قیمت اوره کشاورزی ارگوس

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

قیمت اوره کشاورزی ارگوس/ در این مقاله که توسط تیم تحلیلی بازار نفت و گاز پتروشیمی تهیه شده، در میان مدت و بلند مدت قیمت اوره کشاورزی ارگوس بررسی می شود پس در ادامه همراه ما باشید.

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

در این مطلب با نگاه به نشریه جهانی ارگوس قیمت کود اوره کشاورزی را در میان مدت و بلند مدت بررسی می کنیم. مقاله بررسی قیمت اوره کشاورزی ارگوس توسط تیم تحلیلی بازار نفت و گاز پتروشیمی تهیه شده است.

کاهش تقاضای اوره در چین به دلیل گرما

تقاضای اوره جهانی برای کل سال ۲۰۲۲ همانند سال ۲۰۲۱ میلادی در حدود ۱۷۵ میلیون تن برآورد می شود. سود دهی کم بازار اوره از شرایط جاری سیاسی و شرایط جوی نامناسب کشاورزی در بعضی از نقاط جهان ناشی می شود که مصرف اوره برای کشت و زراعت را کاهش می دهد. چین در حال حاضر با تجربه بدترین موج گرمایی در ۶۰ سال گذشته مواجه شده است که بر روی تولید محصولات کشاورزی تاثیرگذار بوده است.

محصول‌ بهاره ذرت احتمالا تا ۳۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش خواهد یافت و این باعث می شود که میزان اوره مورد نیاز چین تا حدود ۵۲ میلیون تن کاهش یابد.

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

موج گرما و خشکسالی در چین و رسیدن دمای هوا به ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد که در ۶۰ سال اخیر بی سابقه بوده باعث شده است که امکان کشت محصولات در سطح گسترده ای از اراضی چین میسر نگردد و این امر باعث کاهش مصرف اوره در این کشور گردیده است.

واحدهای تولید اوره چین با حدود ۸۶ درصد ظرفیت خود در سال ۲۰۲۲ اقدام به تولید نموده اند که این میزان در حال حاضر بیشتر از نیاز محلی چین است. در حدود ۸ میلیون تن از ظرفیت این کارخانجات هم اکنون امکان تولید را دارد ولی تولید در این حجم نیازمند موافقت دولت چین از نظر معیارهای زیست محیطی است.

از سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون هیچ واحد جدیدی به ظرفیت تولید اوره کشور چین اضافه نشده ولی فقط یک واحد تولیدی نوسازی شده است. به نظر می‌رسد که در سال ۲۰۲۳ نیز تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در خصوص اضافه نمودن واحد‌های تولید اوره وجود نداشته باشد.

کاهش تقاضای اوره هند در سال ۲۰۲۲

علیرغم تقاضای کوتاه‌ مدت اوره در هندوستان، پیش بینی بازار اوره این کشور حاکی از این است که با توجه به وضعیت هوا در سال ۲۰۲۲ احتمال دارد که تقاضا تحت تاثیر قرار گیرد و کاهش یابد ولی در میان مدت، قیمت اوره به صورت پیوسته و به تدریج افزایش خواهد یافت زیرا کشاورزی در بخش برنج کاری و کشت گندم افزایش خواهد یافت.

در پیش بینی دراز مدت تقاضا در هندوستان احتمال می رود که تقاضای اوره رشد یابد و به حدود ۲۰۱ میلیون تن تا سال ۲۰۳۶ میلادی برسد و این افزایش تقاضا در کشورهای آسیایی همچون هندوستان محسوس تر خواهد بود زیرا این کشورها سعی در افزایش برداشت محصول و افزایش تولید مواد غذایی دارند. صادرات اوره روسیه در سه ماهه سوم سال جاری میلادی در حدود یک سوم بیشتر از صادرات این کشور در سال قبل است.

کشورهای هندوستان برزیل و آمریکا ازجمله کشور هایی هستند که تمایل دارند در زمینه اوره با روسیه تجارت نمایند. تحویل گاز روسیه به اروپا در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به حد خیلی پایینی رسیده است و قیمت های گاز برای تولید کنندگان اروپایی حاشیه سود آن ها را به حداقل رسانده و آنها را تحت فشار قرار داده است.

جایگزینی زغال سنگ به جای گاز در اروپا

قیمت های بالای گاز طبیعی در میان مدت باعث خواهد شد که میزان بیشتری از سوخت گازی به تدریج تبدیل به زغال سنگ شود و برای تامین انرژی، به جای گاز از زغال سنگ استفاده شود. انتظار می رود اروپا الگوی مصرف انرژی خود را عوض کند و به این ترتیب تا حدودی از افزایش قیمت گاز بکاهد.

البته بعید است که قیمت گاز به دوران قبل از پاندمی برسد زیرا وضعیت تحریم گاز روسیه کماکان ادامه دار خواهد بود و در کوتاه مدت قیمت گاز کماکان افزایشی است. پیش بینی می‌شود که قیمت نفت خام نیز از سال ۲۰۲۸ میلادی در دراز مدت افزایش یابد زیرا سرمایه گذاری در پروژه های تولید نفت همزمان با افزایش نیاز به انرژی کاهش یافته است و بنابراین عرضه میزان نفت از تقاضا کمتر و قیمت ها بالاتر خواهد رفت.

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

با توجه به افزایش قیمت گاز، صادرات زغال سنگ در سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴ رو به افزایش بوده و در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ صادرات در حدود هزار میلیون تن بوده و یا در همین حدود پیش بینی می شود. بیشترین میزان صادرات زغال سنگ که قرار است به جای گاز مورد استفاده قرار بگیرد از سوی کشورهایی همچون اندونزی به میزان ۴۰۰ میلیون تن در سال و روسیه و استرالیا و کشورهای دیگری همچون آفریقای جنوبی کلمبیا و سایر کشورهای مشابه در مجموع نیز در حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تن زغال سنگ صادر می کنند.

جهش قیمت گاز در اروپا و آسیا

مقایسه قیمت گاز طبیعی در سه مرکز مهم عرضه گاز یعنی مرکز شمال شرق آسیا، هنری هاب و TTF، از اکتبر سال ۲۰۱۷ تا اکتبر سال ۲۰۲۲ نشان از افزایش چند برابری قیمت گاز در شمال شرق آسیا واروپا دارد. اولین نوسانات افزایشی قیمت گاز از اکتبر سال ۲۰۲۰ در این دو منطقه آغاز گشته و قیمت از ده دلار در هر میلیون BTU به تدریج افزایش یافته به گونه‌ای که در اکتبر سال ۲۰۲۱ قیمت بین ۳۰ تا ۴۰ دلار در هر میلیون بی تی یو بوده است.

جهش قیمت گاز برای مدتی قیمت گاز را در هر دو پایگاه اروپا و آسیا به ۵۰ تا ۷۰ دلار در هر میلیون بی تی یو رساند ولی مجددا قیمت ها به کانال ۳۰ دلار در هر میلیون بی تی یو رسید. تغییرات قیمت در هنری هاب بسیار کمتر و قیمت گاز دراین مرکز در زیر ۱۰ دلار بوده است.

مقایسه میزان عرضه گاز روسیه به اروپا از سال  ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ میلادی نشان می دهد که میزان عرضه روسیه در سال جاری میلادی به پایین ترین حد خود رسیده ودر حال رسیدن به صفر می باشد و همین کاهش عرضه گاز باعث زمین گیر شدن صنایع مصرف کننده گاز روسیه  وسایر صنایع  مرتبط با گاز در اروپا شده است.

میزان عرضه گاز روسیه به اروپا

میزان عرضه گاز روسیه به اروپا

محدودیت صادرات برنج و گندم در هند

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

قیمت اوره کشاورزی ارگوس

پیش بینی تقاضا برای مصرف اوره در بخش کشاورزی در میان مدت و تا سال ۲۰۳۶ میلادی، افزایش تقاضا تا حد ۲۰۱ میلیون تن را نشان می دهد. در این میان بیشترین میزان تقاضا برای اوره از منطقه آسیا خواهد بود. تقاضا برای اوره در آمریکای لاتین و آفریقا نیز نسبت به اروپا و شمال آمریکا و خاورمیانه اندکی بیشتر خواهد بود ولی مجموع تقاضا از کلیه این مناطق کمتر از تقاضا برای منطقه آسیا خواهد بود.

کل تقاضای مناطق آسیا، اروپا، امریکای لاتین، افریقا، خاورمیانه و شمال امریکا ۱۷۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ بوده است که بیش از ۱۵ میلیون تن از این تقاضا فقط از منطقه آسیا تا سال ۲۰۳۶ به این میزان اضافه خواهد شد.

تقاضای نهایی اوره در هندوستان در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش یافته و از ۳۵ میلیون تن کمتر شده است. پیش بینی می شود مصرف اوره در این سال با توجه به شرایط بد آب و هوایی در زمان کشت کاهش یابد و تا سال ۲۰۳۶ میلادی میزان تقاضای هندوستان از ۴۰ میلیون تن در سال بیشتر شود که این به دلیل افزایش وسعت اراضی زیر کشت گندم و برنج خواهد بود.

در هندوستان در شروع سال جاری میلادی از سوی دولت محدودیت‌هایی برای صادرات برخی از اقلام کشاورزی همچون گندم اعمال گردید تا دولت بتواند قیمت های محلی را کنترل کند. این اقدام دولت موثر واقع شده و قیمت ها ثبات یافته و در برخی موارد کاهش یافته است. در ماه سپتامبر محدودیت صادرات برای برنج شکسته شده اعمال گردید و ۲۰ درصد عوارض بر روی صادرات انواع برنج اعمال شد.

افزایش مالیات بر روی صادرات برنج باعث گردید که فشارها بر روی قیمت ها تا حدودی کاسته شود. هندوستان بزرگترین صادر کننده برنج بوده و اعمال محدودیت بر صادرات برنج این کشور علاوه بر تاثیر در بازارهای داخلی در بالاتر رفتن قیمت برنج در سطح بین المللی نیز تاثیر گذار بوده است.

طبق پیش بینی های سازمان های کشاورزی قرار بوده است که تولید گندم در هندوستان در سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ در حدود ۹۹ میلیون تومان باشد که به نظر می‌رسد این میزان تا ۷ میلیون تن کاهش یابد. البته علت این کاهش را می‌توان در اعمال محدودیت دولت بر روی صادرات نیز جستجو کرد که کشاورزان را نسبت به تولید بیشتر دلسرد می کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *