بررسی بازار گازوئیل و سوخت کوره | هفته دوم آگوست 2023

بررسی بازار گازوئیل و سوخت کوره | هفته دوم آگوست ۲۰۲۳

عرضه زیاد گازوئیل از سوی کره و ژاپن

که در روز ۱۸ آگوست قیمت مجموعه انواع گازوئیل با درصدهای متفاوت سولفور با ثبات بود، ولی بعضی از واحد‌های پالایشی اعلام نمودند، اگر تولید و عرضه گازوییل برای بارگیری در ماه سپتامبر بیشتر شود، احتمال دارد که تمایل به خرید کاهش یابد. یکی از فعالان بازار اعلام نموده است که ممکن است در هفته آینده از سوی کره جنوبی و ژاپن برای بارگیری در ماه سپتامبر محموله های بیشتری به بازار عرضه شود. بعضی از فعالان بازار ‌بینی می‌کنند که سهمیه‌های سه ماهه سوم سال از سوی چین دیرتر اعلام شود که ممکن است تا پایان این ماه به طول انجامد.

براساس پیش‌بینی‌ها سهمیه بندی صادرات مواد سبک و نیمه سنگین از ۱۰ میلیون تن به ۸.۹ میلیون تن برسد. همچنین سهمیه صادراتی مواد سنگین به ۵ میلیون تن خواهد رسید. چین امسال در دو مرحله میزان سهمیه‌های صادراتی بنزین گازوئیل و سوخت جت را مشخص نمود که در حدود ۲۸ میلیون تن بود. در سنگاپور ذخایر میان تقطیر در این هفته افزایش یافت به ۷.۵۲ میلیون بشکه رسید.

عرضه زیاد گازوییل از سوی کره وژاپن

عرضه زیاد گازوییل از سوی کره وژاپن

عرضه VGO از سوی هند

در روز ۱۸ آگوست تمایل به خرید سوخت کوره با ثبات بود. تقاضا برای خرید سوخت کوره با درصد پایین گوگرد در پایین دست در سنگاپور کمتر شده بود ولی کاهش تقاضا باعث گردید که از افزایش قیمت سوخت شناورهای دریایی با نیم درصد گوگرد نیز پیشگیری شود. در این هفته قیمت سوخت شناورهای دریایی کمی بیشتر از ارزیابی‌های پلتس برای منطقه سنگاپور معامله گردید.

پالایشگاه Mangalore در هندوستان، در هفته منتهی به ۱۸ آگوست یک محموله ۴۰ هزار تنی از گازوییل تولید شده در واحد تقطیر در خلاء برای تحویل در روزهای ۱۴تا ۱۶ سپتامبر به بازار عرضه نمود. ذخایر فراورده‌های نفتی سنگین در پایانه سنگاپور در هفته منتهی به ۱۸ آگوست با ۱.۹ درصد کاهش به ۲۰.۱ میلیون بشکه رسید. علت کاهش ذخایر نفتی سنگین در سنگاپور کاهش ۲۴ درصدی واردات از کشورهای آسیا و خاورمیانه به این پایانه نفتی بوده است.

بازار گازوئیل و سوخت کوره آسیا | هفته سوم جولای ۲۰۲۳

کاهش واردات سوخت های سنگین به سنگاپور

میزان واردات سوخت های سنگین به پایانه سنگاپور از مبدا مالزی، هفته منتهی به ۱۶ آگوست ۲۸.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۸۳۰۰۲ تن رسید، در حالی که صادرات اندونزی به سنگاپور با اندکی کاهش نسبت به قبل به ۶۰۹۹۲ تن رسید. واردات فراورده های سنگین از روسیه ۱۰۰۵۵۰ تن و از کویت ۱۷۶۱۴۲ تن در هفته مذکور بوده است، که این میزان واردات توانست کمبود حاصل از عدم واردات سوخت های سنگین از خاورمیانه و از سوی کشورهایی همچون عمان و امارات متحده عربی را جبران نماید.

در حال حاضر بازار سوخت کوره با درصد پایین سولفور، بازار ضعیفی است ولی به گفته فعالان بازار از روز ۱۴ آگوست تقاضا برای خرید این سوخت کمی بیشتر شده است، ولی با توجه به عرضه بیش از حد این محصول در بازار ناظران بر این باورند که بازار این سوخت کماکان ضعیف باقی خواهد ماند. صادرات قیر سنگاپور با رشد ۴۳.۲ درصدی نسبت به هفته قبل به ۷۴۸۸۷ تن در هفته منتهی به ۱۶ آگوست رسید.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *