سهم ۱۲ درصدی انرژی باد و خورشید در تولید برق جهان
سهم ۱۲ درصدی انرژی باد و خورشید در تولید برق جهان
انرژی بادی و خورشیدی رکورد 12 درصد از تولید برق جهانی در سال گذشته را به خود اختصاص دادند که نسبت به سال 2021، 10 درصدافزایش داشت.
گزارش اندیشکده مستقل اقلیم و انرژی Ember میگوید سال گذشته میتوانست اوج انتشار گازهای گلخانهای از بخش برق را که بزرگترین منبع دیاکسید کربن (CO2) در سراسر جهان است، نشان دهد.
Ember در بررسی سالانه جهانی برق، دادههای بخش برق را از 78 کشور مورد مطالعه قرار داد که نشان دهنده 93 درصد تقاضای برق جهانی است.
این نتیجه گیری کرد که تمام منابع انرژی تجدیدپذیر و انرژی هسته ای در مجموع سهم 39 درصدی از تولید جهانی را در سال گذشته به خود اختصاص دادند که سهم انرژی خورشیدی 24 درصد و باد 17 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت.
رشد باد و خورشید در سال 2022 80 درصد از افزایش تقاضای جهانی برق را برآورده کرد.
علیرغم بحران جهانی گاز و برخی کشورها برای تامین تقاضا از نیروگاههای قدیمی زغالسنگ استفاده میکنند، تولید زغالسنگ 1.1 درصد رشد کرد در حالی که تولید برق با سوخت گاز 0.2 درصد کاهش یافت زیرا قیمتهای بالا استفاده از نیروگاه را گرانتر میکرد.
در حالی که انتشار CO2 از بخش برق در سال گذشته 1.3 درصد افزایش یافت، رشد باد و خورشید این افزایش را کاهش داد. در این گزارش آمده است که اگر تمام برق حاصل از تولید باد و خورشید به جای آن از سوخت های فسیلی تامین می شد، انتشارات بخش برق در سال 2022 20 درصد بیشتر می شد.
با فرض رشد متوسط در تقاضای برق و انرژی پاک، Ember پیشبینی میکند که تولید سوخت فسیلی در سال جاری 0.3 درصد کاهش مییابد و به دنبال آن در سالهای بعدی با افزایش بیشتر انرژی بادی و خورشیدی کاهش مییابد.
از آنجایی که بخش برق منبع اصلی انتشار CO2 است، آژانس بینالمللی انرژی میگوید که باید به اولین بخش تبدیل شود که تا سال 2040 به صفر خالص برسد و این بدان معناست که باد و خورشید باید تا سال 2030 به 41 درصد از تولید برق جهانی برسند.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: رویترز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.