آیا سقف قیمت اروپا بر نفت خام روسیه کارایی داشته است؟

آیا سقف قیمت اروپا بر نفت خام روسیه کارایی داشته است؟

آیا سقف قیمت اروپا بر نفت خام روسیه کارایی داشته است؟ 

تحلیلگران و مقام های آمریکایی اعمال سقف قیمت علیه نفت خام و محصولات پالایشی روسیه را کارساز می دانند.

نفت خام روسیه همچنان به بازارهای جهانی جریان دارد، اما خریداران قیمت ‌های بسیار پایین ‌تری برای آن می ‌پردازند که درآمد دولت پوتین از صادرات نفت را که زیربنای بودجه روسیه است، کاهش می ‌دهد.

در کل، ایالات متحده اهداف دوگانه سقف قیمت نفت خام را مدنظر قرار داده است: بهبود عرضه بازار نفت و کاهش درآمد نفتی روسیه.

 تولید و صادرات نفت روسیه تاکنون در برابر این تحریم ها و محدودیت ها، مقاوم بوده است و انتظارات اولیه برای کاهش عرضه پس از موافقت غرب با اعمال تحریم‌ های نفتی روسیه به منظور کاهش درآمد مسکو از فروش انرژی، نادیده گرفته شده است.

اما درآمدهای بودجه روسیه به دلیل پایین بودن قیمت نفت اورال، رو به حال کاهش است، آن هم در شرایطی که نفت اورال 30 دلار در هر بشکه کمتر از نفت برنت به فروش می رسد.

به دلیل پایین بودن قیمت اورال در ژانویه، بودجه روسیه در مقایسه با ژانویه 2022 میلادی بیش از 24.7 میلیارد دلار (1.76 تریلیون روبل) کسری داشت زیرا درآمد دولت از فروش نفت و گاز کاهش 46.4 درصدی نشان می دهد.

وزارت دارایی روسیه در برآوردهای اولیه در اوایل ماه جاری اعلام کرد به دنبال افت قیمت اورال و کاهش صادرات گاز طبیعی، درآمدهای بودجه از فروش انرژی از جمله درآمدهای مالیاتی و گمرکی در ماه گذشته به پایین ترین سطح از اوت 2020 رسیده است.

در اوایل ماه جاری، روسیه اعلام کرد به دنبال تحریم‌ های غرب و سقف قیمت، تولید نفت خود را در ماه مارس 500 هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد.

تحلیلگران این اقدام را نشان از تلاش روسیه برای فروش تمام نفت خود یا تلاش برای بالا بردن قیمت نفت تفسیر کردند.

آژانس بین‌ المللی انرژی در گزارش بازار نفت در ماه فوریه اعلام کرد کاهش تولید روسیه می‌ تواند یک بام و دو هوا بودن روسیه را نشان دهد که آیا مسکو برای عرضه همه بشکه‌ های نفت خود با مشکل مواجه می شود یا برای تقویت قیمت نفت خود تلاش می کند.

وعده آمریکا برای افزایش هزینه های فروش نفت روسیه

سقف قیمت و تحریم اتحادیه اروپا با وادار کردن روسیه به فروش نفت به مناطقی که در شرایط عادی بازار اقتصادی محسوب نمی شوند و در عین حال، با ملزم کردن اروپا به خرید نفت خام از فروشندگان غیرروسی باعث افزایش هزینه های حمل و نقل شده است.

هنینگ گلایستاین، تحلیلگر انرژی در گروه اوراسیا معتقد است اقدامات انجام شده تاکنون نتوانسته است اختلال قابل توجهی در جریان نفت خام و افزایش شدید قیمت ها یا حتی کمبود سوخت منطقه ای ایجاد کند. هدف از اعمال تحریم های نفتی محدود کردن درآمدهای نفتی روسیه و عدم ایجاد اختلال در بازار بود.

گلایستاین به وال استریت ژورنال گفت این اقدامات تا کنون موثر بوده است.

بن هریس، دستیار وزیر ایالات متحده در امور سیاست اقتصادی، هفته گذشته سقف قیمت را مؤثر دانست و منطق ایالات متحده برای این اقدام را توضیح داد.

هریس گفت با اجرای این طرح، ما انگیزه‌ های روشنی را برای بازیگران کلیدی در بازارهای جهانی نفت، کشورهای واردکننده نفت و فعالان بازار ایجاد می‌ کنیم تا واردات نفت روسیه را با قیمت‌ های کاهش یافته ادامه دهند.

هریس ،سقف قیمت را ابزاری کمکی برای دستیابی همزمان به اهداف دوگانه عنوان کرد.

والی آدیمو معاون وزیر خزانه داری، گفت سقف قیمت هم درآمدهای نفتی روسیه را به طور مستقیم محدود می کند و هم به کسانی که نفت روسیه را بدون استفاده از این خدمات می خرند، اهرم مذاکره را می دهد تا با کاهش قیمت بیشتری داشته باشند. این طرح روسیه را مجبور می‌ کند که بین صرف پول برای تسلیحات نظامی و صرف پول برای ایجاد اکوسیستم خدماتی با هدف دور زدن سقف قیمت، یکی را انتخاب کند.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: oilprice

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *