۶ متغیر بازار نفت در جدال

,
متغیر بازار نفت در جدال - بازار نفت و گاز پتروشیمی

۶ متغیر بازار نفت در جدال. روند بازار نفت صعودی است، اما با عرضه‌های مصنوعی مثل تزریق ذخایر راهبردی آمریکا افسار صعود نرخ کشیده می‌شود

بازار نفت تبدیل به پاندول بین تقاضای چین و نرخ بهره بانک‌های مرکزی شده‌‌‌‌‌‌است. بازار نفت پس از روزهای مستمر کاهش قیمت، دیروز به سبب کاهش ۲۵درصدی صادرات فرآورده‌های نفتی روسیه درکنار سیگنال‌های مثبت تقاضای چین، سبزپوش بود. به‌‌‌‌‌‌گفته تحلیلگران روند بازار نفت باتوجه به شرایط ژئوپلیتیکی صعودی است اما عرضه‌هایی مثل تزریق ذخایر استراتژیک آمریکا افسار این صعود را می‌کشد. همچنین انباشت محموله‌‌‌‌‌‌های دارای معافیت روسیه خاطر بازیگران بازار را نسبت به عرضه راحت کرده‌است. با این همه بسیاری احتمال می‌دهند اوپک به کاهش تولید بیشتری دست بزند.

ناظران بازارهای سرمایه معتقدند بانک‌های مرکزی اروپا و فدرال‌رزرو آمریکا که پیش از این با افزایش نرخ بهره برای مهار تورم بر صعود قیمت نفت تاثیر منفی گذاشته‌‌‌‌‌‌بودند، نرخ بهره را بیشتر افزایش خواهند داد. اقدامی که با چشم‌‌‌‌‌‌انداز رکودی سرمایه‌گذاری و کاهش تقاضای نفت مواجه است. باید دید تقاضای بالای چین قیمت‌ها در بازار را حمایت می‌کند و بازار را در ریل روسیه و اوپک قرار می‌دهد یا سیاست‌های ضدتورمی بانک‌های مرکزی بزرگ افسارگسیختگی بهای نفت را کنترل می‌کنند؟

بهای نفت زیر فشار ۶ متغیر

کاهش صادرات روسیه، افزایش ذخایر استراتژیک ایالات‌متحده آمریکا و نگرانی‌ها از چشم‌‌‌‌‌‌انداز رکودی بازارهای سرمایه سه متغیر بازار نفت در روز جمعه بودند که متوسط قیمت شاخص‌‌‌‌‌‌ها را در مجموع ۵/ ۲درصد افزایش داد. هربشکه نفت‌برنت با ۶۴سنت افزایش به ۸۵/ ۸۲دلار رسید ‌و نفت‌خام آمریکا بشکه‌‌‌‌‌‌ای ۹۸/ ۷۵دلار معامله شد که نشان از افزایش ۵۹سنتی دارد. صادرات نفت روسیه در ماه مارس از بنادر غربی ۲۵درصد کاهش داشته‌‌‌‌‌‌ که حاکی از عبور از برنامه کاهش تولید روزانه ۵۰۰هزار بشکه‌‌‌‌‌‌ای است. سرمایه‌گذاران انتظار دارند که واردات نفت چین در سال‌۲۰۲۳ در بحبوحه افزایش تقاضا برای سوخت حمل‌ونقل و با آنلاین‌شدن پالایشگاه‌های جدید به رکورد بالایی برسد. سرکوب برخی از صعودهای نفت با عرضه ذخایر استراتژیک آمریکا، ترس از رکود جهانی بود که تقاضا را کاهش دهد.

به گزارش رویترز، یکی از تحلیلگران بازار معتقد است با افزایش ذخایر راهبردی آمریکا بازار نفت رفتار نزولی می‌گیرد اما در مقابل کاهش صادرات روسیه سیگنال صعودی به بازار می‌دهد. ذخایر استراتژیک آمریکا در بالاترین میزان از مه‌۲۰۲۱ است. براساس داده‌های سازمان اطلاعات انرژی آمریکا این ذخایر در هفته منتهی به ۱۷فوریه با افزایش ۶/ ۷میلیون بشکه‌‌‌‌‌‌ای به ۴۷۹میلیون بشکه رسیده‌‌‌‌‌‌است، بااین‌حال انباشت نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی بر روی دریاها، تاثیر بیشتری نسبت به ذخایر آمریکا بر چشم‌‌‌‌‌‌انداز عرضه گذاشته‌‌‌‌‌‌است. به‌‌‌‌‌‌سبب تحریم‌های گروه هفت و متحدانش سقف قیمتی برای نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی روسیه اعمال‌ شده‌‌‌‌‌‌است، امری که باعث کشتی‌‌‌‌‌‌به‌‌‌‌‌‌کشتی‌شدن این محصولات می‌شود. همچنین معافیتی که گروه هفت به خریدهای قبل از تاریخ اعمال تحریم‌ها داده‌‌‌‌‌‌است هم بر ترافیک نفتکش‌ها و انباشت نفت‌خام و محصولات نفتی بی‌‌‌‌‌‌تاثیر نیست. 

بیشتر بخوانید: بررسی بازار جهانی متانول

منبع: دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوا محافظت می شود !!