سوخت کوره و شناورهای دریایی + بررسی بازار

Fuel oil market - بازار نفت و گاز پتروشیمی

کاهش تقاضای پاکستان و بنگلادش 

در هفته ۱۸تا ۲۴ می، عدم تمایل چین به خرید HSFO برروی بازار سوخت کوره تاثیر گذار بود. تقاضا برای خرید سوخت کوره برای نیروگاه ها ی برق در آسیا و خاورمیانه پایین تر از حد انتظار بود.

پاکستان که همیشه یکی از وارد کنندگان اصلی سوخت کوره نیروگاهی بود اعلام نمود که به دلیل عدم تقاضای صنایع مربوطه در حال حاضر تقاضایی ندارد. از سوی دیگر بنگلادش که همیشه مقصد صادراتی مهمی برای صادرات سوخت کور بوده است اعلام نموده که به دلیل مشکلات ارزی در حال حاضر قادر به واردات این محصول نمی باشد.

پیش بینی ها برای بازار سوخت کوره در ادامه ماه می و ماه ژوئن حاکی از یک بازار ضعیف با تقاضای کم می باشد. یکی از فعالان بازار در روز ۲۶ ماه می اعلام نمود که ساخت کوره با درصد پایین گوگرد در مرکز توزیع در پایانه فجیره به دلیل پر شدن مخازن نگهداری و کاهش تقاضا ممکن است با بحران مواجه شود. 

برتری قیمتی نسبت به ارزیابی ها مرتباً در حال کاهش است و به پایین ترین حد خود از ماه اکتبر سال ۲۰۲۱ رسیده است. بازار LSFO در امارات و فجیره در حال حاضر یک بازار کاهشی است. 

کاهش تقاضا و پرشدن ذخایر در فجیره 

بعضی از معامله گران، فروش آنی را تعطیل نمودند تا بتوانند محموله‌های بزرگ سوخت کوره با درصد پایین گوگرد را به حرکت درآورده و به فروش برسانند. این معامله‌گران همچنین تقاضای کم برای خرید LSFO و برتری اندک قیمت نسبت به ارزیابی ها را به عنوان دلایل افزایش عرضه و پر شدن ذخایر عنوان نمودند. 

یک محموله ۶۶۵۲۱۰ بی شبکه ای سوخت کوره به وزن ۱۰۴۷۵۸ تن در روز ۳ می از پالایشگاه الزور کویت با گیری و محموله خود را درپایانه فجیره تخلیه نمود. بر اساس آمار ارائه شده از سوی موسسه کپلر این بزرگترین محموله وارد شده به فحیره از روز ۶ ژانویه تاکنون بوده است. 

کاهش تقاضا و پرشدن ذخایر در فجیره 

کاهش تقاضا و پرشدن ذخایر در فجیره

در روز یازدهم می نیز یک محموله دیگر به میزان ۴۵۰,۳۳۲ بشکه یا ۷۰,۹۱۶ تن، سوخت کوره با درصد کم گوگرد از پالایشگاه الزور کویت وارد پایانه  فجیره گردید. در هفته منتهی به ۲۵ می بازار های سوخت شناور دریایی ضعیف تر شدند که دلیل آن مشخص نبودن قیمت نفت خام و عدم شفافیت در بازار سوخت‌دریایی بود. 

پلتس قیمت سوخت دریایی با نیم درصد گوگرد را در هفته مذکور بر روی ۵۶۸ دلار در هر تن ارزیابی نمود که یک دلار نسبت به روز قبل و ۵ دلار نسبت به هفته قبل و ۲۵ دلار نسبت به ماه قبل کاهش داشت.

کمبود عرضه نفت‌خام ترش و حمایت از قیمت های سوخت کوره در اروپا 

در هفته ۲۵ می ذخایر سوخت کوره در آمستردام روتردام و آنتورپ با ثبات بود و فقط ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۱.۳۵ میلیون تن رسید. متوسط حجم ذخایر سوخت کوه در ۴ هفته گذشته در سه بندر مذکور ۱.۳۸ میلیون تن بوده است. 

ذخایر موجود سوخت کوره در این سه بندر در حال حاضر ۲۲ درصد ذخایر فراورده های نفتی پالایش شده در این پایانه های اروپایی را تشکیل می دهد. هفته گذشته حجم این ذخایر ۲۱% حجم کل فراورده های نفتی را تشکیل می داد. 

کمبود عرضه نفت خام ترش باعث گردیده که قیمت سوخت های کوره با درصد بالای سولفور مورد حمایت قرار گیرد. البته سوخت های کوره در حال حاضر در شمال غرب اروپا عرضه می گردد. واردات سوخت کوره به سه بندر مذکور در هفته گذشته ۱۱ درصد کاهش یافته است. یک محموله ۴۲ هزار تنی HSFO از مکزیک در روزهای پایانی ماه های به بنادر اروپایی وارد خواهد شد. 

پیش‌بینی کاهش واردات سوخت کوره از سوی چین 

واردات سوخت کوره چین ممکن است در ماه ژوئن کاهش یابد. در ماه می میزان واردات سوخت کوره بسیار بالا رفته بود ولی احتمال می رود که در ماه ژوئن تا ۵۰ درصد کاهش یابد. فرایند های گمرکی و زمان انتظار برای واردات طولانی بوده و سود حاصل از تولید این محصول نیز پایین میباشد و باعث می شود که تولید کنندگان میزان بهره برداری خود را کاهش دهند.

طولانی شدن بازرسی های گمرکی و رسیدن مدت بازرسی به سه هفته وکاهش سود آوری تولید باعث گردیده که میزان نفت خام وارداتی به پالایشگاه ها از سوی تولیدکنندگان کمتر شود. سخت گیری های زیاد برای واردات وکاهش سود آوری می تواند در آینده در بازار سوخت کوره در چین تاثیر منفی زیادی داشته باشد. پیش بینی می شود واردات سوخت کوره به چین در ماه می به ۲.۹۳ تن برسد که ۱۲.۷ درصد نسبت به واردات سوخت کوره ماه آوریل افزایش نشان می دهد. کل واردات سوخت کوره چین در ماه آوریل ۲.۶ میلیون تن بود. 

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *