بررسی بازار اوره در هفته اول آوریل
چشم انداز یک ماهه بازار اوره
تامین کنندگان اوره در یک ماه آینده توجه خود را معطوف به تامین اوره مورد نیاز هند بر اساس آخرین مناقصه انجام شده از سوی این کشور خواهند نمود. از سوی دیگر در استرالیا با توجه به رسیدن زمان کشت بهاره تقاضا برای اوره بیشتر خواهد شد بنابر این قیمت های اوره در شرق جذابیت بیشتری نسبت به قیمت های غرب و اروپا خواهد داشت. اما در مجموع در بازار اوره عرضه زیاد بوده و همه فروشندگان قصد دارند محصولات خود را به فروش برسانند و رقابت برای فروش باعث کاهش قیمت شده است.
چشم انداز سه تا ۶ ماهه بازار اوره
پیش بینی می شود که در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم سال جاری و در یک مقطع سه تا شش ماهه اوره بیشتری در بازار اوره عرضه شود و به انباشت اوره بینجامد. همچنین پیش بینی میشود که در ماههای ژوئن و جولای تقاضا در کشور چین بسیار کاهش یابد زیرا فصل کشت و کار محلی به پایان میرسد و به این ترتیب تولید کنندگان چینی ناچار از صادرات و عرضه بیشتر اوره در بازارهای بینالمللی هستند.
عرضه بیش از حد اوره در بازار باعث کاهش قیمت آن و نزدیک شدن هزینه های تولید با قیمت های فروش است. در اروپا اوضاع به گونه دیگری خواهد بود و با توجه به بالا رفتن قیمت گاز قیمت اوره کاهش چندانی نخواهد یافت.
چشم انداز یک ساله اوره
در چشم انداز یک ساله با توجه به اینکه در اغلب بازارهای اصلی همچون برزیل آرژانتین و نیمکره شمالی تقاضا زیاد میشود انتظار میرود که قیمت اوره مجددا افزایش یابد. در بازار هایی که در سال جاری قیمت ها به شدت کاهش یافته اند احتمال افزایش قیمت در چشم انداز ۱۲ ماهه بیشتر است.
در اروپا قیمت گاز طبیعی تاثیر زیادی در بالا رفتن قیمت اوره خواهد داشت زیرا تاکنون افزایش قیمت گاز باعث بسته شدن بسیاری از واحدهای تولیدی در اروپا شده است البته با توجه به وقایع سال گذشته و تجربه هایی که اروپاییان در صرفه جویی گاز به دست آوردهاند احتمال تاثیر افزایشی قیمت گاز کمتر از سال گذشته خواهد بود.
کاهش قیمت در همه بازار های اوره
قیمت های اوره در اغلب بازار ها در ماه گذشته کاهش یافته و به قیمت های سال ۲۰۲۱ رسیدهاند.
قیمت اوره مصر تا ۳۳۰ دلار در هر تن براساس ترم فوب برای صادر نمودن به اروپا کاهش یافته است.
قیمت اوره خلیج فارس بر اساس ترم فوب به ۳۰۰ دلار در هر تن و قیمت اوره پریل دریای بالتیک به ۲۵۰ دلار در هر تن رسید.
قیمت اوره روسیه نیز با توجه به تحریم اتحادیه اروپا با ۴۵ دلار تخفیف نسبت به اوره خلیج فارس به فروش رسید.
در خاورمیانه تامین کنندگان در ماه آوریل در وضعیت مناسبی قرار گرفته اند زیرا آنها سرگرم جمع آوری اوره به مقصد هند و همچنین محموله های زیادی به مقصد استرالیا هستند.
قیمت اوره در خاورمیانه تا ۳۰۰ دلار در هر تن بر اساس ترم فوب کاهش یافته است و برای محموله هایی که به مقصد برزیل حمل می گردد قیمت ها از این پایین تر خواهد بود. با توجه به عرضه بیش از نیاز اوره در بازارهای جهانی، قیمت ها در ماه آوریل اندکی کاهش و در ماههای می و ژاپن نیز کاهش خواهد یافت. پیش بینی می شود کف قیمت اوره به ۲۴۰ تا ۲۶۰ دلار در هر تن برسد.
در صورتی که هندوستان مجدداً مناقصه برگزار نماید احتمال حمایت از قیمت اوره بیشتر خواهد شد ولی با توجه به آخرین مناقصه بعید است که به زودی و تا شروع ماه می و ژوئن، مناقصه ای برگزار گردد.
چند بازار مهم هم اکنون درحال حمل اوره به کشورهای خود با توجه به فصل کشاورزی هستند. این کشورها شامل آمریکا کشورهای اروپایی استرالیا مکزیک و هندوستان هستند. هندوستان پس از برگزاری اولین مناقصه خود در سال ۲۰۲۳ مشغول خرید از تولید کنندگان سایر نقاط جهان می باشد. فصل کشاورزی در پایان آوریل در آمریکا و اروپا به پایان میرسد. حمل اوره در تایلند معمولاً تا میانه آوریل افزایش می یابد.
مناقصات خرید اوره هندوستان موتور حرکت بازار
هندوستان در مناقصه برگزار شده در ماه مارس ۱.۱مبلیون تن اوره خریداری نمود. تامین کنندگان اوره هندوستان تاکنون موفق به تامین ۴۰۵۰۰۰ تن اوره شده اند و ۷۰۰ هزارتن باقیمانده براساس مناقصه در ماههای آوریل و می دریافت خواهد شد. هندوستان تا فرا رسیدن ماه های می و ژوئن بعید است که مناقصه دیگری برای خرید اوره برگزار نماید البته ممکن است با تغییر قیمت ها زمان برگزاری مناقصه هندوستان کمی زودتر باشد.
بررسی مهمترین تحولات بازار جهانی اوره
هر چهار واحد تولید اوره در هندوستان هم اکنون در حال تولید هستند و به نظر می رسد که تولید ماهانه آنها بر روی ۲.۶ میلیون تن تثبیت شده باشد. ممکن است پاکستان در طول ماه های تابستان نیاز به واردات اوره پیدا کند که البته انجام واردات اوره بستگی به وضعیت گاز صنایع تولیدی این کشور دارد. اگر واحدهای تولیدی تعطیل شوند پاکستان نیاز به واردات ۴۵۰ هزار تن اوره دارد تا بتواند کسری خود را جبران کند.
پاکستان سال گذشته ۶.۹۴ تن LNG دریافت نمود که نسبت به میزان واردات LNG سال قبل از آن که ۸.۷۶ تن وارد نمود، کاهش نسبتا زیادی داشت. گاز وارداتی به پاکستان با توجه به وجود تقاضای بی سابقه، عمدتا در صنایع تولید کودهای شیمیایی این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. در تایوان میزان واردات در سه ماهه دوم سال در حدود ۸۰۰ هزارتن خواهد بود.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.