کاهش قیمت جهانی نفت به دلیل نگرانی از بحران بدهی آمریکا

کاهش قیمت جهانی نفت به دلیل نگرانی از بحران بدهی آمریکا

قیمت جهانی نفت به دلیل نگرانی از بحران بدهی آمریکا کاهش یافت

قیمت نفت در آغاز معاملات روز دوشنبه در حالی با کاهش روبرو شد که نگرانی ها درباره مذاکرات سقف بدهی آمریکا و رونق تقاضای چین، حمایت های مربوط به کاهش عرضه از سوی کانادا و اوپک پلاس را تاحد زیادی جبران کرده است.

بهای معاملات آتی نفت برنت دریای شمال با 48 سنت یا 0.6 درصد کاهش به 75.10 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه جولای، با 45 سنت یا 0.6 درصد کاهش 71.24 مبادله شد.

تونی سایکامور، تحلیلگر IG در سیدنی گفت: از سرگیری مذاکرات سقف بدهی ایالات متحده در اواخر روز دوشنبه، یک محرک کلیدی برای بازار نفت خام و ریسک موجود در بازارهای بین المللی در این هفته باقی خواهد ماند. ایالات متحده بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است.

وی افزود: سرمایه گذاران همچنین نگران هستند که بهبود اوضاع اقتصادی چین پس از گزارش های ضعیف در دو هفته گذشته در حال تزلزل باشد. سایکامور گفت: اگر افول بازار مسکن ادامه یابد و سیاست‌گذاران پاسخی ندهند، خطر کاهش رشد چین تشدید خواهد شد که خبر بدی را برای مصرف و تقاضای نفت خام به همراه دارد. چین بزرگترین واردکننده نفت خام و مصرف کننده شماره 2 نفت جهان است.

هفته گذشته، قیمت هر دو شاخص نفتی حدود 2 درصد افزایش یافت که اولین افزایش هفتگی در پنج هفته گذشته به شمار می رود، پس از آتش‌سوزی‌های جنگلی در بخش های وسیعی از ایالت آلبرتای کانادا که تولیدکننده عمده نفت این کشور به شمار می رود.

به گفته تحلیلگران گلدمن ساکس و جی پی مورگان، تأثیر کاهش داوطلبانه تولید اوپک پلاس، پس از اجرایی شدن در ماه جاری نیز محسوس است.
جی پی مورگان اعلام کرده است که مجموع صادرات نفت خام و فرآورده های نفتی این گروه تا 16 می 1.7 میلیون بشکه در روز کاهش یافت و صادرات نفت روسیه احتمالا تا اواخر ماه مه کاهش خواهد یافت.

روز شنبه، گروه هفت در نشست سالانه رهبران خود متعهد شد که تلاش‌ها را برای مقابله با فرار روسیه از سقف‌های قیمتی صادرات نفت و سوخت خود افزایش دهد، اما جزئیاتی ارائه نکرد.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی گفت ، انتظار نمی‌رود چنین اقداماتی از سوی گروه 7 وضعیت عرضه نفت خام و فرآورده‌های نفتی را تغییر دهد و آژانس در حال حاضر به تحلیل خود پایبند است.

آژانس بین المللی انرژی در آخرین گزارش ماهانه خود، در مورد کمبود عرضه نفت در نیمه دوم زمانی که انتظار می رود تقاضا تقریباً 2 میلیون بشکه در روز عرضه را تحت الشعاع قرار دهد، هشدار داد.

سایکامور گفت: باید دید که آیا محدودیت‌های جدید بر تولید نفت روسیه تأثیر می‌گذارد، زیرا روس‌ها در یافتن راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌های اروپا و ایالات متحده بسیار موفق عمل کرده و اجرای تحریم‌ها دشوار بوده است.

شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد که تعداد دکل های نفتی ایالات متحده در هفته منتهی به 19 می با 11 کاهش به 575 رسید که بزرگترین کاهش هفتگی از سپتامبر 2021 تاکنون است.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *