بانک های آمریکای شمالی بزرگترین سرمایه گذاران پروژه های سوخت فسیلی
بر اساس گزارش موسوم به بانکداری در هرج و مرج اقلیمی (Banking on Climate Chaos) منتشر شده توسط سازمان های غیرانتفاعی، بانک های آمریکای شمالی همچنان در تامین مالی صنعت جهانی سوخت فسیلی پیشتاز هستند.
در این گزارش آمده است از میان 60 بانک برتر بین المللی تحت پوشش، مؤسسات مالی ایالات متحده و کانادا تقریباً نیمی از بودجه مالی پروژه های جدید سوخت های فسیلی در سال 2022 را تأمین کردند و رویال بانک کانادا با با پیشی گرفتن بر چی پی مورگان ، به برترین بانک در اعطای تسهیلات تبدیل شد. اعطای وام برای اجرای پروژه های سوخت فسیلی توسط این بانک ها از 864 میلیارد دلار در سال 2019، با 22 درصد ریزش در سال 2022 به 673 میلیارد دلار رسید.
بانک های اروپایی، برخی از بریتانیا و سوئیس، تامین مالی سالانه خود را تقریباً 40 درصد کاهش دادند به طوری که سال گذشته این رقم 130 میلیارد دلار گزارش شد.
بانک های ایالات متحده تامین مالی سوخت های فسیلی را مشابه با رقم سال های 2019 و 2022، با 30 درصد کاهش به 192 میلیارد دلار رساندند.
به عنوان مثال، اکسون موبیل و شیل در سال 2022 از هیچ گونه وام بانکی استفاده نکردند. اما بانک های کانادایی در سال های اخیر وام های سوخت فسیلی خود را حفظ کردند به طوری که مبلغ 138 میلیارد دلار سال 2022 تقریباً با تأمین مالی آنها در سال 2019 مطابقت دارد.
اینکه بانک های کانادایی در اعطای وام برای پروژه های ماسه های نفتی خوب عمل کردند، عجیب نیست. پنج سرمایه گذار برتر در این بخش در سال گذشته کانادایی بودند و تقریباً 90 درصد کل این تسهیلات را شامل می شدند.
از بین 60 بانک ارائه شده در این گزارش، 49 بانک اهداف بلندمدت انتشار کربن صفر را برای وام سوخت های فسیلی در سال های 2040، 2050 و 2060 سرلوحه کار خود قرار دادند و با اهداف میان مدت برای 43 طرح سوخت فسیلی تا سال 2030 برنامه ریزی کردند.
کثیف ترین و تمیزترین پروژه های نفت در جهان
بیشتر این اهداف محدود به فعالیت های نفت و گاز بالادستی و همچنین زغال سنگ حرارتی هستند و معمولا شامل ال ان جی، خطوط لوله یا سایر زیرساخت های فسیلی نمی شوند.
بانک های اروپایی در تدوین سیاست های مهار وام دهی نفت و گاز از ایالات متحده پیشی گرفتند که همچنان بر سر درست یا غلط بودن اعطای وام به تولیدکنندگان سوخت فسیلی بحث می کنند.
سین کیدنی مدیرعامل CB (Climate Bond) معتقد است که مقررات هدفمند در تغییر مسیر سرمایه گذاری انرژی به سمت انرژی های سبزتر از هر اقدام نهادهای مالی موثرتر خواهد بود.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: oilprice
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.