بررسی بازار بنزین و نفتا در آسیا – اقیانوسیه و خلیج فارس در هفته منتهی به ۲۴ مارس

بررسی بازار بنزین و نفتا در آسیا

بررسی بازار بنزین و نفتا در آسیا – کاهش صادرات بنزین از پایانه سنگاپور

صادرات‌ بنزین از پایانه نفتی سنگاپور در هفته ۱۶ تا ۲۲ مارس ۵۲.۷۳ درصد نسبت به هفته قبل کاهش یافت و به ۳۷۶۳۳۹ تن رسید. واردات این پایانه نیز تا ۵۵.۲۸ درصد کاهش یافت و به ۱۶۱۲۶۹ تن رسید و به این ترتیب، خالص صادرات با کاهش ۵۰.۶۱ درصدی به ۲۱۵۱۲۹ تن رسید.

صادرات بنزین از پایانه سنگاپور به اندونزی و مالزی به ترتیب ۱۷.۳۵ درصد و ۶۸.۴۹ درصد کاهش یافت و به ۱۹۶۱۹۰ و ۶۷۸۸۲ تن رسید و این کاهش علی رغم فرا رسیدن ماه رمضان و افزایش تردد شبانه در این دو کشور بوده است و به نظر می رسد که وضعیت ذخایر بنزین در این دو کشور مطلوب بوده است.

یکی از دلایل کاهش واردات بنزین به سنگاپور، کاهش میزان واردات از هندوستان و رسیدن واردات از این کشور به صفر در هفته منتهی به ۲۲ مارس بوده است. در هفته قبل میزان واردات بنزین از هندوستان به سنگاپور ۶۱۲۵۶ تن بوده است.

فعالان بازار می گویند تقاضای داخلی در هندوستان با توجه به فرا رسیدن فصل رانندگی، بالاتر رفته و لذا صادرات این کشور کاهش یافته است و واحد‌های پالایشی با ظرفیت بالا سرگرم تولید برای رفع نیازهای داخلی هستند.

تاثیر اعتصاب کارگران فرانسه در بازار نفتا

در روز ۲۴ مارس خرید های آنی در بازار نفتا با توجه به انجام یک مناقصه در آسیا بیشتر شد زیرا فعالان بازار با توجه به نگرانی های موجود از ثبات اقتصادی در جهان، با احتیاط عمل می کنند.

کاهش تقاضا برای خرید محصولات پتروشیمی در پایین دست و همچنین اعتصاب کارگران صنایع نفت فرانسه به این نگرانی ها دامن زده است. یکی از فعالان بازار گفته است که این احتمال وجود دارد که اعتصاب در صنایع نفت فرانسه بر روی بازار جهانی نفتا تاثیر گذار باشد و کاهش حجم محموله های صادراتی اروپا از طریق آربیتراژ به آسیا را به دنبال داشته باشد.

یکی دیگر از فعالان بازار اعلام نموده که کاهش تقاضا برای خرید در پایین دست باعث شده است که خریداران نفتا فقط نیازهای فوری و ضروری خود را با توجه به کاهش آربیتراژ انجام دهند و در انتظار بمانند تا وضعیت بازار شفاف تر گردد.

شرکت نفت دولتی KPC کویت یک محموله ۵۰ هزارتنی نفتا را برای حمل در روزهای ۵ تا ۶ آوریل و با ترم تحویل فوب به بازار عرضه نموده است. آخرین فروش نفتای شرکت مذکور مربوط به یک محموله ۵۰ هزار تنی می شود که قرار است در روزهای ۲۷ و ۲۸ مارس حمل گردد و با برتری قیمتی ۳۰ دلار در هر تن نسبت به متوسط ارزیابی های پلتس به یک خریدار ناشناخته به فروش رسیده است.

گزارش های آماری نشان می دهد که در هفته ۱۶ تا ۲۲ مارس، واردات نفتا، ریفورمیت و سایر خوراک های ترکیبی تا ۲۱.۹۵ درصد نسبت به هفته قبل رشد داشته و به ۲۲۸۰۸۵ تن رسیده است که دلیل آن افزایش واردات این محصولات از روسیه بوده است که از ۳۵۶۰۴ تن در هفته گذشته به ۹۷۰۰۳ تن در این هفته رسیده است.

در این هفته هیچ گونه وارداتی از محصولات ذکر شده از خاور میانه به سنگاپور انجام نشده است در صورتی که در هفته گذشته میزان واردات محصولات نفتا وریفورمیت و خوراک های ترکیبی سنگاپور از خاور میانه ۶۶۰۱۰ تن بوده است.

سنگاپور که بعضاً بعنوان پایانه صادراتی منطقه برای صادرات نفتا، ریفورمیت و خوراکهای ترکیبی شناخته می شود، در هفته منتهی به ۲۲ مارس ۱۰۶۲۳۵ تن از محصولات مذکور را به مقاصد صادراتی ارسال نموده است که ۲۰۹.۵۲ درصد رشد نسبت به هفته قبل نشان می دهد که از این میزان ۳۶۲۵۹ تن به مقصد ژاپن و ۳۴۹۶۵ تن به مقصد کره جنوبی بوده است.

عرضه زیاد سوخت جت و توقف آربیتراژ

در هفته منتهی به ۲۴ مارس عرضه زیاد سوخت‌ جت و کروسین در بازار آسیا تاثیر کاهشی به دنبال داشت. با در نظر گرفتن اوضاع ضعیف اقتصادی و عدم امکان انجام صادرات از خاورمیانه به غرب از طریق آربیتراژ باعث گردید که روند کاهشی بیشتر شود.

بر اساس بررسی تحلیل گران پلتس، امکان انجام آربیتراژ برای رساندن سوخت جت تولید شده در کره جنوبی به سواحل غربی آمریکا و همچنین رساندن سوخت جت تولید شده در خلیج فارس به شمال غرب اروپا در روز ۲۲ مارس متوقف شد. براساس گزارش های S&P در روز ۲۳ مارس که پیش از این منتشر شد، نشانه هایی از بهبود اوضاع بازار سوخت‌ جت در اروپا دیده شده است زیرا پالایشگران با توجه به سود بیشتر تولید دیزل از عرضه سوخت جت کاسته و دیزل را افزایش داده اند.

در همین حال در سنگاپور که مرکز انبار نمودن فراورده های میان تقطیر در منطقه آسیا و اقیانوسیه می باشد ذخایر موجود این پایانه در هفته ۱۶ تا ۲۴ مارس نسبت به هفته قبل ۱.۸۵ درصد افزایش یافته و به ۹.۶۳ میلیون بشکه رسیده است که بالاترین حجم ذخایر فراورده های میان تقطیر در ۱۷ ماه گذشته بوده است.

ذخایر ترکیبی دیزل و سوخت‌ جت در سنگاپور آخرین بار در روز ۲۷ اکتبر ۲۰۲۱ به ۱۰.۷۹ میلیون بشکه رسیده بود. علت افزایش کم سابقه ذخایر ترکیبی در سنگاپور، اقتصادی نبودن انجام آربیتراژ از شرق به غرب می باشد که جذابیتی برای معامله گران نداشته و باعث محبوس شدن بسیاری از محموله ها در این پایان شده است.

سنگاپور بزرگترین صادر کننده سوخت جت و گازوییل

سنگاپور همچنان بزرگترین صادر کننده سوخت‌ جت و کروسین در هفته ۱۶ تا ۲۲ مارس بوده است. میزان صادرات سوخت جت این پایانه ۷۳۶۷۸ تن بوده که نسبت به واردات ۴۵۹۷۵ تنی بیشتر بوده است. واردات سوخت جت سنگاپور صرفاً از سوی چین و مالزی بوده که به ترتیب ۳۹۶۸۷ تن و ۶۲۶۸ تن واردات به سنگاپور داشته اند.

بزرگترین مقصد صادراتی پایانه سنگاپور، کشور استرالیا بوده که ۴۵۲۰۱ تن سوخت جت از این پایانه دریافت نموده است. پس از استرالیا دو کشور گوام و جزایر ماریانابا ۳۹۰۷ تن و ۱۰۰۵ تن، بیشترین میزان واردات سوخت جت از پایانه سنگاپور را داشته‌اند.

در هندوستان میزان صادرات سوخت جت ۱۴.۴۴ درصد نسبت به ماه قبل و ۵۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و کل صادرات در بازه زمانی یک ساله به ۶۵۰ هزارتن (معادل ۱۸۳۳۹۳ بشکه در روز ) رسیده است. این افزایش در صادرات سوخت‌ جت به دلیل تمایل بیشتر به مسافرت و تفریح در سطح جهانی و پس از بهبود شرایط سفرهای هوایی و لغو ممنوعیت های فرودگاهی در سال جاری بوده است.

قیمت مجموعه گازوئیل در پایان روز ۲۴ مارس با ثبات بود زیرا با توجه به اعتصاب در صنایع نفت فرانسه میزان عرضه در این کشور کاهش یافته و باعث برداشت بیشتر از ذخایر موجود و حمایت از قیمت های گازوئیل با درصد پایین گوگرد شده است.

بررسی بازار بنزین، گازوئیل و سوخت جت در هفته پایانی آوریل; آسیا – اقیانوسیه

در هفته ۱۶ تا ۲۲ مارس پایانه سنگاپور بزرگترین پایانه صادر کننده گازوئیل بود که ۳۷۹۴۶۱ تن صادرات به کشورهای دیگر و همچنین ۲۴۸۵۵۷ تن واردات به سنگاپور داشته است.

استرالیا اولین مقصد صادراتی گازوئیل سنگاپور با ۱۰۴۰۸۰ تن، اندونزی دومین مقصد صادراتی دیزل سنگاپور با ۷۱۵۶۰ تن و هنگ کنگ سومین مقصد صادراتی گازوییل سنگاپور با ۳۸۱۲۸ تن بوده است. بیشترین میزان واردات گازوئیل سنگاپور از کشور چین با ۱۳۶۳۶۹ تن و از مالزی با ۷۹۰۸۸ تن و ازکره جنوبی با ۳۳۰۹۹ تن بوده است.

صادرات‌ گازوئیل هندوستان نیز در ماه فوریه در حدود ۸ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت و به ۲.۱۵ تن رسید.

در اخبار مربوط به فروش های آنی، شرکت SK انرژی در کره جنوبی یک محموله ۳۰۰ هزار تنی گازوئیل با ۱۰ پی پی ام گوگرد را برای حمل در روزهای ۸ تا ۱۰ آوریل از بندر اولسان در کره جنوبی به فروش رساند. شرکت مذکور محموله مشابهی را برای حمل در تاریخ های ۲۱ تا ۲۳ آوریل به بازار عرضه نمود ولی این عرضه، سرانجام ابطال شد و دلایل ابطال آن هنوز مشخص نشده است.

در امارات متحده عربی، یک شرکت نفت اماراتی به دنبال خرید ۱۰ هزار تن گازوئیل با درجه سولفور پایین می باشد که باید تا تاریخ اول تا دوم می در بندر جبل علی تخلیه گردد. این مناقصه در تاریخ ۳۰ مارس به پایان می رسد.

افزایش اندک قیمت نفتا و بنزین کاهش سوخت جت و گازوییل در خاورمیانه

در روز ۲۴ مارس در خاورمیانه قیمت نفتا بین ۱ تا ۲دلار در هر تن افزایش و قیمت بنزین با اکتان ۹۲ بدون سرب در حدود یک دلار افزایش یافت. سوخت جت و گازوئیل با درصدهای متفاوت سولفور از حدود نیم دلار تا حدود دو دلار در هر تن کاهش قیمت داشتند. قیمت سوخت کوره ۳۸۰CST با درصد گوگرد بالا بین ۱ تا ۲ دلار افزایش داشت.

کاهش عرضه و کاهش صادرات سوخت کوره با درصد کم گوگرد

با توجه به کاهش آربیتراژ سوخت کوره با درصد پایین گوگرد از غرب به شرق در ماه آوریل و همچنین با توجه به انجام تعمیرات اساسی واحد های پالایشی در آسیا در این ماه، پیش بینی می شود که میزان عرضه سوخت کوره با درصد پایین سولفور کاهش یابد. با این وجود فعالان بازار می گویند که سوخت کوره نیاز به تقاضای زیادی دارد تا بتواند دوباره افزایش قیمت پیدا کند. در عین حال، بهبود شرایط جهانی اقتصاد کلان نیز می تواند در رشد قیمت سوخت کوره موثر واقع گردد.

در هفته منتهی به ۲۲ مارس، پایانه سنگاپور ۱۹۵۴۵۰ تن سوخت‌ کوره صادر نمود که ۴۸.۱ درصد کاهش نسبت به هفته قبل داشت. در هفته منتهی به ۱۵ مارس، میزان صادرات سوخت کوره سنگاپور ۳۷۶۵۴۶ تن بود.

واردات سوخت کوره سنگاپور از خاور میانه با ۲۱.۴ درصد افزایش در هفته منتهی به ۲۲ مارس به ۲۴۲۱۸۰ تن رسید که ۱۹۶۷۳۸ تن از این مقدار از کویت و بقیه آن از عربستان سعودی واردشد.

اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

منبع: پلتس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *