بررسی بازار جهانی نفت خام و بنزین

بازار جهانی نفت خام

کاهش عرضه نفت خام در نیمه دوم سال میلادی

آرگوس اعلام نموده است که در نیمه دوم سال جاری میلادی تا حدود کمی میزان عرضه نفت خام کاهش یابد. علت کاهش عرضه، کاهش تولید یک میلیون بشکه ای عربستان سعودی در ماه‌های جولای و آگوست می باشد.

علی رغم اعلام کاهش تولید نفت خام از سوی عربستان، بازار شاهد تغییرات چندانی در قیمت نفت نبود زیرا نگرانی های در خصوص امید به بهبود اقتصاد چین وجود دارد و احتمال کاهش تقاضا از سوی این کشور وجود دارد.

پیش بینی افزایش تقاضای جهانی در سال جاری میلادی نسبت به سال قبل ۱.۸۴میلیون بشکه در روز بوده است که تقریبا نیمی از این تقاضا مربوط به چین می باشد. در حوزه اقیانوس اطلس با توجه به رکود در بازار های این حوزه، احتمال کاهش تقاضا در نیمه دوم سال وجود دارد.

پیش بینی ها در خصوص افزایش تقاضای ۳۰۰ هزار بشکه ای در روز در چین برای سال ۲۰۲۴ و ۲۰۰ هزار بشکه ای در روز برای سال ۲۰۲۳ احتمالا محقق نخواهد شد که به دلیل استفاده بیشتر این کشور از موتورهای با انرژی الکتریکی و کاهش مصرف بنزین می باشد.

افزایش تولید در ایران و ونزوئلا

تولید نفت خام و LNG از سوی کشورهای غیر اوپک به جز کشورهایی که عضو اوپک پلاس هستند، به سطح قبل از شیوع کوید ۱۹ رسیده است. این میزان در سال ۲۰۲۳ به ۳.۵ میلیون بشکه در روز بالاتر از دوره قبل از پاندمی رسیده است.

ایران اعلام نموده است که تولید نفت خام این کشور در حال حاضر به ۳ میلیون بشکه در روز رسیده است که این میزان ۲۰۰ هزار بشکه بیشتر از پیش بینی های اولیه آرگوس بوده است.

در لیبی تهدیداتی وجود دارد که می تواند منجر به کاهش میزان صادرات این کشور به میزان حدود ملیون بشکه بشود. در ونزوئلا به نظر می رسد که سطح تولید در این کشور مجددا افزایش داشته است.

قیمت نفت خام دریای شمال در پیش بینی ها در زیر قیمت ۸۰ دلار در هر بشکه در کوتاه مدت بود ولی به نظر می رسد تا پایان سال به بالاتر از ۸۳ دلار در هر بشکه نیز برسد.

افزایش تقاضای بنزین در آمریکا

قیمت بنزین در چند مرکز پالایشگاهی مهم در ماه ژوئن افزایش یافت. در خلیج آمریکا قیمت بنزین در ماه ژوئن از ۱.۵۶ دلار در هر بشکه تا ۲۳.۱۶ دلار در هر بشکه به دلیل افزایش زیاد تقاضا رشد داشت.

تقاضای بنزین در آمریکا در ماه ژوئن ۱.۹ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت ولی کماکان ۳ درصد کمتر از میزان تقاضا در سال ۲۰۱۹ می باشد. تقاضا برای محصولات ترکیب شونده با بنزین بسیار کمتر شده است زیرا اخیرا قیمت این نوع محصولات افزایش زیادی داشته است.

کاهش تقاضای بخش پتروشیمی برای نفتا

قیمت نفتا در ماه ژوئن در شمال غرب اروپا و سنگاپور به دلیل کاهش تقاضای بخش پتروشیمی کاهش یافته است. کاهش قیمت نفتا نسبت به نفت خام در سنگاپور از ۱۲.۷۰ دلار در هر بشکه به ۱۷.۹۰ دلار در هر بشکه رسید.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.argusmedia.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *