لغو مجوز نفتکش‌های مرتبط با ایران از سوی پاناما

,
لغو مجوز نفتکش‌ها

 اداره دریانوردی پاناما ادعا کرده مجوز ۱۳۶ کشتی که ارتباطشان با ایران ثابت‌شده را لغو کرده‌است، اما مقامات آمریکایی هم‌‌‌‌‌‌چنان فشار می‌‌‌‌‌‌آورند که این میزان کافی نیست و باید اقدامات بیشتری انجام شود. در پاسخ به ادعاهای یک گروه ضدایرانی، مقامات دریانوردی پاناما -که بزرگ‌ترین شرکت ثبت کشتی در جهان را دارد- مدعی شدند که طی ۴ سال‌ گذشته، پرچم خود را از ۱۳۶ کشتی مرتبط با شرکت نفت ایران پس‌گرفته‌‌‌‌‌‌اند. به گفته شرکت‌های ردیاب حمل‌ونقل دریایی، محموله‌‌‌‌‌‌های نفت‌خام ایران در دو ماه آخر سال‌۲۰۲۲ به بالاترین میزان خود رسید‌ و امسال نیز شروع قدرتمندی داشته‌‌‌‌‌‌است. این رشد به‌رغم تحریم‌هایی صورت‌ گرفته‌‌‌‌‌‌ است که آمریکا علیه شرکت‌هایی که به صادرات نفت ایران کمک می‌کنند – عمدتا به چین و ونزوئلا- وضع کرده‌است.

روز دوشنبه، جب بوش، فرماندار سابق فلوریدا از واشنگتن خواست تا پاناما را تحت‌فشار قرار دهد تا از «کمک به ایران» برای دورزدن تحریم‌ها دست بردارد. بوش یکی از اعضای گروه ضدایرانی اتحاد علیه ایران هسته‌‌‌‌‌‌ای (UANI) است که ادعاهایی علیه برنامه هسته‌‌‌‌‌‌ای ایران دارد.  بنا به‌گزارش خبر‌‌گزاری رویترز، اداره دریانوردی پاناما که شرکت ثبت کشتی را اداره می‌کند، روز سه‌شنبه در بیانیه‌‌‌‌‌‌ای ادعا کرد: «رجیستری پاناما مجوز ۱۳۶‌کشتی را که ارتباط مستقیم آنها با شرکت ملی نفت ایران (NIOC) ثابت‌شده بود را لغو کرده‌است.» سازمان‌های مستقل اعلام کرده‌اند که مالکان چندین کشتی متهم به عضویت در شبکه ایران در پاناما ثبت شده‌اند.

سخنگوی اداره دریانوردی در این رابطه گفت: «یک‌پنجم از ۶۷۸ کشتی‌‌‌‌‌‌ای که پاناما از سال‌۲۰۱۹ پرچم خود را به دلایل مختلف از آنها پس گرفته‌است، با ایران مرتبط بودند. مقامات پاناما روابط نزدیکی با وزارت خزانه‌‌‌‌‌‌داری و دیگر مقامات ایالات‌متحده دارند.» بر اساس داده‌های رسمی، پاناما بزرگ‌ترین ثبت کشتی در جهان را دارد و پرچم خود را به حدود ۸۶۵۰ کشتی ارائه می‌دهد.  اداره دریانوردی پاناما گفت: «این سازمان در همه زمان‌ها به‌طور کامل به تعهدات و رویه‌‌‌‌‌‌های قانونی عمل کرده‌است و ما همیشه به محض دریافت اطلاعات تخلفات ادعایی، با رعایت رویه و تضمین‌‌‌‌‌‌های قانونی، بررسی مدارک را آغاز کرده‌‌‌‌‌‌ایم.»  مدیر موسسه اتحاد علیه ایران هسته‌‌‌‌‌‌ای، مارک والاس، مدعی شده که خواستار اقدامات بیشتر است. والاس ادعا کرد: «پرچم یک کشور و تنها یک کشور بارها و بارها در ارتباط با کشتی‌‌‌‌‌‌های حامل نفت ایران ظاهر می‌شود. این روند باید متوقف شود.»

بیشتر بخوانید: بررسی بازار سوخت کوره ،گازوییل و سوخت دریایی

منبع: دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *