تولید کننده های کاتالیست روی مرز دانش

,
تولید کننده های کاتالیست روی مرز دانش

در نمایشگاهی که اخیرا در محل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران برگزار شد، تولیدکننده‌‌‌های داخلی کاتالیست حضور موثری داشتند.

در این ارتباط کاوه اسماعیلی مدیر آر اند دی شرکت شهر کاتالیست رز اروند درباره این شرکت و فعالیت‌های‌ آن توضیح داد: «شهر کاتالیست رز اروند» یکی از تولیدکنندگان اصلی کاتالیست، جاذب‌ها و مواد افزودنی برای فرآیند‌های اصلی صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در ایران به شمار می‌آید. محصولات این شرکت شامل انواع کاتالیست برای فرآیندهای کراکینگ کاتالیستی، فرآیند ریفرمینگ، ایزومرازیسیون، انواع جاذب‌ها، انواع مواد افزودنی شیمیایی و جاذب‌های مولکولارسیو می‌شود. این شرکت همچنین ارائه‌دهنده راهکارهای پالایشی در صنایع پایین‌دست نفت و گاز و پتروشیمی با پیشنهاد انواع لایسنس‌های تکنولوژی محسوب می‌شود.

وی در ادامه یکی دیگر از محصولات تولیدی این شرکت را کاتالیست پالایشگاهی از دو نوع اف‌سی‌سی و آراف‌سی‌سی دانست و گفت: این محصولات از مهم‌ترین کاتالیست‌‌‌های پالایشگاهی محسوب می‌شود به طوری که ۷۰‌درصد وزن واردات این محصول را به خود اختصاص می‌دهند.

اسماعیلی همچنین با اشاره به اینکه هدف ما بومی‌سازی ساخت کاتالیست در ایران بوده است، اعلام کرد: یکسری کاتالیست پتروشیمی شامل اتیلن اکساید هم در طرح توسعه خود داریم.

وی با بیان اینکه محصولات شرکت به برخی کشورهای اروپایی و همین‌طور هند صادر می‌شود، گفت: پیش‌تر این محصولات به طور کامل وارد می‌شد و اکنون از ۷۰‌درصد یادشده واردات ما توانسته‌ایم حدود ۴۰ تا ۵۰‌درصد از آن را تولید کنیم. با این حال ظرفیت اسمی ما به اندازه همین ۷۰‌درصد است.

این فعال صنعت پتروپالایشگاهی در ادامه درباره بازار فروش محصولات خود توضیح داد: در حال حاضر برخی پالایشگاه‌‌‌ها در مناقصه‌های خود سختگیری می‌کنند ولی با این حال دیر یا زود به دلیل اینکه واردکنندگان نمی‌توانند به تعهدات خود عمل کنند ناگزیر به سمت تولیدکنندگان داخلی متمایل خواهند شد.

وی ادامه داد: پالایشگاه‌ها الزامی برای خرید داخلی ندارند، اما با وجود این برای استفاده از تولیدات داخلی مورد تشویق قرار می‌گیرند.

اسماعیلی گفت: به نظر می‌رسد نیاز به زمان دارد که کاتالیست‌های داخلی جای نمونه‌های خارجی را بگیرند.

وی در پایان گفت: امیدواریم که از بومی‌سازی خود پاسخ مناسب بگیریم و ورود سهل‌تری در مناقصات شرکت‌ها داشته باشیم. برای اعتمادسازی باید قطعات ما مورد آزمون قرار گیرند و پس از این است که کارها روی روال می‌افتد، چراکه طبیعتا هر واحدی برای آزمودن یک قطعه یک دوره پایلوت را از سر می‌گذراند تا نتیجه آن را مشاهده کند و پس از این اعتمادسازی است که هر کالایی جای خود را در بازار پیدا می‌کند.

عرضه زیر قیمت بازار

شرکت اسمارت کاتالیست نیز یکی دیگر از شرکت‌کنندگان این نمایشگاه بود. محسن کیانپور، رئیس هیات‌مدیره این شرکت به «دنیای‌اقتصاد» گفت: شرکت ما در تولید انواع کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی مرتبط با پتروشیمی و پالایشگاه‌ها فعال است و در حال حاضر هم کاتالیست‌های واحدهای اسید سولفوریک و هم واحدهای متالورژیکی مانند مس و پتروشیمی‌‌‌های بزرگی مانند ارومیه و رازی را تولید می‌کند. از سوی دیگر همه کاتالیست‌های واحد زنجیره آمونیاک را در سبد تولیدی خود داریم که به کشورهای مختلف هم صادر می‌کنیم، در حالی که پیش از این کاتالیست‌های یادشده را به کشور وارد می‌کردیم.

تقاضای ریالی خرید ارزی

محمد شفیعی، مدیر فنی شرکت تولیدی-تحقیقاتی گهرسرام هم به عنوان یکی دیگر از غرفه‌‌‌داران این نمایشگاه درباره محصولات شرکت متبوع خود توضیح داد: ما تقریبا از سال ۷۵ در حوزه سرامیک‌‌‌های نسوز فعالیت داشتیم، سپس وارد تولید ساپورت بال‌ها و سرامیک بال‌ها (گلوله‌‌‌های آسیاب) شدیم و از سال ۸۸ تا ۹۰ با تولید مولکولارسیو و آلومینا اکتیو به حوزه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها رسیدیم.

منبع:دنیای اقتصاد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *