انواع نفت در بازار جهانی چیست؟ نفت سبک در مقابل نفت سنگین

انواع نفت در بازار جهانی چیست

انواع نفت در بازار جهانی چیست؟ وقتی از نفت صحبت می کنیم به چه چیزی اشاره می کنیم؟

نفت خام مایع سیاه رنگی است که در سازندهای زمین شناسی یافت می شود. این یک سوخت فسیلی است، به این معنی که از موجودات مرده ای تشکیل شده است که تحت گرما و فشار شدید مدفون هستند. اما همه نفت خام یکسان نیستند. سه ویژگی اصلی وجود دارد که یک نفت را از دیگری متمایز می کند: وزن، شیرینی و تعداد TAN.

وزن نفت خام: نفت سبک در مقابل نفت سنگین

واحد استاندارد اندازه گیری وزن روغن API Gravity است.

نفت سنگین به آرامی تبخیر می شود و حاوی موادی است که برای ساخت محصولات سنگین مانند آسفالت استفاده می شود.

روغن سبک نیاز به فرآوری کمتری دارد و درصد بیشتری بنزین و گازوئیل نسبت به نفت سنگین تولید می کند.

در اینجا چند نمونه تصویری از نفت سنگین و نفت سبک آورده شده است:

نفت سبک در مقابل نفت سنگین

نفت سبک در مقابل نفت سنگین

شیرینی نفت خام

احتمالاً شنیده اید که مردم به نفت “شیرین” و “ترش” اشاره می کنند.

چیزی که یک ماده خام خاص را شیرین یا ترش می کند، میزان گوگرد موجود در آن است. نفت خام شیرین دارای سطوح بسیار پایین گوگرد است، بسیار کمتر از 1٪. نفت خام ترش 1 تا 2 درصد گوگرد دارد.

شرکت ها و پالایشگاه های میانی که نفت ترش را حمل، ذخیره و فرآوری می کنند، می دانند که برای حذف گوگرد و شیرین کردن محصول به قابلیت های تصفیه بیشتری نیاز دارند.

تعداد TAN نفت خام

TAN مخفف “تعداد کل اسید” است. شمارش TAN نفت معیاری برای سنجش میزان خورندگی آن است.

اگر یک نفت خام دارای عدد TAN بالایی باشد، تولیدکنندگان باید از متالورژی قوی‌تری نسبت به استاندارد استفاده کنند تا فرآیندهای آنها بتوانند این خورندگی را کنترل کنند و نفت خام را در لوله نگه دارند.

نفت ایده آل: سبک و شیرین

شرکت ها از آزمایشی به نام سنجش استفاده می کنند و تجزیه شیمیایی کاملی از آنچه در یک بشکه نفت وجود دارد را دریافت می کنند.

نفت ایده آل سبک و شیرین با تعداد TAN کم است، در حالی که نفتی که پردازش آن سخت تر است، سنگین و ترش با تعداد TAN بالا است.

فهرست انواع نفت خام

امروزه بیش از صد نفت خام مختلف در بازار معامله می شود.سرمایه گذاران نفت به طور کلی به کیفیت نفتی که روی آن سرمایه گذاری می کنند و مکانی که از آن می آید، توجه دارند. این به این دلیل است که نفت خام به دلیل ساختار جغرافیایی مکان ها به شکل متفاوتی شکل می گیرد. قیمت نفت بر اساس ژئوپلیتیک، رویدادهای طبیعی و تأثیرات سازمانی است که به نوبه خود تولید، عرضه و تقاضا را دیکته می کند.

صنعت نفت و تنظیم کننده ها از چگالی و محتوای گوگرد نفت خام برای طبقه بندی آن به چند دسته استفاده می کنند. نفت را می توان بر اساس محتوای گوگرد به عنوان شیرین یا ترش، یا از نظر چگالی به عنوان سنگین یا سبک گروه بندی کرد. با استفاده از این دو گروه – و با ایجاد یک گروه در بین – نفت توسط صنعت و سرمایه گذاران به شش طبقه طبقه بندی می شود.

  • سنگین/شیرین
  • سنگین / ترش
  • متوسط/شیرین
  • ترش متوسط
  • سبک/شیرین
  • سبک/ترش

از نفت های سنگین برای ساخت محصولات صنعتی مانند آسفالت و پلاستیک استفاده می شود. نفت های متوسط دارای محتوای گوگرد هستند که بین سنگین و سبک قرار می گیرد. نفت های سبک معمولاً در گازوئیل، بنزین و سوخت هواپیما استفاده می‌شوند. نفت خام ترش گوگرد و کربن بیشتری نسبت به نفت خام سبک دارد و نیاز به پالایش بیشتری دارد. بنابراین هزینه های بیشتری را متحمل می شود.

این نفت ها معمولاً بر اساس منطقه ای که از آن آمده اند برچسب گذاری می شوند و دارای ترکیب شیمیایی خاصی هستند. این نمودار زیر محتوای گوگرد و وزن برخی از رایج ترین آنها را نشان می دهد.

فهرست انواع نفت خام

فهرست انواع نفت خام

نفت خام معیار: اوپک، WTI و برنت

سه نفت معیار منطقه ای شناخته شده عبارتند از WTI، برنت و اوپک.

WTI مخفف West Texas Intermediate است. این نفت تولید شده در ایالات متحده است. معمولاً در انتهای سبک تر طیف، با گرانش API 39.6 قرار دارد. محتوای گوگرد WTI 0.24٪ است که آن را در انتهای طیف شیرین قرار می دهد.

نفت برنت از شرکت های برنت اسکاتلند و سیستم های نینیان واقع در دریای شمال می آید. این نفت همچنین سبک و شیرین است و گرانش API آن 38.3 است. میزان گوگرد برنت 0.37 درصد است.

اوپک مخفف «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» است. این یک گروه جمعی از هفت نفت خام مختلف از الجزایر، عربستان سعودی، نیجریه، دبی، اندونزی، ونزوئلا و ایستموس مکزیکی است. روغن این مناطق معمولاً در انتهای طیف سنگین تر و ترش است.

در حالی که لجستیک نیز نقش دارد، معمولاً هر چه نفت سبک‌تر و شیرین‌تر باشد، گران‌تر خواهد بود.

انواع نفت خام بر اساس موقعیت جغرافیایی

صنعت نفت اغلب نفت خام را با توجه به منبع جغرافیایی آنها مشخص می کند، به عنوان مثال، نفت خام شیب شمالی آلاسکا. با این حال، طبقه بندی انواع نفت خام بر اساس منبع جغرافیایی، یک طرح طبقه بندی مفید برای پرسنل پاسخگو نیست. این طبقه بندی اطلاعات کمی در مورد سمیت عمومی، وضعیت فیزیکی و تغییراتی که با زمان و هوازدگی رخ می دهد ارائه می دهد. این ویژگی ها ملاحظات اولیه در پاسخ به نشت نفت هستند. طرح طبقه بندی ارائه شده در زیر در یک سناریوی پاسخ مفیدتر است.

انواع نفت خام بر اساس موقعیت جغرافیایی

انواع نفت خام بر اساس موقعیت جغرافیایی

  • کلاس A: نفت های سبک و فرار

این نفت ها عبارتند از:

بسیار سیال،
اغلب روشن،
به سرعت روی سطوح جامد یا آب پخش می شود،
بوی قوی دارند،
سرعت تبخیر بالا و
معمولا قابل اشتعال هستند

به سطوح متخلخل مانند خاک و ماسه نفوذ می کنند و ممکن است در چنین ماتریکسی پایدار باشند. تمایلی به چسبیدن به سطوح ندارند. شستشو با آب به طور کلی آنها را از بین می برد. نفت های کلاس A ممکن است برای انسان، ماهی و سایر موجودات بسیار سمی باشند. اکثر محصولات تصفیه شده و بسیاری از با کیفیت ترین نفت خام سبک را می توان در این کلاس قرار داد.

  • کلاس B: نفت های غیر چسبنده

این نفت ها حالت مومی یا روغنی دارند.

نفت های کلاس B نسبت به روغن‌های کلاس A کمتر سمی هستند و محکم‌تر به سطوح می‌چسبند، اگرچه می‌توان آن‌ها را با شستشوی شدید از سطوح پاک کرد. با افزایش دما، تمایل آنها برای نفوذ به لایه های متخلخل افزایش می یابد و می توانند پایدار باشند. تبخیر مواد فرار ممکن است به باقیمانده کلاس C یا D منجر شود. نفت های پارافینی متوسط ​​تا سنگین در این دسته قرار می گیرند.

  • کلاس C: نفت های سنگین و چسبنده

نفت های کلاس C به طور مشخص عبارتند از:

چسبناک،
چسبنده یا قیرانی و
قهوه ای یا سیاه

شستشو با آب این ماده را به راحتی از سطوح پاک نمی کند، اما نفت به راحتی به سطوح متخلخل نفوذ نمی کند. چگالی نفت های کلاس C ممکن است نزدیک به چگالی آب باشد و اغلب غرق می شوند. هوازدگی یا تبخیر مواد فرار ممکن است نفت کلاس D جامد یا قیری تولید کند. سمیت کم است، اما حیات وحش در صورت آلودگی می تواند خفه یا غرق شود. این طبقه شامل نفت های سوخت باقیمانده و نفت خام متوسط ​​تا سنگین است.

  • کلاس D: نفت های غیر سیال

نفت های کلاس D عبارتند از:

نسبتا غیر سمی،
به بسترهای متخلخل نفوذ نکنید و
معمولا سیاه یا قهوه ای تیره هستند.

نفت های کلاس D وقتی گرم می‌شوند ممکن است ذوب شوند و سطوح را بپوشانند که تمیز کردن را بسیار دشوار می‌کند. نفت های باقی‌مانده، نفت خام سنگین، برخی نفت های پارافین بالا و برخی نفت های هوازده در این دسته قرار می‌گیرند.

این طبقه بندی ها برای نفت های ریخته شده پویا هستند. شرایط آب و هوایی و دمای آب تا حد زیادی بر رفتار نفت و فرآورده های نفتی تصفیه شده در محیط تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، با تبخیر مواد فرار از یک نفت کلاس B، ممکن است به نفت کلاس C تبدیل شود. اگر کاهش دما قابل توجهی رخ دهد (مثلاً در شب)، یک نفت کلاس C ممکن است جامد شده و شبیه نفت کلاس D شود. پس از گرم شدن، نفت کلاس D ممکن است به نفت کلاس C برگردد.

منبع: thebalancemoney

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *