افزایش واردات گاز و صادرات فرآورده های پالایشی چین

افزایش واردات گاز

چین، بزرگترین بازار LNG جهان، با افزایش 31.5 درصدی واردات در ماه می نسبت به مدت مشابه سال گذشته، احیای مجدد بازار را نشان می دهد، آن هم در شرایطی که در این ماه با موج گرما مواجه است. آخرین اطلاعات اداره کل گمرک چین نشان می دهد که این کشور در ماه می 6.41 میلیون تن LNG وارد کرده است که از نظر هزینه، در پنج ماهه اول سال 8.2 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

به گفته شرکت کپلر، چین پس از سقوط از رتبه اول در سال 2021 به رتبه دوم برای کل سال 2022، بزرگترین واردکننده LNG جهان در سال 2023 است. چین احتمالا در ماه ژوئن شاهد رشد واردات LNG تا قبل از موج گرما خواهد بود. شرکت مشاوره لانژانگ مستقر در چین اعلام کرد کاهش قیمت LNG از ژوئن، انبارهای ذخایر LNG داخلی را وسوسه کرده است تا ذخایر خود را دوباره پر کنند.

هفته گذشته، انبارهای هوبی، شاندونگ و جیانگ سو به تکمیل ذخایر خود ادامه داده و مصرف LNG را افزایش دادند. در اوایل همین ماه قیمت‌ نقدی نیز برای اولین بار از سال 2022 کمتر از قیمت‌های توافق‌ نامه بلند مدت (LTA) بود که باعث شد خریداران چینی بالادست برای کاهش هزینه‌های واردات دست به واردات LNG نقدی بزنند.

چین همزمان ظرفیت پایانه های دریافت ال ان جی داخلی خود را افزایش می دهد. یکشنبه گذشته، Lijmiliya حدود 203000 متر مکعب LNG قطر را به Caofeidian در شمال چین برده و در پایانه جدید تانگشان با ظرفیت 5 میلیون تن در سال پهلو گرفت که نشان از آغاز رسمی پروژه دارد.

پایانه LNG کوئیدانگ گوانگوی انرژی شانگهای در استان جیانگ سو، جنوب چین نیز در حال رشد است و استراتژی گوانگوی پیشبرد مذاکرات جدید LTA گاز است.
چین 4.23 میلیون تن گاز خط لوله در ماه می وارد کرد که 2 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت. همچنین در پنج ماهه نخست سال جاری 46.29 میلیون تن گاز طبیعی وارد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3.3 درصد رشد داشت و برای اولین بار در سال جاری واردات گاز طبیعی چین از سطح سال گذشته فراتر رفت.

افزایش صادرات فرآورده های نفتی

صادرات بنزین، دیزل و جت چین در ماه می به 4.89 میلیون تن افزایش یافت زیرا فروش بنزین در خارج از کشور با رشد تقاضای آسیا-اقیانوسیه با آغاز فصل رانندگی و کاهش رشد تقاضای داخلی با جهش 71.4 درصدی به بالاترین حد خود یعنی 383000 بشکه در روز رسید.

صادرات محصولات پالایشی ماه می چین نسبت به آوریل که به پایین ترین حد در 9 ماه گذشته رسیده بود، 49.5 درصد افزایش یافت. صادرات گازوئیل 149.000 بشکه در روز ثابت ماند که نشان دهنده رشد تقاضای داخلی این محصول است. پالایشگاه های چینی 18.08 میلیون تن بنزین، دیزل و جت در پنج ماهه اول سال جاری صادر کردند و همچنان حدود 13 میلیون تن سهمیه صادراتی استفاده نشده برای این سه محصول در اختیار دارند.

پکن در اواخر سال 2022 و در اوایل سال 2023 سهمیه های صادراتی صادر کرد تا پالایشگاه ها را تشویق کند تا فعالیت های خود را افزایش دهند اما تقاضای داخلی قوی ممکن است پکن را از صدور سهمیه های بزرگ در نیمه دوم سال جاری منصرف کند، به ویژه اگر پکن بخواهد تولید را دوباره کاهش دهد.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: انرژی اینتلیجنس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *