تحلیل بازار بنزن و تولوئن آسیا | هفته اول سپتامبر 2023

تحلیل بازار بنزن و تولوئن آسیا | هفته اول سپتامبر

بررسی بازار بنزن و تولوئن آسیا

قیمت‌ها در بازار بنزن در روز ۸ سپتامبر متفاوت بود و قیمت بنزن براساس ترم فوب کره جنوبی با ۱۱.۳۴ دلار افزایش به ۹۸۶.۶۷ دلار در هر تن رسید و این در حالیست که قیمت بنزن تولید چین با در نظر گرفتن هزینه‌های واردات ۱۲.۳۲ دلار در هر تن کاهش یافت. شرکت Lotte Chemical در مزایده اخیر خود قیمت‌های بنزن را با ۲۰ دلار کاهش در هر تن نسبت به متوسط قیمت هفتگی پلتس برای فوب کره جنوبی به فروش رساند.

قیمت های فوب جنوب شرق آسیا نیز ۳۰ دلار کاهش نسبت به متوسط قیمت‌های کره جنوبی داشت. شرکت CPC اخیرا یک مناقصه خرید براساس ترم CFR برای حمل در ماه اکتبر صادر نمود که انتظار می رود نتیجه این مناقصه با ۲۵ دلار افزایش در هر تن نسبت به متوسط قیمت فوب پلتس برای کره جنوبی باشد. پلتس قیمت بنزن براساس ترم تحویل CFR چین را با ۴۵ دلار افزایش در هر تن نسبت به روز گذشته بر روی ۹۸۶ دلار ‌در هر تن ارزیابی نمود.

بررسی بازار بنزن، تولوئن و زایلین آسیا | هفته چهارم آگوست ۲۰۲۳

ثبات در بازار تولوئن

قیمت تولوئن در روز ۸ سپتامبر در آسیا باثبات و تا حدی توام با افزایش بود. قیمت‌های تولوئن تولید چین و همچنین شمال شرق آسیا باثبات بود که دلیل آن کاهش قیمت  فرآورده‌های نفتی و سوخت  و افزایش قیمت بنزن بود. ذخایر تولوئن شرق چین در هفته منتهی به ۸ سپتامبر با ۳۰۰۰ تن افزایش به ۴۱۹۰۰ تن رسید در حالی که در جنوب چین ذخایر در هفته منتهی به روز ۸ سپتامبر با ۱۴۰۰ تن کاهش به ۳۵۰۰ تن رسید.

قیمت تولوئن در این هفته با ۳۰ دلار افزایش در هر تن به ۱۰۵۰ دلار در هر تن براساس ترم CFR جنوب شرق آسیا رسید. قیمت براساس ترم تحویل فوب کره جنوبی با ۳۰ دلار افزایش به ۱۰۲۰ دلار در هر تن رسید.

افزایش همزمان قیمت بنزن تولوئن و زایلین

قیمت‌های بنزن، تولوئن و زایلین BTX همراه با افزایش قیمت نفت خام و نفتا در حال افزایش هستند. بازار جنوب شرق آسیا شاهد کاهش عرضه حلال زایلین  پس از اعلام تعطیلی شرکت SCG به دلیل تعمیرات اساسی واحد تولیدی این شرکت بوده است. شرکت TPX تایلند به دلیل اشکالات فنی در فرایند تولید کاهش عرضه داشت.

علاوه بر بسته شدن ناگهانی و ناخواسته واحد تولید شرکت CPC، هیچگونه صادرات حلال یا تولوئن  از سنگاپور و کره جنوبی صورت نگرفته است و این اخبار منفی باعث حمایت از قیمت های تولوئن و زایلین گردید. یک محموله ۲۰۰۰ تنی تولوئن تولید چین به قیمت ۱۱۳۰ دلار‌ در هر تن به بازار عرضه شد. قیمت براساس فوب چین به ۱۰۱۵ دلار در هرتن رسید. حجم ذخایر تولوئن هندوستان در Kandla در هندوستان به ۱۰۹۲۸ تن رسید.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *