تاثیر مستقیم حمل بر عرضه روغن پایه

تاثیر مستقیم حمل بر عرضه روغن پایه

تاثیر مستقیم حمل بر بر عرضه روغن پایه

به گزارش بازار نفت و گاز، آنچه در حال حاضر کلیه تجار و خریداران و فروشندگان در منطقه آسیا اقیانوسیه و خلیج فارس از آن آگاهی یافته‌اند این است که موضوع صادر نمودن کالا از چین و یا صادرات کالا به آن کشور، ارتباط نزدیکی با در دسترس بودن کشتی برای حمل کالا به بنادر این کشور دارد.

در جنوب شرقی آسیا تقاضا های خوبی برای روغن پایه وجود دارد اما مشکل حمل باعث تحویل کالا در مدت طولانی تری می گردد . فروشندگان روغن پایه سعی می کنند با توجه به عدم دسترسی به وسیله حمل مناسب، صادرات خود را به هفته های آینده موکول کنند آنها به خوبی دریافته اند که هرچه عرضه کمتری وارد بازارهای جنوب شرق آسیا گردد قیمت روغن پایه در آن مناطق به علت کمبود در بازار افزایش می یابد و از این بابت ضرری متوجه آنان نخواهد بود.

کمبود کشتی باعث می گردد که قیمت حمل بیشتر شود و از این رو باید گفت که فقط قیمت روغن پایه نیست که بازار این محصول را به تعادل میرساند و به خصوص درمورد روغن ،قیمت حمل نقش تعیین کننده ای در تعیین قیمت نهایی داشته و اهمیت زیادی دارد.

حمله روغن پایه چین در ماه نوامبر

تولید کنندگان کشور چین در این روزهای ماه اکتبر، عرضه های خود را به گونه ای روانه بازار می‌کنند که در ماه نوامبر حمل گردد. درنبود کشتی برنامه‌ریزی برای تحویل محموله ها به موضوع بغرنجی در این کشور تبدیل شده است. افزایش قیمت‌های حمل و به کارگیری نیروهای آموزش دیده جهت هدایت کشتی های با ابعاد متوسط تا بزرگ باعث شده که موضوع از پیچیدگی بیشتری برخوردار گردد.

یک محموله از روغن های برایت استاک اخیرا از سوی کشور تایلند به کشور چین فروخته شد قیمت این محموله از قیمت محموله فروخته شده به این کشور در ماه اکتبر ارزان تر بود در حالیکه با تاخیر بسیار زیادی جهت حمل به چین مواجه گردید و برای تخلیه این محموله در بنادر چین وقت زیادی از دست رفت که این اتلاف زمان و هزینه نگهداری کشتی در این نوع خرید ها با توجه به دردسرهای حمل آن موضوع ارزانی کالا را کاملاً به حاشیه می‌برد.

ارسال روغن از ژاپن به چین

در میان عرضه کنندگان روغن های سنگین، کشور ژاپن نیز حاضر است با کشتی‌های خود محموله را به چین برساند مشکلات ساختاری در بنادر و اسکله های چین یکی از عوامل کلیدی تاخیر در بنادراین کشور است. معمولاً تقاضا های کشور چین برای خرید روغن پایه شامل روغن پایه گروه دوم است که کشور چین دستگاهها و ساختارهای لازم برای تولید آن را ندارد ولی روغن های گروه اول در این کشور به راحتی تولید می شود.

تقاضای ناگهانی برای خرید روغن های پایه گروه اول ،علی رغم تولید مناسب در این کشور به دلیل مسائل لجستیک باعث گردید که حتی تامین روغن های گروه یک نیز برای مدتی دچار مشکل شود و بالا رفتن قیمت، باعث شد که کشور چین نیم نگاهی هم به بازارهای منطقه ای داشته باشد و نسبت به واردات آن از کشور کره جنوبی اقدام نماید. واردات چین در ماه سپتامبر به صورت غیر معمول کاهش یافت.

بیشتر بخوانید:تحلیل قیمت روغن پایه آرگوس در روز۲۲اکتبر

نگاهی به قیمت ها در مناطق مختلف

روغن پایه SN150 که از پر استفاده ترین روغن های سبک و متعلق به گروه اول می باشد در پایانه سنگاپور و در کنار مخزن نگهداری روغن , قیمت روغن پایه هر تن بین ۸۴۰ تا ۸۸۰ دلار معامله شده است. ترم تحویل به دلیل تحویل درکنار مخزن Ex Tank بوده که کل مسئولیت های ان بعهده خریدار است و فروشنده دراین نوع تحویل به دلیل اینکه هیچ خدمات دیگری برای خریدار انجام نمی دهد فقط قیمت خود کالا رادریافت می کند و سایر هزینه ها را به خریدار محول می نماید لذا همیشه قیمت هایی از این دست کاملا می تواند قیمت واقعی محصول بدون هر گونه هزینه جانبی رامنعکس نماید.

در روز ۲۲اکتبر قیمت های روغن ۱۵۰از جروه یک به طور متوسط ۱۰دلار بیشتر از هفته قبل بوده است. برایت استاک یکی از بهترین روغن های گروه اول می باشد نیز بدون تغییر بین ۱۳۶۰ تا ۱۴۰۰ دلار معامله گردیده است. روغن پایه N150 که ازروغن های سبک گروه دوم است بین ۸۸۰ تا ۹۲۰ دلار معامله گردیده است که نسبت به هفته قبل ۱۰ دلار افزایش قیمت داشته است. روغن N500 که روغن سنگین گروه دوم محسوب می شود بین ۱۲۸۰ تا۱۳۲۰دلار قیمت داشته که نسبت به هفته قبل ۴۰ دلار کاهش نشان می دهد.

روغن پایه برایت استاک

روغن پایه برایت استاک

در منطقه شمال شرق آسیا قیمت روغن SN 150 با ترم تحویل CFR با ۳۰ دلار افزایش قیمت نسبت به قبل بین ۷۱۰ تا ۷۵۰ دلار در هر تن معامله گردیده است. این نوع روغن پر مصرف در هندوستان بین ۷۲۵ تا ۷۶۵ دلار در هر تن معامله گردیده است و تغییر نسبت به هفته قبل نداشته است. روغن های گروه سوم که تعداد محدودی هستند بین ۱۳۱۰ تا ۱۳۵۰ دلار در هر تن در منطقه خلیج فارس و امارات متحده عربی معامله گردیده‌اند.

در منطقه روسیه و در حوزه دریای بالتیک روغن های گروه یک در حدود ۳۰ دلار کاهش قیمت داشته اند که این کاهش قیمت هم شامل انواع سبک و هم شامل انواع سنگین روغن های این گروه بوده است.

افزایش قیمت نفت خام قیمت روغن های پایه سبک در منطقه آسیا ثبات دارد

در در مجموع می‌توان گفت که با توجه به افزایش قیمت نفت خام قیمت روغن های پایه سبک در منطقه آسیاثبات بیشتری نسبت به قیمت روغن های سنگین دارند و به خصوص در منطقه خلیج فارس و هندوستان مشتریان زیادی برای روغن های سبک وجود دارد و حاشیه سود بالا در محصولات سبک هر سه گروه وضعیت این محصولات را در بازار تثبیت نموده در حالیکه این شرایط برای محصولات سنگین تر نوسانات بیشتری دارد و ثبات بازار در کلیه مناطق برای محصولات سنگین تا حدودی کم تر است.

البته بازار چین محصولات گروه دوم را بهتر از محصولات گروه اول خریداری می نماید زیرا تولیدات کشور در حدی است که استرس و فشار را از روی این کشور برای تامین روغن های سبک برمی دارد. در اروپا محصولات گروه اول به دلیل تقاضای کمتر کاهش قیمت داشته اند و در نتیجه تقاضای زیاد برای این روغن ها از مناطق دیگر و به خصوص منطقه بالکان می باشد.

بیشتر بخوانید:تحلیل قیمت روغن پایه آرگوس در روز۲۲اکتبر

قیمت نفتا در اروپا افزایش یافت

اینستاگرام : https://www.instagram.com/iroilmarket/

تلگرام :https://t.me/iroilmarket

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *