قیمت نفت سه شنبه 17 ژانویه

قیمت نفت سشنبه 16 ژانویه

سردرگمی قیمت نفت به خاطر امارهای ضعیف اقتصادی چین

پس از اینکه روز سه شنبه چین داده‌های رشد ضعیف اقتصادی خود در نیم قرن اخیر را منتشر کرد، آشفتگی در قیمت‌های نفت بوجود آمد، این در حالی است که لغو سیاست های محدودکننده کرونایی چین در اواخر سال 2022 هنوز امید به رونق در تقاضای سوخت را در سال جاری تقویت می‌کند.

معاملات آتی نفت برنت 16 سنت افزایش داشته و به 84.62 دلار در هر بشکه رسیده تا بخشی از کاهش قیمت در جلسه معاملاتی روز گذشته را جبران کرده باشد.

معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت هم افزایش 60 سنتی داشت و به قیمت 79.26 دلار در بشکه رسید.

یکی از تحلیلگران گروه بانکداری استرالیا و نیوزیلند (ANZ) در یادداشتی نوشت:” در شرایطی که بازشدن مرزهای چین، رویکرد خوشبینی در بازار ایجاد کرده است، قیمت نفت خام تقریبا طی 10 روز گذشته، 10 درصد افزایش داشته است. با این حال چشم انداز بقیه اقتصاد جهانی همچنان ناممطئن است.”

ANZ همچنین به جهش تولید نفت خام از روسیه اشاره کرد که بار آن روی بازار سنگینی می‌کند با توجه به اینکه صادرات نفتی از طریق دریا به 3.8 میلیون بشکه در روز در هفته گذشته افزایش داشته است که از ماه آوریل در بالاترین سطح خود بوده است.

 تولید ناخالص داخلی چین در سال 2022 میلادی حدود 3 درصد افزایش یافت که به شدت از هدف اصلی خود یعنی 5.5 درصد عقب تر بوده است و دومین عملکرد بد چین از سال 1976 تا به حال بوده است. محدودیت های کرونایی و بحران بخش مسکن بیشترین فشار را بر رشد اقتصادی چین وارد کرده است.

قیمت نفت سشنبه 16 ژانویه

قیمت نفت سشنبه 17 ژانویه

در شرایطی که پکن از سیاست کووید صفر خود در ماه دسامبر عقب نشینی  و مصرف خود را تقویت کرده است، داده‌های ضعیف اقتصادی هنوز در برابر پیش بینی‌های تحلیلگران، عرضه اندام می‌کند.

همچنین، داده‌های روز سه شنبه نشان داد که تولید پالایشگاه نفت چین در سال 2022 نسبت به سال قبل  به میزان 3.4 درصد کاهش داشته است. این اولین کاهش سالانه تولید پالایشگاه از سال 2001 است، در حالی که توان عملیاتی روزانه نفت در دسامبر به بالاترین رتبه دوم خود در سال 2022 رسید.

آیریس پنگ، کارشناس ارشد اقتصاد چین بزرگ از بانک آی ان جی در یادداشتی در این باره گفت: “با پایان قوی‌ تر از آنچه نسبت به سال 2022 انتظار داشتیم و علاوه بر زمزمه‌های هزینه های خرده فروشی پیش رو، چشم انداز رشد تولید ناخالص داخلی در سال 2023 نسبت به چشم انداز قبلی ما بهبود یافته است.”

ولی پنگ هشدار داد که چین امسال هنوز با عوامل بازدارنده قابل توجهی روبرو است از جمله رکودهای احتمالی آمریکا و اروبا در سال جاری.

افزایش دلار که  در هفت ماه گذشته در پایین سطح خود بوده است نیز فشار را روی قیمت‌های نفت بیشتر می کند زیرا دلار قوی‌تر، خرید نفت را برای صاحبان ارزهای دیگر گران‌تر می‌کند.

منبع: رویترز

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *