هشدار تحلیلگران درباره زمستان پرهزینه اروپا

هشدار تحلیلگران درباره زمستان پرهزینه اروپا

تحلیلگران انرژی بر این باورند که اروپا پیشرفت کافی در بستن قراردادهای بلندمدت گاز طبیعی مایع به عنوان جایگزینی برای عرضه خط لوله روسیه نداشته و این مساله ممکن است زمستان آینده برای کشورهای اروپایی پرهزینه باشد زیرا افزایش تقاضای چین می تواند بازار را به شدت با کمبود عرضه روبرو کند.

این در شرایطی است که خرید ال ان جی برای جایگزینی جریان های محدود شده گاز روسیه به اروپا کمک کرد تا اولین زمستان پس از جنگ اوکراین را پشت سر بگذارد و اروپا 121 میلیون تن سوخت در سال 2022 وارد کرد که 60 درصد افزایش نسبت به سال 2021 نشان می دهد.

اما این تحولات هزینه‌ای داشت: اروپا عمدتاً در بازار نقدی خرید می‌کرد، جایی که قیمت‌ها بسیار بالاتر از قیمت‌هایی است که در قراردادهای بلندمدت مورد علاقه خریداران باتجربه مانند چین است. به گفته آژانس بین المللی انرژی، هزینه واردات ال ان جی اروپا در سال 2022 بیش از سه برابر شده و به حدود 190 میلیارد دلار رسیده است.

تحلیلگران تخمین می زنند که اروپا بیش از یک سوم معاملات بازار نقدی جهانی را در سال 2022 به خود اختصاص داده است، از حدود 13 درصد در سال 2021. در صورت عدم امضای قراردادهای بلندمدت، این رقم در سال جاری به بیش از 50 درصد خواهد رسید.

مورتن فریش، تحلیلگر ارشد انرژی در این باره گفت اروپا به طور ایده آل به حدود 70 تا 75 درصد از عرضه ال ان جی خود تحت قراردادهای خرید و فروش بلندمدت نیاز دارد.
وی افزود: اما به این دلیل که لابی سبز در اروپا به اشتباه سیاستمداران را متقاعد کرده است که هیدروژن تا حدود زیادی می تواند جایگزین گاز طبیعی به عنوان یک حامل انرژی تا سال 2030 شود، اروپا بیش از حد متکی به خریدهای لحظه ای و کوتاه مدت شده است. آسیا در رقابت برای عرضه محدود جهانی در سال جاری پیش از ورود جریان های جدید به بازار در سال 2025 و پس از آن، ادامه داده است.

واردات ال ان جی چین

در حالی که گاز یک سوخت فسیلی است، دی اکسید کربن کمتری نسبت به زغال سنگ تولید می کند، بنابراین برخی از کشورهای اتحادیه اروپا آن را جایگزینی موقت برای جایگزینی سوخت های کثیف تر می دانند.

رعد القدیری، مدیر عامل گروه اوراسیا در بخش انرژی گفت: تا زمانی که اتحادیه اروپا گاز روسیه را به عنوان سوخت انتقالی تلقی کند، نمی تواند به عنوان جایگزینی برای گاز روسیه دست یابد، زیرا تولیدکنندگان خواهان یک بازار تضمین شده در اروپا در آینده هستند.

کاهش ۷۰ درصدی صادرات گاز ایران به ترکیه

قیمت نقدی ال ان جی از زمانی که در سال 2022 پس از تهاجم روسیه به اوکراین به رکورد 70.50 دلار در هر میلیون بی تی یو رسید، این قیمت ها بیش از 82 درصد کاهش یافته است.

اما انتظار می‌رود که با گرمای تابستان که می‌تواند سطح آب را کاهش دهد، زمستان سرد 2023-2024 و افزایش تقاضای چینی‌ها به عنوان یکی از عوامل خطر برای قیمت، دوباره افزایش پیدا کند.

دوره گذار

تولیدکنندگان و بازرگانان عمده LNG از جمله QatarEnergy، Shell، Chevron و ConocoPhillips در ماه‌های اخیر همگی در پایتخت‌های اروپایی درباره تضمین معاملات LNG مذاکره کرده‌اند.

منابع آگاه گفتند که مذاکرات قطر انرژی با دولت آلمان و شرکت های بزرگ برق مانند RWE به دلیل اختلاف نظر در مورد مدت قرارداد با بن بست مواجه شده است.
به گفته این منابع، در حالی که قطر معمولاً به دنبال امضای قراردادهایی با شرایط حداقل 25 ساله است، آلمان به دلیل تعهدات خود به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به دنبال یک دوره 10 تا 15 ساله است.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: رویترز

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *