کاهش ۴۲ درصدی تولید نفت روسیه تا سال ۲۰۳۵

کاهش ۴۲ درصدی تولید نفت روسیه تا سال ۲۰۳۵

کاهش ۴۲ درصدی تولید نفت روسیه تا سال ۲۰۳۵؛ اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی

سال گذشته، روسیه برخلاف تمام مشکلات و باوجود تشدید تحریم‌ شرکت‌ ها و میادین نفتی و نیز امتناع کشورهای غربی از خرید نفت خام، توانست تولید نفت خود را افزایش دهد.

انرژی اینتلیجنس تولید نفت خام و میعانات گازی روسیه در ۲۰۲۲ را با ۲ درصد افزایش تا 10.73 میلیون بشکه در روز گزارش داده است که بالاتر از پیش بینی ۱۰.۳۳ بشکه ای وزارت توسعه اقتصادی روسیه بود.

 مسکو با ارائه تخفیف‌ های عمده به خریدارانی مانند چین و هند توانسته است به این موفقیت دست یابد.

تخفیف 40 درصدی روسیه به چین و هند

جولیان لی، استراتژیست نفتی بلومبرگ گفت: هند و چین در سال ۲۰۲۲ تخفیف‌ هایی معادل 33.28 دلار در هر بشکه معادل 40 درصد نسبت به قیمت‌ های بین‌المللی نفت خام برنت در آن زمان دریافت می‌کردند. اما مسکو نمی تواند به نادیده گرفتن این مشکلات ادامه دهد.

بریتیش پترولیوم پیش بینی می کند تولید نفت روسیه در درازمدت ضربه بزرگی را متحمل خواهد شد و تولید این کشور تا سال 2035 بین 25 تا 42 درصد کاهش را تجربه خواهد کرد.

باتوجه به پیش بینی های بریتیش پترولیوم تولید نفت روسیه در سال ۲۰۳۵ به دلیل کاهش پروژه های امیدوارکننده جدید، دسترسی محدود به فناوری های خارجی و همچنین کاهش دارایی های عملیاتی موجود شاهد افت قابل توجهی خواهد بود.

در عین حال، اوپک نیز طی سال های آینده تسلط بیشتری خواهد یافت و سهم این سازمان از تولید جهانی تا سال ۲۰۵۰ از ۳۰ درصد فعلی به ۴۵ تا ۶۵ درصد افزایش می‌ یابد.

تقاضای نفت نیز احتمالاً طی ۱۰ سال آینده افزایش یافته و سپس تا سال ۲۰۵۰ به ۷۰ تا ۸۰ میلیون بشکه در روز کاهش می‌ یابد.

با این حال، روسیه ممکن است همچنان بتواند مانع از کاهش شدید تولید شود زیرا بسیاری از دارایی‌ های شرکت‌ های نفتی از حیطه این کشور خارج شده‌ یا به مدیریت محلی در آمده اند.

تحریم های غرب معادلات را بر هم خواهد زد؟

بلومبرگ پیشتر گزارش داده بود که پیش از آغاز تحریم‌ های اتحادیه اروپا علیه نفت خام در ۵ فوریه، روسیه صادرات دیزل خود را به شدت افزایش داده است.

قرار بود محموله‌ های سوخت از بنادر روسیه در دریای بالتیک و دریای سیاه در ژانویه به ۲.۶۸ میلیون تن افزایش یابد که ۸ درصد افزایش ماهانه نسبت به دسامبر را ثبت کرده و به بالاترین نرخ صادرات از ژانویه ۲۰۲۰ برسد.

 بر اساس محاسبات رویترز، انتظار می‌رود صادرات نفت خام اورال روسیه از بنادر دریای بالتیک به دلیل تحریم‌ های اتحادیه اروپا بر نفت روسیه و طرح سقف قیمت غرب از ۶ میلیون تن در نوامبر به حدود ۵ میلیون تن کاهش یابد.

برخی ارزیابی ها پیش‌بینی کرده‌اند که ممکن است این رقم به ۴.۷ میلیون تن برسد. سقف قیمت ۶۰ دلاری در هر بشکه که توسط اتحادیه اروپا، کشورهای گروه 7 و استرالیا ارائه شده است، به کشورهای غیر اتحادیه اروپا اجازه می دهد نفت خام روسیه را از طریق دریا وارد کنند اما شرکت های کشتیرانی از صدور بیمه برای محموله های نفت خام روسیه جلوگیری می کنند مگر اینکه به کمتر از ۶۰ دلار فروخته شوند.

کاهش ۴۶ درصدی درآمدهای نفت و گاز روسیه

معامله گران گزارش دادند که روسیه در تلاش است تا صادرات نفت اورال را به طور کامل از اروپا به بازارهای دیگر مانند چین و هند سوق دهد اما در حال حاضر، با کمبود کشتی های حامل مواجه است.

مشکلات روسیه به دنبال کمبود تقاضا از سوی بازارهای غیر غربی، تقاضای پایین​ این گرید در آسیا به ویژه در چین، و حتی اقتصاد ضعیف صادراتی تشدید شده است.

در واقع، انحصار خط لوله ترانس نفت روسیه نتوانسته است تقاضای برخی از جایگاه های بارگیری موجود را تامین کند.

تنها چین، هند، بلغارستان و ترکیه در حال حاضر خواستار خرید نفت اورال هستند و این ترکیب اکنون با قیمت پایین‌ تر از هزینه کل تولید به بازارهای صادراتی فروخته می‌ شود.

آنتوان سیلوانف، وزیر دارایی روسیه در دسامبر گفت که کسری بودجه این کشور در سال ۲۰۲۳ ممکن است از ۲ درصد تولید ناخالص داخلی پیش بینی شده فراتر رود چون که طرح تعیین سقف قیمت نفت بر درآمد صادراتی ضربه می زند.

 این اولین باری است که یک مقام روسی اذعان می کند که سقف قیمت ۶۰ دلاری که توسط اروپا و بر روسیه تحمیل شده است، بر اقتصاد این کشور تأثیر منفی به همراه خواهد داشت.

منبع: بلومبرگ

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *