حذف خودروهای بنزینی
کدام کشورها برای حذف کامل خودروهای بنزینی برنامه ریزی کرده اند؟
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی:
اتحادیه اروپا برای کشورهای عضو قانونی را تحت عنوان ممنوعیت فروش خودروهای موتور احتراقی از سال 2035 تصویب کرده است.
همچنین برای کشورهای آلمان و ایتالیا و رومانی، بلغارستان، جمهوری چک و مجارستان، لایحه ای جدید تحت عنوان ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی در اولین ضرب الاجل را تعیین می کند.
با این وجود سایر کشورهای اتحادیه اروپا مانند هلند، منطقه فلاندر بلژیک، سوئد، یونان و اسلوونی قبلاً از خروج تدریجی خودروهای بنزینی استقبال کرده بودند و به دنبال پایان دادن به فروش خودروهای بنزینی حتی زودتر از سال 2029 تا 2030 هستند.
تنها کشور جهان که این ممنوعیت را پذیرفته و حتی حدود 80 درصد از خودروهای جدید فروخته شده آن کاملا برقی هستند نروژ است که برای سال2025 برنامه ریزی 100 درصدی برای تولید این خودروها دارد.
همین طور در ایالات متحده نیز برخی ایالت ها قوانین اولیه را برای ممنوعیت یا محدودیت فروش خودروهای بنزینی تصویب کرده اند.
کالیفرنیا در ماه آگوست تاریخ توقف تدریجی فروش این خودروها را برای سال 2035 تعیین کرد، و در حالی که 17 ایالت قبلا استانداردهای خودروی خود را تحت قانون هوای پاک فدرال با کالیفرنیا مرتبط کرده بودند، اکنون تعدادی از آنها خواهان خروج از این قانون هستند. ایالت هایی که با تصمیم کالیفرنیا همراهی می کنند شامل واشنگتن، اورگان، کانکتیکات، ماساچوست، نیویورک، ورمونت و دلاویر است.
در حالی که انتظار می رفت خودروهای هیبریدی در کالیفرنیا کنار گذاشته شوند، با این وجود برخی از خودروهای هیبریدی پیشرفته با قدرت باتری زیاد اکنون مجاز به فعالیت هستند. سایر کشورهایی که با حذف تدریجی خودروهای هیبریدی موافق هستند کانادا، اسلوونی، سنگاپور و ژاپن هستند، اما بسیاری از کشورها می خواهند تا زمانی که تاریخ ممنوعیت آنها فرا برسد، خودروهای بنزینی کنار گذاشته شوند.
از سوی دیگر، سریلانکا سختترین اهداف را تعیین کرده است و نه تنها فروش خودروهای بنزینی جدید را متوقف میکند، بلکه تا سال 2040 ممنوعیت کامل جادهای را برای خودروهای موتور احتراقی، تو موتورسیکلتها صادر میکند.
برای برخی از کشورهای کوچکتر که خودروسازان یا شرکتهای تابعه آنها را ندارند، پیادهسازی تدریجی حذف خودروهای بنزینی از برخی جهات میتواند آسانتر باشد.
کیپ ورد، که همراه با بسیاری از کشورهای دیگر در سراسر جهان اعلامیه COP26 را برای ممنوعیت فروش خودروهای موتور احتراقی جدید تا سال 2040 امضا کرد، هدف دستیابی به این موفقیت را حتی زودتر، تا سال 2035 تعیین کرد که برای انجام این کار، فقط باید واردات خودروهای بنزینی تا آن تاریخ ممنوع شود.
منبع: اویل پرایس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.