اختلال در تنگه هرمز تعادل بازار جهانی ال ان جی را بر هم می زند

,
اختلال در تنگه هرمز تعادل بازار جهانی ال ان جی را بر هم می زند

انرژی اینتلیجنس: اختلال در تنگه هرمز

منابع بازار هشدار می دهند اختلال احتمالی ترانزیت کشتیرانی از طریق تنگه هرمز توسط ایران می تواند بازار جهانی LNG را با تمرکز ویژه بر قطع عرضه LNG از صادرکننده بزرگ قطر به آشفتگی بکشاند. خریداران در آسیا-اقیانوسیه، عمدتاً چین و هند، بیشتر از هر گونه اختلال متضرر خواهند شد، زیرا آنها مشتریان اصلی حجم عمده LNG از این منطقه هستند.

محاصره کامل ترافیک دریایی تنگه از سوی ایران همچنان یک سناریوی کم احتمال و بدترین حالت برای اکثر منابع بازار است که توسط Energy Intelligence نظرسنجی شده است. اما اگر درگیری نظامی جاری در خاورمیانه تشدید شود و تهران تصمیم به اقدام بگیرد، بازار جهانی LNG برای جبران از دست دادن حجم صادرات از این منطقه تلاش خواهد کرد.

تنگه هرمز که بین خلیج فارس و خلیج عمان واقع شده است، یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی کشتیرانی در تامین انرژی جهانی است که حدود 20 درصد از صادرات جهانی LNG را به خود اختصاص می دهد. این مسیر ترانزیت به عنوان یک گلوگاه در نظر گرفته می‌شود که بر محموله‌های LNG از تامین‌کننده بزرگ قطر و صادرکننده رو به رشد LNG، امارات متحده عربی تأثیر می‌گذارد.

بازار جهانی LNG به طور عمده تحت تأثیر بسته شدن مسیر ترانزیتی دریای سرخ قرار نگرفت، زیرا عرضه جهانی LNG از سال 2023 به لحاظ جغرافیایی تقسیم شده است، با محموله های LNG ایالات متحده بیشتر به سمت اروپا حرکت می کند، در حالی که حجم قطر بر بازارهای آسیا و اقیانوسیه متمرکز شده است.

هرج‌ومرج بزرگ‌تر از جنگ روسیه و اوکراین، یک تاجر LNG مستقر در سنگاپور می‌گوید اگر حمل‌و‌نقل دریایی از طریق تنگه هرمز توسط ایران یا گروه‌های نیابتی آن مسدود شود، هرج‌ومرج بزرگ‌تر از زمانی است که روسیه ارسال گاز خط لوله به اروپا را متوقف کرد.

به گفته منابع بازار، اگر محموله های LNG قطر و امارات نتوانند از طریق تنگه هرمز عبور کنند، آسیا به احتمال زیاد با مشکلات جدی برای یافتن حجم جایگزینی کافی مواجه خواهد شد.

داده های شرکت تجزیه و تحلیل کپلر نشان می دهد خریداران آسیایی در سال 2023 نزدیک به 70 میلیون تن از دو کشور وارد کردند. دو کشور در سال جاری تاکنون در مجموع 33.67 میلیون تن LNG صادر کرده اند که 28.6 میلیون تن به آسیا و 4.9 میلیون تن به اروپا صادر شده است.

داده‌های Kpler نشان می‌دهد که چین در سال 2023 با 17.58 میلیون تن واردکننده اصلی از این دو کشور بوده است. با این حال، منابع بازار چین هنوز نگران محاصره احتمالی آن نیستند.

یک منبع در ژجیانگ انرژی می گوید این شرکت نگران بسته شدن این تنگه نیست، زیرا تهدید قریب الوقوع محاصره احتمالی تنگه برای مدت طولانی بحث بازار است. یک منبع در شرکت دولتی پتروچاینا می گوید اگر تنگه هرمز بسته شود، بازار جهانی LNG واقعاً به شدت فشرده خواهد شد.

در همین حال، تاکاشی اوچیدا، رئیس انجمن گاز ژاپن، ماه گذشته گفت انتظار می رود ژاپن در صورت بسته شدن تنگه هرمز، تاثیر کمی محدودی داشته باشد، با توجه به اینکه تنها حدود 4 تا 5 درصد از کل واردات LNG آن از قطر است.

اوچیدا هشدار داد در حالی که تأثیر حجم نسبتاً کم است، تأثیر قیمت ناشی از انسداد می تواند قابل توجه باشد، زیرا احتمالاً قیمت نفت خام را به طور قابل توجهی افزایش می دهد، که به نوبه خود بر قیمت های عمدتاً شاخص نفت برای حجم مدت LNG وارد ژاپن تأثیر می گذارد.

او گفت: «نفت خام عربستان سعودی از تنگه هرمز عبور می کند، که به این معنی است که محاصره می تواند به افزایش قابل توجه قیمت نفت خام منجر شود». از آنجایی که قیمت LNG در تعداد زیادی از قراردادهای بلندمدت با نفت خام مرتبط است، قیمت LNG ممکن است همزمان با قیمت نفت خام افزایش یابد.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *