رونق اقتصادی چین موجب افزایش تقاضای برق خواهد شد

رونق اقتصادی چین موجب افزایش تقاضای برق خواهد شد

رونق اقتصادی چین موجب افزایش تقاضای برق خواهد شد؛ اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

دولت مرکزی چین در سال جاری رشد اقتصادی را در رأس برنامه ها قرار داده است که مطمئنا منجر به افزایش مصرف برق و در نتیجه، تقاضای زغال سنگ خواهد شد. انتظار می رود پکن در کنگره ملی خلق در ماه مارس رشد تولید ناخالص داخلی در سال جدید میلادی را 5 تا5.5 درصد اعلام کند که در مقایسه با میانگین رشد 7 درصدی اقتصاد این کشور بین سال های 19-2013 کاهش دارد اما نسبت به رشد 3 درصدی سال گذشته بهبود قابل توجهی خواهد داشت.
براساس گزارش شورای برق چین (CEC) این هدف باعث افزایش تقاضای برق تا 6 درصد در سال جاری می شود در حالی که این رقم در سال گذشته تنها 2.2 درصد بوده است.

رابطه نزدیکی بین تولید برق چین و میزان تولید اقتصادی برق این کشور وجود دارد. بازنگری یا تقلیل سیاست های کلیدی شی جین پینگ رئیس جمهور برای احیای اقتصاد چین ضروری است.
پکن اوایل دسامبر از سیاست خود برای مقابله با ویروس کرونا عقب نشینی کرد و در اواخر سپتامبر پنجمین بخش از سهمیه‌ های صادرات محصولات نفتی را اعلام کرد که پیش از این بیانگر تمایل این کشور برای توقف کامل سهمیه صادرات سوخت بود. دولت به‌ جای ادامه تحریم‌ شرکت‌ های بزرگ، درصدد کنترل بخش فناوری و یافتن راهکارهایی برای احیای بازار املاک و مستغلات کشور است.

لیو هه، تزار اقتصادی رئیس جمهور چین، در مجمع جهانی اقتصاد در ژانویه گفت “بخش املاک و مستغلات همچنان ستونی برای اقتصاد چین است”. “ما محدودیت‌ هایی را کاهش داده‌ ایم که برای مقابله با رونق بیش از حد بازار املاک اعمال شده بودند.
 از آنجا که چین به دنبال افزایش مصرف به عنوان سهمی از تولید ناخالص داخلی است، باید از کاهش ارزش دارایی ها جلوگیری کند”.

لیو افزود: حدود 60 درصد از ثروت خانوارهای شهری در بخش املاک سرمایه گذاری می شود.

اما احیای رشد تولید ناخالص داخلی ممکن است با افزایش هزینه های زیست محیطی همراه باشد. رونق سریع اقتصاد چین پس از اولین دوره کووید-19 باعث افزایش تقاضای مصرف برق در سال 2021 شد که زیربناهای انرژی این کشور را شدیدا تهدید می کرد. این امر دولت‌ های محلی را بر آن داشت تا مصرف برق را به حداقل برسانند.

افزایش قیمت سوخت جت چین

این احتمال وجود دارد که در سال جاری بر فرایند کربن زدایی کمتر تاکید شود زیرا دولت چین از تکرار بحران 2021 اجتناب می کند. تهاجم نظامی روسیه به اوکراین همچنین باعث می شود که دولت چین بیشتر بر امنیت انرژی متمرکز شود. شی در ماه جاری در جریان بازدید از میدان نفتی تاریم متعلق به شرکت دولتی نفت چین گفت: “امنیت انرژی به توسعه کلی اقتصادی و اجتماعی کشور ما مربوط می شود”.

چین یکی از تولید کنندگان عمده انرژی برق آبی است، به ویژه پروژه بزرگ 22.5 گیگاواتی سد Three Gorges در مرکز استان هوبی است. اما خشکسالی و موج گرما در تابستان گذشته تعادل عرضه و تقاضا در سیچوآن و استان یون نان را مختل کرد که منجر به قطع برق کاربران صنعتی و مسکونی شد. سطح آب در سد Three Goreges در امتداد رودخانه یانگ تسه پس از خشکسالی تابستان گذشته هنوز به خوبی بالا نیامده است؛ به طوری که در ماه تقریباً 10 درصد یا 12 متر کمتر از سطح سال گذشته بود.

انرژی برق آبی چین

انرژی برق آبی چین

تولید برق آبی احتمالا در نیمه اول سال جاری میلادی به کمتر از 550 تراوات ساعت خواهد رسید که احتمالاً افزایش مصرف زغال سنگ را در پی خواهد شد. بخش تولید برق چین در طول سه سال گذشته 1 تا 1.2 میلیارد تن زغال سنگ سوزانده است که انتظار می رود در سال 2023 به بالاترین حد خود برسد.

تقاضا برای برق تولید شده توسط منابع حرارتی حاوی CO₂ کمتر از جمله منابع گازی و زیستی ممکن است به علت افزایش قیمت گاز و حتی منابع زیستی، محدود شود.

منبع: آرگوس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *