سفر رئیس جمهور چین به روسیه
همکاری های انرژی مهمترین محور سفر رئیس جمهور چین به روسیه
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در 20 و 22 مارس به روسیه سفر خواهد کرد تا در مورد همکاری استراتژیک بین دو کشور، از جمله روابط انرژی رایزنی کند.
کاخ کرملین اعلام کرد: شی و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه “در زمینه تعمیق همکاری روسیه و چین در عرصه بینالمللی تبادل نظر خواهند کرد.
کرملین افزود: مسکو و پکن قصد دارند “تعدادی از اسناد مهم دوجانبه” را در جریان سفر شی جین پینگ امضا کنند. این دومین دیدار حضوری بین دو رهبر از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال گذشته خواهد بود. آنها در یک نشست منطقه ای در ازبکستان در ماه سپتامبر و قبل از آن در پکن، درست چند هفته قبل از شروع جنگ در اوکراین، ملاقات کردند.
مذاکرات گازی
انتظار می رود شی و پوتین در مورد مذاکرات جاری درباره تامین 50 میلیارد متر مکعب گاز روسیه در سال از طریق خط لوله پیشنهادی نیرو سیبری 2 به چین گفتگو کنند.
روسیه مایل است به دلیل کاهش شدید صادرات از طریق خط لوله به اروپا، به عنوان بخشی از تلاشها برای تنوع بخشیدن به صادرات گاز خود بر سر یک قرارداد مهم و راهبردی به توافق برسد.
خط لوله Power of Siberia 2 از مغولستان عبور می کند و همچنین باید مصرف داخلی گاز در شرق سیبری را تحریک کند. این یکی دیگر از اهداف کلیدی روسیه است که به دنبال کسب درآمد از ذخایر عظیم گاز خود است.
شی و پوتین در دیدار سال گذشته خود در پکن بر سر قرارداد 10 میلیارد مترمکعبی گاز در سال از طریق “مسیر خاور دور” توافق کردند و ممکن است مذاکرات بعدی در دیدار آتی آنها در مسکو انجام شود.
مقصد اصلی نفت روسیه کدام کشورهاست؟
روسیه همچنین در مورد همکاری در زمینه گاز با ازبکستان و قزاقستان مذاکره کرده است و به نظر می رسد که مشتاق است به خطوط لوله صادرات به چین از کشورهای آسیای مرکزی دسترسی پیدا کند.
خرید نفت روسیه
پس از اینکه صادرات روسیه به دلیل تحریمهای غرب، از جمله محدودیت قیمت برای محمولهها به کشورهای ثالث، ضربه بزرگی را متحمل شد، این کشور روی چین حساب میکند تا همچنان خریدار اصلی نفت خود باقی بماند.
روسیه برای تسهیل حمل و نقل به چین، ظرفیت صادرات بندر کوزمینو در شرق دور روسیه را 10 درصد افزایش داد و به حدود 840000 بشکه در روز رساند. با این حال، هیچ بحث فعالی در مورد مشارکت شرکت های چینی در معاملات نفتی بالادستی در روسیه وجود نداشته است.ایگور سچین، مدیرعامل روسنفت بارها از شرکتهای چینی دعوت کرده است تا در پروژه جاهطلبانه نفت وستوک این شرکت در منطقه خشکی قطب شمال روسیه که تولید 2 میلیون بشکه در روز تا سال 2030 را هدف قرار داده است، شرکت کنند. با این حال، شرکتهای چینی عجلهای نداشتهاند.
شرکتهای چینی حتی قبل از جنگ در اوکراین موضع محتاطانهای نسبت به سرمایهگذاری در بخش بالادستی صنعت نفت روسیه اتخاذ کرده بودند. پیشبینیها مبنی بر اینکه آنها میتوانند جایگزین شرکتهای بزرگ غربی شوند که روسیه را ترک کردهاند، تاکنون محقق نشده است. در همین حال، تجارت بین دو کشور در حال رشد بوده و از 200 میلیارد دلار در سال فراتر رفته است. استفاده از یوان چین در معاملات بین المللی نیز مطابق با سیاست مسکو برای دور شدن از دلار و یورو رشد کرده است و روس نفت اخیرا دومین انتشار اوراق قرضه یوآن خود را اعلام کرده است.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: انرژی اینتلیجنس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.