وزارت نفت متعهدانه تکالیف قانون هوای پاک را اجرا می‌کند

,
وزارت نفت متعهدانه تکالیف قانون هوای پاک را اجرا می‌کند

آلودگی هوا مسئله اساسی کلان‌شهرهای کشور به‌ویژه شهر تهران است که هر ساله به‌خصوص در فصول سرد بیشتر رخ‌نمایی کرده و در سال‌های اخیر بارها باعث تعطیلی مدارس، افزایش مراجعه‌ مردم به مراکز درمانی و مرگ‌ومیر به‌دلیل مشکلات قلبی و ریوی شده و افزون بر آن، پزشکان و کارشناسان بارها درباره عوارض درازمدت ذرات معلق در هوای کلانشهرها هشدار داده‌اند، اما آنچه در این میان به نظر می‌رسد حلقه گمشده رفع این چالش حیاتی در کشور است، همکاری میان‌دستگاهی به‌منظور پیدا کردن راه‌کارهای عملی چندبعدی به جای مقصر شناختن دیگر دستگاه‌ها و شانه خالی کردن از مسئولیت آن است، چه همه در یک کشتی بوده و در یک هوا نفس می‌کشیم.

وزارت نفت اما در طول سال‌های گذشته بنا به وظیفه ذاتی خود مبنی بر تأمین سوخت پاک و مطابق با استانداردهای روز دنیا، تلاش کرده‌ است تا علاوه بر جذب منابع سرمایه‌ به‌منظور اجرای پروژه‌های بهبود کیفی در پالایشگاه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای و افزایش کیفیت تولیدات پالایشگاهی، در این باره مسئولانه عمل کرده و علاوه بر ایفای رسالت‌های اجتماعی و محیط زیستی خود در همه زیرمجموعه‌ها و اجرای پروژه‌های تسهیل‌کننده میان دستگاهی، به‌صورت منظم نسبت به ارائه گزارش اقدام‌های خود در این باره اقدام کند، اما گره آلودگی هوای کلانشهرها و پایتخت در کجا بوده و کارشناسان و مدیران وزارت نفت و دیگر نهادها چه نظری درباره رفع این مشکل دارند؟

لزوم اجرای تکالیف تعیین‌شده برای دستگاه‌ها در قانون هوای پاک

آذرماه امسال، سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری در نشست هیئت دولت دبر لزوم اجرای تکالیف تعیین‌شده برای دستگاه‌ها در قانون هوای پاک تأکید کرد و گفت: هوای پاک از حقوق اساسی جامعه است. در قانون هوای پاک، ۱۶۷ تکلیف برای دستگاه‌های مختلف تعیین شده که انتظار می‌رود همه بخش‌های اجرایی در قبال وظایف خود پاسخگو باشند و به تکالیف خود از جمله بهینه‌سازی مصرف سوخت، گسترش و نوسازی حمل‌ونقل عمومی، جایگزینی خودروهای فرسوده و اصلاح وضع معادن آلاینده عمل کنند.

۸۱ درصد آلودگی هوا مربوط به خودروهای اسقاطی

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در آذرماه امسال در یک برنامه تلویزیونی درباره دلایل آلودگی کلانشهرها می‌گوید: منشأ بیش از ۸۰ درصد آلودگی کلانشهرها مربوط به خودروهایی است که زمان بهره‌وری آنها تمام شده و باید اسقاط شوند و امیدواریم دولت و مجلس در برنامه هفتم توسعه و با اولویت مسئله‌محوری حرکت کنند.

لزوم اجرای تکالیف تعیین‌شده برای دستگاه‌ها در قانون هوای پاک

انعقاد قراردادهایی برای نوسازی فرسوده‌ها

احمد وحیدی، وزیر کشور، اما در ابتدای دی‌ماه امسال در حاشیه نشست هیئت دولت ۶٠ درصد آلودگی هوا را مربوط به منابع متحرک اعلام کرد و گفت: در بحث منابع متحرک مسئله مهم حمل‌ونقل است، در حمل‌ونقل عمومی چند عامل مؤثر وجود دارد که یکی از آن خودروها و موتورسیکلت‌هاست. بر اساس تصمیم‌هایی که گرفته و دنبال می‌شود باید بتوانیم تعداد قابل‌توجهی موتورسیکلت برقی را جایگزین موتورسیکلت‌های بنزینی کنیم.

وی از امضای قراردادهایی در این زمینه خبر داده و تأکید می‌کند: تعدادی اتوبوس جدید نیز از طرف کارخانه‌ها تحویل شده که پس از شماره‌گذاری قابل استفاده است. شهرداری تهران نیز اقدام‌هایی برای کاهش مسیر ترددها با اصلاح تقاطع‌ها آغاز کرده است و در کنار آن وزارت نفت نیز روی سوخت‌های باکیفیت بالای یورو ۵ کار می‌کند تا بتوانیم بیشتر در داخل شهر استفاده کنیم، البته عامل دیگر آلودگی هوا نیز می‌تواند آمار نسبتاً قابل‌توجه مهاجرت از شهرهای مختلف به تهران باشد.

بیشتر بخوانید: کرک اسپرد چیست؟

منبع : شانا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *