تقاضای نفت رکورد می زند

تقاضای نفت رکورد می زند

چین محرک اصلی قیمت نفت: تقاضای نفت رکورد می زند

موسسه “آی ان جی” در تازه ترین تحلیل خود از اوضاع بازار جهانی نفت پیش بینی کرده است که بهبود اقتصادی چین می تواند تقاضای نفت را در سال جاری به سطح بی سابقه ای برساند.

تحلیلگران موسسه آی ان جی اعلام کردند: میزان عرضه در بازار نفت قرار است در نیمه دوم سال 2023 به میزان قابل توجهی کاهش یابد. در حال حاضر، پیش بینی می کنیم بازار جهانی نفت در نیمه دوم سال جاری تقریباً 2 میلیون بشکه در روز با کسری مواجه خواهد شد. این کسری نشان می دهد که باید شاهد افزایش قیمت ها در باقی مانده سال باشیم. پیش بینی فعلی ما برای هر بشکه برنت 96 دلار در هر بشکه در نیمه دوم سال است.

رشد تقاضا عامل مهمی است که به کسری بزرگی که در اواخر سال پیش‌بینی می‌کنیم کمک می‌کند. ما انتظار داریم تقاضای جهانی نفت در سال جاری به میزان 1.9 میلیون بشکه در روز رشد کند، که تقاضای کلی نفت را به سطوح بی سابقه ای خواهد رساند. این رشد عمدتاً توسط کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی و به طور خاص چین انجام می شود. در مورد رشد تقاضای نفت در کشورهای عضو این سازمان، ما انتظار داریم که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته یکسان باشد.

پویایی عرضه نیز نقش مهمی در چشم انداز سخت تر ما برای بازار نفت دارد. کاهش عرضه اوپک پلاس حداقل تا پایان سال ادامه دارد، که باید مقدار قابل توجهی از عرضه نفت را از بازار خارج کند. علاوه بر این، این خطر نیز وجود دارد که شاهد کاهش بیشتر عرضه از سوی این گروه باشیم، به ویژه اگر شاهد ضعف بیشتر قیمت در کوتاه مدت باشیم.

کجا ممکن است اشتباه کنیم؟

عوامل متعددی وجود دارد که می تواند مانعی برای چشم انداز سازنده ما برای بازار نفت باشد. اولاً، وقتی صحبت از تقاضا به میان می‌آید، قرار است بیش از 1 میلیون بشکه در روز از 1.9 میلیون بشکه در روز رشد تقاضا در سال جاری از چین باشد.

این واقعیت که انتظار می رود چنین سهم بزرگی از رشد تقاضا فقط از یک کشور باشد، یک ریسک است. و به وضوح، در ماه‌های اخیر نگرانی‌هایی در مورد قدرت بهبود اقتصادی چین وجود داشته است.

ایران رتبه نخست افزایش خطوط انتقال نفت و گاز خاورمیانه تا سال ۲۰۲۷

اگر تقاضای نفت چین ناامیدکننده باشد، این می تواند تعادل جهانی را به طور قابل توجهی تغییر دهد، در حالی که بازار آنطور که انتظار می رود با کمبود عرضه روبرو نیست. با این حال، تا کنون، شاخص‌های تقاضای نفت چین نسبتاً قوی به نظر می‌رسند، با توجه به افزایش واردات نفت خام نسبت به سال گذشته و رکورد آشکار تقاضای نفت در ماه‌های اخیر.

یکی دیگر از ریسک‌های نزولی مهم مرتبط با تقاضا این است که میزان افت اقتصادی آمریکا چقدر خواهد بود. اقتصاددان آمریکایی ما انتظار دارد که اقتصاد ایالات متحده در اواخر سال جاری وارد رکود شود و واضح است که اگر این وضعیت شدید باشد، احتمالاً به سطحی از تخریب تقاضا منجر می شود که یک بار دیگر تعادل بازار نفت را برهم خواهد زد. با این حال، ما در حال حاضر نگاه محتاطانه ای نسبت به تقاضای نفت ایالات متحده در نیمه دوم سال داریم و فرض می کنیم تقاضای نفت نسبت به سال گذشته ثابت خواهد بود.

آخرین عاملی که ممکن است اشتباه کنیم، در مورد عرضه اوپک پلاس و میزان پایبندی اعضا به کاهش عرضه تا پایان سال است. این گروه از اواخر سال گذشته کاهش های قابل توجهی را انجام داده است و تا به حال پایبندی به این توافق در میان اکثر تولیدکنندگان قوی بوده است.

ما فرض می کنیم که میزان پایبندی به این توافق تا پایان سال بسیار بالا باقی خواهد ماند. با این حال، این خطر وجود دارد که برخی از تولیدکنندگان از کاهش عرضه خسته شده و شروع به افزایش تولید کنند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع مقاله

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *