وضعیت آتی قیمت نفت از نگاه آرگوس
تحلیلگران انرژی بر این باورند که بازار جهانی نفت طی ماه های آینده تحت تاثیر اوضاع اقتصادی کشورهای مهم واردکننده انرژی از یک سو و روند عرضه از سوی اوپک پلاس قرار خواهد داشت.
تولیدکنندگان در تلاشند تا روند حرکت اقتصاد جهانی را تشخیص دهند. سیاست های پولی و نرخ بهره بانک های مرکزی بزرگ جهان از جمله آمریکا تاثیر زیادی بر اوضاع اقتصادی و در نتیجه تقاضای نفت خام خواهد داشت. از سوی دیگر کشورهای تولید کننده در حال ارزیابی شرایط اقتصادی چین پس از لغو قرنطینه های کرونایی هستند.
مساله دیگری که بازار نفت را به شدت نگران کرده است، احتمال ورشکستگی دولت آمریکا به خاطر عدم افزایش سقف استقراض است که می تواند بخشی از فعالیت های دولت را متوقف کند.
عوامل موثر بر بازار کدامند؟
اعضای اوپک پلاس در حال نزدیک شدن به نشست وزیران در سه هفته دیگر هستند آن هم در شرایطی که چشم انداز روشنی از نتایج این نشست وجود ندارد. پیشبینیهای خود اوپک نیز در ماههای اخیر به طور ساختاری تغییر کرده است، علیرغم بحران بخش بانکی و افزایش نرخ بهره از سوی بانکهای مرکزی جهان.
سهیل المزروعی وزیر نفت امارات می گوید: این بازار غیرقابل پیش بینی است. غیرقابل پیشبینی است به این معنا که شما نمیتوانید فقط برای شش ماه یا یک سال برنامهریزی کنید و فرض کنید که ما آن برنامه را اصلاح نمیکنیم.
دبیرخانه اوپک همواره در تغییر پیشبینیها قبل از تصمیمگیریهای مهم وزیران، احتیاط کرده است. اما پیشبینیهای آن برای بیش از 2.3 میلیون بشکه در روز رشد تقاضا در سال جاری عمدتاً در چهار ماه گذشته بدون تغییر بوده است.
آژانس بین المللی انرژی هنوز گزارش بازار نفت خود را در این ماه منتشر نکرده است، اما کاهش 0.1 درصدی صندوق بین المللی پول از تولید ناخالص داخلی جهانی در ماه گذشته ممکن است به خوبی نشان دهنده تغییر در رقم رشد 2 میلیون بشکه در روز باشد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا در چشم انداز کوتاه مدت انرژی خود رشد 1.6 میلیون بشکه در روز تقاضای جهانی نفت را پیش بینی کرده است و بانکهای بین المللی حتی بدبینتر هستند، به طوری که برخی بانکها و موسسات مالی رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2023 را تنها 1.2 میلیون بشکه در روز پیش بینی کرده اند.
شکاف بیش از یک میلیون بشکه در روز در انتظارات رشد تقاضای جهانی نفت، پس از گذشت بیش از یک سوم از سال، گواه روشنی از وضعیت عدم اطمینان حاکم بر بازار نفت است.
ابهام در مورد چشمانداز اقتصاد کلان به حدی است که اگر اوپک پلاس سهمیههای تولید خود را افزایش دهد، این تصمیم واقعاً شوک زیادی به بازار وارد خواهد کرد.
نگاهی به واکنشهای اخیر بازار به اقدامات اوپک پلاس دلیل این امر را نشان میدهد. کاهش 2 میلیون بشکه ای تولید سهمیه های اوپک پلاس در نوامبر سال گذشته به سختی باعث تغییر قیمت ها شد، تا حدی به این دلیل که بسیاری از اعضا از قبل بسیار کمتر از هدف تولید می کردند.
بسیاری تردید دارند که کاهش 500 هزار بشکه ای اعلام شده روسیه علیرغم اصرار مسکو اصلاً اتفاق افتاده باشد، زیرا صادرات نفت خام این کشور از طریق دریا و خط لوله در واقع افزایش یافته است.
اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی
منبع: www.argusmedia.com
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.