بیداری چین

بیداری چین; اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:

رونق مداوم چین پس از لغو محدودیت‌های کرونایی اعمال شده بر فعالیت‌های اقتصادی ممکن است مشکلاتی را برای اقتصادهای توسعه یافته ایجاد کند، کشورهایی که مجبور بودند طی یک سال و نیم گذشته با شوک ناشی از افزایش قیمت انرژی مقابله کنند.

صندوق بین‌المللی پول، که این هفته پس از لغو ناگهانی سیاست ‌های سخت کووید صفر توسط پکن، افزایش رشد اقتصادی جهان را پیش بینی کرده بود بر این باور است که بازگشایی چین به دلیل اینکه گلوگاه های زنجیره تامین در سطح جهانی کاهش می یابد بیش از هر گونه تأثیر منفی فشار صعودی بر قیمت کالاها در سطح جهان را خنثی می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود منطقه یورو به دلیل اینکه بحران انرژی را بهتر از حد انتظار پشت سر گذاشته است امسال از رکود اقتصادی اجتناب کند و این عامل تسکینی برای رهبران اتحادیه اروپا است که نگران پیامد های اقتصادی و نارضایتی اجتماعی بالقوه ناشی از پس لرزه های ناشی از جنگ در اوکراین هستند.

سیاستمداران غربی برای کاهش قیمت انرژی که به واسطه اتخاذ اقدامات فوق العاده اتخاذ شده ارزش قائل هستند مثل استفاده ایالات متحده از ذخایر استراتژیک نفت به عنوان ابزار مدیریت بازار، متنوع سازی سریع اتحادیه اروپا برای دستیابی به ذخایر جدید و دور شدن از گاز روسیه و محدودیت قیمت صادرات نفت روسیه از سوی کشورهای گروه 7.

سقف قیمت نفت خام روسیه به این دلیل که چین و هند از مکانیسم G7 برای واردات نفت خام روسیه با تخفیف استفاده کرده اند تاکنون بدون اختلال در بازار اعمال شده است. بر طبق پیش بینی آرگوس رشد تقاضای نفت چین طی سال جاری یک میلیون بشکه در روز خواهد بود. اتحادیه اروپا به دلیل کاهش تقاضای ال ان جی چین توانسته است حجم زیادی از گاز را جایگزین کاهش تحویل خط لوله روسیه با هزینه کمتر از حد انتظار کند، بنابراین در سال 2023 رونق چین می‌تواند هزینه تامین ال ان جی را برای اروپا گران تر کند.

چشم ‌اندازهای بلند مدت نیز با چالش های جدی ناشی از رشد اقتصادی چین و جنگ اوکراین روبرو هستند. بریتیش پترولیوم در جدیدترین چشم انداز انرژی خود می گوید که جنگ اوکراین افزایش سرعت انتقال انرژی را افزایش خواهد داد و در نتیجه کندتر شدن رشد تقاضای نفت و گاز را به همراه دارد. نگرانی‌های مربوط به امنیت انرژی که با جنگ تشدید شده است، باعث می شود کشورهایی مانند چین و هند به منابعی همچون زغال سنگ روی آورند.

همچنین بریتیش پترولیوم پیش بینی می کند که قدرت اقتصادی بلند مدت روسیه به دلیل محدود کردن صادرات آن توسط ایالات متحده و اروپا و قطع دسترسی صنعت انرژی این کشور به منابع مالی و فناوری به طور مزمن تضعیف می شود.

دولت بایدن دیدگاهی خوش‌بینانه نسبت به صادرات رو به رشد انرژی روسیه به چین دارد، اما تشدید بیشتر رویارویی روسیه و غرب بر سر اوکراین ممکن است بهانه‌ای به واشنگتن بدهد تا سیاست تقابل ‌آمیزتری را دنبال کند.

مصرف کنندگان عمده نفت، به جلوگیری از افزایش قیمت نفت و گاز و اختلال در عرضه علاقه دارند، اما تیرگی روابط ایالات متحده و چنین همکاری را دشوار می کند. مشکلات اقتصادی ممکن است پکن را مجبور کرده باشد که نسبت به رقبای غربی خود سازگارتر شود، اما فرصت دیپلماتیک طولانی نخواهد بود. 

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *