چشم مدیران صندوق های پولی چین به ثروت نفت خاورمیانه

,
چشم مدیران صندوق های پولی چین به ثروت نفت خاورمیانه

صندوق ثروت دولتی چین و تعدادی از بانک‌ها و صندوق‌های تامینی حضور خود را در خاورمیانه تقویت کرده‌اند، با هدف به دست آوردن بخش بزرگ‌تری از ثروت نفت ، آن هم به قیمت افزایش نگرانی ایالات متحده در مورد همکاری نزدیک‌تر بین چین و متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس. در سال جاری، چندین بانک دولتی چین، صندوق ثروت 1.35 تریلیون دلاری چین و تعدادی از مدیران دارایی از دومین اقتصاد بزرگ جهان، دفاتر و مشاغلی را در دبی، ابوظبی و سایر مراکز مالی در میانه تأسیس کرده اند.

موسسات مالی چینی قرار است با بانک های برتر وال استریت در خاورمیانه رقابت کنند. کشورهای حوزه خلیج فارس به نوبه خود به دنبال سرمایه گذاری در چین هستند و از بانک ها و مدیران دارایی بازار چین استقبال می کنند. تنها در سال جاری، Infini Capital Management، یک شرکت سرمایه گذاری جایگزین مستقر در هنگ کنگ، افتتاح یک دفتر در ابوظبی را اعلام کرد.

آژانس خبری امارات WAM در ماه مارس گزارش داد که اینفینی اولین صندوق تامینی آسیایی است که در امارات متحده عربی کسب و کار راه اندازی می کند، “زیرا به نظر می رسد به تعمیق روابط بین آسیا و خاورمیانه کمک کند.” بانک بازرگانی چین در ماه آوریل فعالیت خود را در مرکز مالی دبی آغاز کرد، در حالی که صندوق سرمایه گذاری مستقل چین با سرمایه گذاری بحرینی اینوستکورپ برای ایجاد یک صندوق سرمایه گذاری 1 میلیارد دلاری در خاورمیانه همکاری کرده است.

Investcorp و China Investment Corporation (CIC)، یکی از بزرگ‌ترین صندوق‌های دارایی مستقل جهان، Investcorp Golden Horizon را در ماه آوریل راه‌اندازی کردند تا در شرکت‌های با رشد بالا در سراسر عربستان سعودی، بقیه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس (GCC) سرمایه‌گذاری کنند.

این پلتفرم سرمایه گذاری دارای اندازه هدف 1 میلیارد دلاری است و توسط سرمایه گذاران نهادی و خصوصی معتبر از شورای همکاری خلیج فارس و همچنین CIC پشتیبانی می شود. شرکت دولتی بین المللی سرمایه چین، که حضور خود را در خاورمیانه نیز تقویت کرده است، امیدوار است بتواند منابع مالی را از خلیج فارس به اقتصاد چین جذب کند.

اختلال در تنگه هرمز تعادل بازار جهانی ال ان جی را بر هم می زند

تجارت چین و خاورمیانه فراتر از انرژی

با روابط سرمایه‌گذاری نزدیک‌تر، چین و خاورمیانه به دنبال روابط آینده خود فراتر از نفت و گاز هستند. غول بانکی مستقر در بریتانیا، اچ‌اس‌بی‌سی، که حضور گسترده‌ای در آسیا دارد، ماه گذشته گفت که کریدور تجاری، سرمایه‌گذاری و سفر آسیا-خاورمیانه در سال‌های آینده رونق خواهد گرفت.

سیمون ویلیامز، اقتصاددان ارشد CEEMEA و فردریک نویمان، اقتصاددان ارشد آسیا، گفتند: سرمایه‌گذاری دو طرفه به رهبری کریدور چین-عربستان و هند- امارات ممکن است تا سال 2035 به 36 میلیارد دلار در سال افزایش یابد. تجارت کالاهای آسیا و خاورمیانه در سال 2022 بالغ بر 954 میلیارد دلار بوده است. بر اساس پیش بینی HSBC، این رقم می تواند تا سال 2035 به 1.9 تریلیون دلار برسد.

با توجه به این واقعیت که آمریکا امارات متحده عربی و عربستان سعودی را به عنوان شرکای دفاعی کلیدی در منطقه خاورمیانه دارد، ممکن است برخی از سرمایه‌گذاری‌های چین و خاورمیانه به ویژه در زمینه فناوری و هوش مصنوعی حساس باشد.

حتی در شرایطی که چین و آسیا به طور کلی به دنبال روابطی فراتر از واردات انرژی از خاورمیانه هستند، دومین اقتصاد بزرگ جهان در حال تقویت روابط نفت و گاز با صادرکنندگان عمده انرژی در منطقه خلیج فارس، به ویژه عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر است.

عربستان سعودی، در حالی که به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود به دور از نفت است، همچنان برای فروش نفت آینده خود روی چین شرط بندی می کند و حضور خود را در بخش پایین دستی چین افزایش می دهد.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *