مهمترین نتایج نشست گروه 7 : تشدید تحریم ها علیه روسیه/ قطع وابستگی تجاری به چین

مهمترین نتایج نشست گروه 7 : تشدید تحریم ها علیه روسیه/ قطع وابستگی تجاری به چین

رهبران گروه 7 روز جمعه برای تشدید تحریم‌ها علیه روسیه اقدام کردند، در حالی‌که پیش نویس بیانیه‌ای که پس از مذاکرات آنها در شهر هیروشیما ژاپن صادر می شود، بر لزوم کاهش وابستگی به تجارت چین تاکید دارد.

رهبران گروه هفت که قرار است در آخر این هفته (هفته سوم می) ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نیز به آن ملحق شود، متعهد شدند که هرگونه صادرات به روسیه را که می‌تواند از حمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به اوکراین حمایت کند، محدود کرده و از نقض تحریم‌ها جلوگیری کنند.

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت “اقدامات امروز، توانایی پوتین برای انجام تهاجم به اوکراین را بیشتر محدود می‌کند و ما برای ناکام ماندن روسیه در دور زدن تحریم ها تلاش می کنیم”.

بیانیه صادر شده توسط رهبران گروه 7 محدودیت‌های صادرات ماشین آلات صنعتی، ابزار و فناوری مفید برای اقدامات جنگی روسیه را پوشش می‌دهد در حالی‌که تلاش برای محدود کردن درآمد روسیه از تجارت فلزات و الماس ادامه خواهد یافت.

در پیش نویس اولیه بیانیه نهایی که رویترز مشاهده کرد، آمده است رهبران گروه 7 باید توافق کنند که وضعیت چین که آن را تهدیدی برای امنیت اقتصادی خود می‌بینند، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان نیازمند تلاش برای تقویت همکاری است.

در این پیش نویس که همچنان در حال تغییر بوده و خواستار روابط “باثبات و سازنده” با پکن است، آمده است “رویکردهای سیاسی گروه 7 برای آسیب رساندن به پیشرفت و توسعه اقتصادی چین طراحی نشده‌اند”. با این وجود، این پیش‌نویس اقداماتی را برای “کاهش وابستگی‌های بیش از حد” در زنجیره‌های تأمین و مقابله با “رویکرد‌های بدخیم” در انتقال فناوری و افشای داده‌ها توصیه می‌کند. این بیانیه بار دیگر با تاکید بر ضرورت صلح در تنگه تایوان، از چین خواست تا روسیه را برای پایان دادن به تجاوزاتش در اوکراین تحت فشار قرار دهد.

سمبولیسم هسته‌ای

گروه 7، متشکل از ایالات متحده، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و کانادا، در این نشست سه روزه به بحث درباره استراتژی درگیری اوکراین که امیدی به پایان آن نیست، خواهند پرداخت.

هیروشیما که محل برگزاری اجلاس است، 78 سال پیش توسط بمباران هسته‌ای ایالات متحده که به جنگ جهانی دوم پایان داد، ویران شد.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، که نماینده هیروشیما در مجلس سفلی ژاپن است، گفت که هیروشیما را با هدف تمرکز بر کنترل تسلیحات برای گردهمایی جهانی انتخاب کرده است. تهدیدهای روسیه مبنی بر امکان استفاده از تسلیحات هسته‌ای، همراه با برنامه های هسته‌ای کره شمالی، همگی بر نگرانی‌ها از گسترش سلاح های هسته‌ای افزوده است.

در این پیش نویس، کشورهای گروه 7 از جمله فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده که مجهز به سلاح هسته‌ای هستند، “تعهد خود را برای دستیابی به جهانی بدون سلاح هسته‌ای” ازطریق “یک رویکرد واقع بینانه، عمل گرایانه و مسئولانه” ابراز کردند.

گروه 7 که پس از جنگ جهانی دوم به عنوان ثروتمندترین کشورهای جهان ظاهر شدند، توسط چین و روسیه به چالش کشیده شده اند. گروه 7 با بیان اینکه روسیه با دور زدن تحریم‌ها اقدامات آنها را تضعیف کرده است گفتند که این گروه با کشورهایی که هر گونه کالا، خدمات یا فناوری به روسیه ترانزیت کند، مقابله خواهد کرد.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، به خبرنگاران گفت “اساساً هدف از این کار شفاف‌سازی برای دشواری در دور زدن تحریم‌ها است”. با اینکه نام هیچ کشوری در بیانیه گروه 7 ذکر نشده است، اما اتحادیه اروپا در بیانیه جداگانه‌ای اعلام کرد که از کشورهای آسیای مرکزی خواسته است تا مانع از دور زدن تحریم‌ها توسط روسیه شوند.

تحلیل داده‌های تجاری آلمان نشان می‌دهد صادرات این کشور به کشورهای هم مرز با روسیه (شامل 14 کشور می‌شود) به شدت افزایش یافته و به نگرانی‌ها از صادرات مجدد کالا از آن کشورها دامن زده است.

دارایی‌های روسیه قبلاً به دلیل برخی اقدامات برای کاهش درآمدهای حاصل از ذخایر عظیم انرژی تحت فشار بودند اما هنوز تاثیر تحریم‌های جدید بر روسیه مشخص نیست. اوکراین از متحدان غربی خود خواسته است تا برای انزوای روسیه به ویژه در اوضاع مالی بیشتر تلاش کنند.

ایالات متحده ده‌ها نهاد را به فهرست سیاه تجاری اضافه کرد و بریتانیا نیز طرح‌هایی را برای ممنوعیت واردات الماس، مس، آلومینیوم و نیکل روسیه منتشر کرد، اگرچه داده‌ها نشان می‌دهد که واردات این اقلام در روسیه از بریتانیا اندک بوده است.

پیش نویس گروه 7 با انعکاس دیدگاه اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه تشدید تحریم‌های گسترده‌تر علیه تجارت الماس نه تنها تجارت روسیه از آنتورپ در بلژیک را به دیگر بازارها منتقل می‌کند، تنها به اقدامات محدودکننده در آینده اشاره دارد. کشورهای گروه 7 بعد از شرکت زلنسکی در نشست اتحادیه عرب در عربستان سعودی اواخر روز شنبه به او قول کمک نظامی و مالی بیشتر دادند.

یک مقام ارشد دولت گفت “جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به همتایان خود گفت که از تلاش مشترک با متحدان برای آموزش خلبانان اوکراینی در مورد جت‌های جنگنده اف 16 حمایت می‌کند”.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *