چرا چین این همه نفت از آمریکا می خرد؟

چرا چین این همه نفت از آمریکا می خرد؟

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

یکی از مهم‌ترین علل اعلام شده برای افزایش قیمت نفت خام در سال 2023 این است که چین، با کنار گذاشتن سیاست‌های کووید صفر، خرید جهانی انرژی را به سرعت افزایش داده است.

سه‌شنبه گذشته نشانه دیگری از این واقعیت دریافت کردیم: یونیپک، بزرگترین تاجر نفت در چین و واحد بازرگانی پالایشگاه دولتی سینوپک، و پتروچاینا، بزرگترین تولید کننده و توزیع‌کننده نفت و گاز چین، هر دو ده نفتکش غول پیکر را اجاره کرده‌اند.

بلومبرگ به نقل از افراد مطلع مستقیم از این موضوع فاش کرده است که این نفتکش های غول پیکر برای خرید نفت خام آمریکا در ماه مارس به کار گرفته خواهند شد. هر نفتکش غول پیکر می تواند 2 میلیون بشکه نفت خام را حمل کند. انتظار می رود بارگیری نفتکش ها در پایانه های ساحل خلیج مکزیک آمریکا انجام شود.

ویکتور کاتونا تحلیلگر ارشد نفت خام شرکت کپلر گفت: به نظر می‌رسد خرید نفت آمریکا توسط چین داغ‌ترین فعالیت در حال حاضر در بازار انرژی باشد. وی افزود: شرکت‌های چینی از آربیتراژ قابل توجه و سودآور نفت خام آمریکا استفاده می‌کنند که به دلیل آزادسازی گسترده ذخایر استراتژیک انرژی ایالات متحده از سوی جو بایدن است.

اولین نشانه اینکه چین اقدام به خرید جهانی نفت خام کرده است ماه گذشته بود. ما اشاره کردیم که یونیپک قرار است حداقل 18 محموله نفت خام ابوظبی را در ماه مارس خریداری کند. تقاضای نفت چین پس از بازگشایی اقتصاد این کشور در حال افزایش است. معامله گران به دقت تقاضای نفت چین را رصد می کنند تا مسیر آتی قیمت نفت برنت را پیش بینی کنند.

شرکت کپلر به این مساله اشاره کرده است که 14 کشتی در حال آماده شدن برای بارگیری از ساحل خلیج مکزیک آمریکا به مقصد چین در ماه مارس هستند. به نظر می رسد این حجم از خرید نفت آمریکا توسط چین، دو برابر سال های قبل است.

امین ناصر، مدیرعامل آرامکو بزرگترین شرکت نفتی جهان، ماه گذشته در مصاحبه ای گفت، آرامکو انتظار دارد بازگشایی چین و افزایش تقاضای سوخت جت منجر به افزایش تقاضای جهانی نفت در سال جاری شود.

تحلیلگران بر این باورند که خرید چینی ها به ایالات متحده و ابوظبی محدود نمی شود. اویل پرایس فاش کرده است که پتروچاینا و سینوپک به بازار اورال روسیه بازگشته اند و از تخفیف های گسترده استفاده می کنند.

آژانس بین‌المللی انرژی ماه گذشته اعلام کرد چین تقریباً نیمی از رشد تقاضای جهانی نفت را در سال 2023 در اختیار خواهد داشت.

منبع: بلومبرگ

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *