“عصر طلایی گاز” به پایان خود نزدیک می شود

,
عصر طلایی گاز

عصر طلایی گاز

“عصر طلایی گاز»، اصطلاحی که آژانس بین‌المللی انرژی در سال 2011 ابداع کرد، به پایان خود نزدیک می‌شود. مصرف جهانی گاز طبیعی از سال 2011 به طور متوسط سالانه تقریباً 2 درصد افزایش یافته است، اما رشد کاهش می یابد و از هم اکنون تا سال 2030 به کمتر از 0.4 درصد در سال می رسد.

بخش برق و ساختمان بزرگترین مصرف کنندگان گاز طبیعی امروزی که به ترتیب 39٪ و 21٪ از کل تقاضا را به خود اختصاص می دهند قبلاً شاهد اوج افزایش ظرفیت گاز طبیعی برای نیروگاه ها و دیگهای بخار گرمایش فضا بوده اند و تقاضای خاموش در این دو بخش باعث کاهش مصرف گاز طبیعی شده و موجب شده تا مصرف گاز تا سال 2030 به اوج خود برسد.

نقطه اوج افزایش ظرفیت گاز طبیعی در سال 2002 بود، زمانی که از 100 گیگاوات فراتر رفت و حدود 65٪ از کل ظرفیت اضافه شده سالانه را تشکیل می دادند. ظرفیت اضافه شده به کمتر از 30 گیگاوات در سال 2022 کاهش یافت.

علیرغم این کاهش در افزایش سالانه، ظرفیت نصب شده جهانی برق گاز طبیعی در طول زمان همچنان در حال افزایش است. گاز از این نظر با زغال سنگ متفاوت است، جایی که ظرفیت نصب شده در آینده کاهش می یابد. با این وجود، تقاضای گاز طبیعی در بخش برق تا سال 2050 کاهش می‌یابد، با کاهش شدیدی در دهه 2030 که شروع به کارگیری همزمان در نیروگاه‌های گازی در مقیاس بزرگ می‌شود.

فروش دیگ های گازسوز برای گرمایش فضا در ساختمان ها نیز به اوج خود رسیده است. در اوج خود، دیگ های گاز حدود 40 درصد از کل فروش تجهیزات گرمایش فضا را به خود اختصاص دادند. کاهش بعدی فروش در چند سال گذشته نشان دهنده افزایش سریع پمپ های حرارتی، به ویژه در اقتصادهای پیشرفته است.

در اقتصادهای پیشرفته، افزایش تقاضای گاز طبیعی که در سال 2021 مشاهده شد، چندان دوام نیاورد و تقاضا در سال 2022 کمتر از سطح قبل از همه گیری بود. این تزلزل تقاضا نشان دهنده تغییر به سمت انرژی های تجدیدپذیر در تولید برق، افزایش پمپ های حرارتی و دور شدن سریع اروپا از گاز پس از تهاجم روسیه به اوکراین است.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *