بازار بنزین و نفتا در آسیا اقیانوسیه | هفته دوم آگوست 2023

بازار بنزین و نفتا در آسیا اقیانوسیه | هفته دوم آگوست 2023

تقویت بازار بنزین

در هفته منتهی به ۱۱ آگوست، قیمت انواع بنزین با در جات متفاوت اکتان تقویت شد.

شرکت Formosa در تایوان ۲۵۰ هزار بشکه بنزین با اکتان ۹۲ را برای حمل در روز های ۲۸ سپتامبر تا ۲ اکتبر به بازار عرضه نموده است. صادرات بنزین مالزی در ماه ژوئن با ۲۵.۱۹ درصد کاهش نسبت به ماه قبل و ۳۳.۶۰ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۳۹۴۹۹۷ تن رسید. قیمت بنزین با در جات متفاوت اکتان در پایانه سنگاپور بین ۱۰۳تا ۱۱۰ دلار در هر بشکه بود. در خلیج فارس قیمت بنزین با اکتان ۹۵براساس ترم فوب خلیج فارس ۱۰۵.۸۵ دلار در هر بشکه بود.

کاهش عرضه نفتا در خاورمیانه

درمعاملات روز ۱۱ آگوست تمایل کمتری به خرید دیده می شد. شرکت KPC کویت یک محموله نفتا به وزن ۵۰ هزار تن نفتا با مشخصات فنی کامل برای حمل در روز های ۶ تا ۷ سپتامبر به همراه ۲۰ هزار تن نفتای سبک و ۸۰۰۰ تن نفتای کامل برای حمل در روز ۹ تا ۱۰ سپتامبر با برتری قیمتی ۲۰دلار در هر تن نسبت به متوسط قیمت ارزیابی پلتس از قیمت نفتای منطقه خلیج فارس به بازار عرضه نمود.

به گفته یکی از فعالان بازار تقاضای زیادی برای این محموله ها در بازار وجود داشت. فعالان بازار سعی می کنند نیازهای نفتای ماه اکتبر خود را با توجه به کمبود عرضه نفتا برای ماه سپتامبر تامین کنند. علت کاهش عرضه نفتا در منطقه خاورمیانه ،کاهش آربیتراژ از سوی غرب و افزایش تقاضا از سوی مخلوط کنندگان بنزین بود که از نفتا برای کاهش عدد اکتان بنزین استفاده می کنند.

کاهش ذخایر میعانات سنگاپور

ذخایر میعانات سبک در پایانه سنگاپور در هفته ۳ تا ۹ آگوست ۴.۷۴ درصد نسبت به هفته قبل از آن کاهش یافت که دلیل آن افزایش بیشتر واردات بنزین به این پایانه بود. کل ذخایر میعانات سبک پایانه سنگاپور که شامل بنزین ریفرمیت و نفتا بود به ۱۳.۰۹ میلیون بشکه رسید در صورتی که در هفته قبل از آن حجم این ذخایر ۱۳.۷۴ میلیون بشکه بود.

پایین‌ترین حجم ذخایر سنگاپور در سال جاری به تاریخ ۱۹جولای باز می گردد که حجم ذخایر میعانات سبک سنگاپور ۱۲.۱۷ میلیون بشکه بوده است. در آمار مربوط به ذخایر میعانات سبک ذخایر گاز مایع در نظر گرفته نمی‌شود. واردات میعانات به سنگاپور در هفته ۳تا ۹ آگوست ۳۶.۹۲ درصد افزایش یافت و به ۱۶۰۹۶۱ تن رسید که دلیل این افزایش، شروع مجدد صادرات میعانات از منطقه خاورمیانه بود که با ۱۸.۱۱درصد افزایش نسبت به هفته قبل به ۶۵۵۷۳ تن رسید.

بررسی بازار بنزین و نفتا خاورمیانه | هفته پایانی جولای ۲۰۲۳

افزایش تولید نفتا در مالزی

در هفته منتهی به ۱۱ آگوست سنگاپور هیچ گونه واردات نفتا از روسیه نداشته است در هفته‌های آینده نیز واردات چندانی از روسیه صورت نخواهد گرفت. در حال حاضر در منطقه آسیا اقیانوسیه و خاورمیانه از نفتا به عنوان عامل ترکیب کننده با بنزین برای کاهش عدد اکتان استفاده می‌شود که همین امر باعث حمایت از قیمت‌های نفتا شد البته از سوی دیگر کاهش سودآوری تولید اولفین ها و آروماتیک‌هادر پایین دست به تدریج باعث کاهش تقاضا برای خرید انواع نفتا گردید ولی کاهش انجام آربیتراژ از سوی غرب به بازارهای منطقه آسیا اقیانوسیه تا حدودی باعث جبران کاهش سودآوری گردید و میزان عرضه را کاهش داد. تولید نفتا در مالزی در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲.۹۷ درصد رشد و همچنین نسبت به ماه گذشته ۳۴.۳۹درصد رشد یافت وبه ۳۸۰۴۸۸تن رسید که بالاترین میزان در سه سال گذشته بوده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *