چشم انداز آمونیاک در نقاط مختلف جهان

چشم انداز آمونیاک در نقاط مختلف جهان

چشم انداز آمونیاک در نقاط مختلف جهان تهیه شده توسط تیم تحلیلی بازار نفت و گاز:

چشم انداز یک ماهه بازار آمونیاک

آخرین تغییرات به وجود آمده در قیمت های گاز طبیعی احتمال این را می دهد قیمت ها در بازار آمونیاک باردیگر دچار تغییرات شدید بشود و به چند قیمت متفاوت تقسیم شود و با توجه به تفاوت قیمت زیاد، مجددا فرصت های زیادی برای انجام آربیتراژ برای صادرات کنندگانی فراهم شود که کالای خود را به اروپا صادر می کنند. اما با توجه به تقاضای کم برای آمونیاک صنعتی در اروپا و به خصوص در شرق آسیا و عدم نیاز به آمونیاک در بخش کشاورزی در نیمکره شمالی تا رسیدن فصل زراعت، پیش بینی می شود که وضعیت آینده آمونیاک کماکان با تقاضای کم و کاهش قیمت‌ها توام باشد.

چشم انداز سه ماهه آمونیاک

در سه ماهه آینده با توجه به رسیدن به فصل پایانی سال ۲۰۲۲، بازار کماکان تحت فشار و کاهش قیمت خواهد بود. بازار در انتظار یک تقاضای زیاد برای فصل کشت و کار در پاییز است هر چند که تمایل به خرید کمتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می شد. بازارهای جهانی تحت فشار شرایط اقتصاد کلان قرار دارند که باعث کاهش تقاضای صنعتی برای خرید آمونیاک و همچنین کاهش نقدینگی برای پرداخت هزینه آن شده است. کاهش قیمت اخیر برخی از محصولات کشاورزی باعث کاهش تمایل برای خرید آمونیاک شده است.

چشم انداز یک ساله آمونیاک

پیش بینی قیمت معمولا بر اساس پیش بینی قیمت گاز که از سوی آرگوس صورت می گیرد تنظیم می شود. قیمت گاز طبیعی عامل اصلی تعیین کننده افزایش قیمت آمونیاک درسه ماه اول سال بوده است ولی همزمان با ورود به سه ماهه دوم و بیرون آمدن از فصل بهار، عرضه زیاد و تقاضای کم بر روی قیمت های آمونیاک تاثیر می گذارد.

جدول قیمت محصولات نفتی

چشم انداز ارائه شده از سوی موسسه آرگوس برای قیمت آمونیاک از ماه جولای سال جاری میلادی تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ در منطقه خاورمیانه شمال آفریقا هندوستان، شرق آسیا و خلیج آمریکا، بیشترین قیمت را برای سه ماهه آخر سال ۲۰۲۲ و کمترین قیمت را برای سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ می داند.

هزینه های تولید آمونیاک ارتباط مستقیم با قیمت گاز دارد بنابراین کاملاً طبیعی است که در روسیه با توجه به فراوانی گاز و ارزان بودن آن برای تولید کنندگان، قیمت هر تن آمونیاک با کمترین قیمت گاز در جهان یعنی ۲.۱۷ دلار در هر میلیون بی تی یو، به ۱۷۵ دلار برسد که کمترین قیمت آمونیاک است.

پس از روسیه اندونزی با ۲۳۰ دلار و آمریکا با ۲۷۹ دلار و ترینیداد و توباگو با ۳۹۰ دلار، آمونیاک‌ را‌ با قیمت های بالاتری تولید می کنند. کافی است به قیمت گاز در ترینیداد و توباگو توجه شود تا علت گرانی آمونیاک در این کشور مشخص گردد. قیمت گاز در ترینیداد و توباگو ۸.۶۶ دلار در میلیون بی تی یو است که بیش از سه برابر قیمت گاز در روسیه است.

چشم انداز 12 ماهه بازار اوره

در هفته های اخیر و با توجه به کاهش قیمت گاز در هنری هاب آمریکا فشار بر روی تولید کنندگان آمونیاک اندکی کاهش یافته است. هزینه متوسط تولید آمونیاک در آمریکا به ۲۷۹ دلار در هر تن بر اساس ترم تحویل بر روی عرشه کشتی برای دو هفته اول جولای رسیده است و این در حالی است که قیمت های ماه ژوئن آمریکا ۳۵۰ دلار در هر تن بود.

چشم انداز منطقه ای آمونیاک

آخرین افزایش قیمت گاز طبیعی به عنوان خوراک واحدهای تولید آمونیاک در شمال غرب اروپا موجی از تعطیل شدن واحدهای تولید کننده و کاهش تولید آمونیاک را به همراه داشت. فعالیت های ضعیف اقتصادی و قیمت های رقابتی آسیا تقاضای آمونیاک را سرکوب کرده است است. به خصوص در بخش هایی همچون کاپر ولاکتام وآکرینولیتریل که در نهایت منجر به تعطیل شدن واحدهای تولیدکننده گردیده است. اروپا نیز اکنون در فصل کشاورزی قرار ندارد که نیاز کشاورزی خود را تامین کند ولذا علاوه بر آمونیاک واحدهای تولید اوره در اروپا نیز با کاهش تولید مواجه هستند.

توسعه جهانی تولید آمونیاک سبز

کارخانه تولید آمونیاک در هلند اولین کارخانه ای بود که نسبت به گران شدن قیمت خوراک گاز با‌ بستن یک واحد تولید آمونیاک واکنش نشان داد و در یک واحد دیگر از کارخانه های تحت نظر خود تولید را کاهش داد. این شرکت تصمیم گرفته است که میزان واردات خود را افزایش دهد و در اولین قدم از طریق بندر روتردام از ۴۰۰ هزار تن در سال به ۱.۲ تن‌ در سال ۲۰۲۳ برساند. این شرکت طرح توسعه ای را در دست اجرا دارد که بر اساس آن بتواند در هر زمان که نیاز به کودهای شیمیایی داشته باشد بتواند آن را در کشور خود تامین کند.

آمونیاک و اوره در ایران

7 شرکت پتروشیمی در صنعت اوره و آمونیاک در ایران فعالیت می‌کنند که عبارتند از: شرکت‌های پتروشیمی شیراز، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی خراسان، پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی رازی، پتروشیمی لردگان و پتروشیمی مسجد سلیمان.

میزان واردات اوره در سال گذشته میلادی برای هندوستان بیشتر از سایر نقاط جهان و بالغ بر ۹.۵ میلیون تن بوده است و نیاز این کشور در سال جاری میلادی در حدود ۷ میلیون تن می باشدکه تاکنون ۲.۴ ملیون تن آن خریداری شده است. کشورهای برزیل و آمریکا از نظر واردات اوره در مراتب بعداز هند قرار می گیرند ولی میزان واردات اوره برزیل در سال جاری از هندوستان بیشتر بوده است.

اوره هندوستان

اوره هندوستان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *