بررسی بازار گوگرد و اسید سولفوریک 

بررسی بازار گوگرد و اسید سولفوریک 

کاهش عرضه گوگرد در اروپا

با توجه به فرا رسیدن فصل تعمیرات واحد‌های تولیدی در سه ماهه اول سال جاری میزان عرضه گوگرد در اروپا کاهش یافت. عرضه گوگرد روسیه به مدیترانه نیز کاهش یافت که دلیل آن بسته شدن کانال Volga و بعضی مشکلات جغرافیایی دیگر بوده است.

در منطقه آسیا میزان عرضه گوگرد در سه ماهه اول سال جاری میلادی کمی بیشتر شد. علت افزایش عرضه گوگرد برگزاری مزایده ای بود که از سوی شرکت نفت ابوظبی صورت گرفت که تا حدی برگزاری چنین مزایده ای غیر قابل پیش بینی بود.

یکی دیگر از علل افزایش عرضه در آسیا پر شدن ذخایر گوگرد چین در سه ماهه پایانی سال گذشته بود. در اروپا در سه ماهه اول سال جاری تقاضا برای خرید گوگرد در پایین دست بیشتر شده است. 

خرید سنگین گوگرد از سوی اندونزی 

در آسیا تقاضا درسه ماه اول سال جاری میلادی در هندوستان کاهش یافته است. دلیل این کاهش را می‌توان انجام تعمیرات اساسی در هندوستان در ماه مارس دانست که باعث شد خریداران نتوانند خرید کنند.

اندونزی حجم زیادی از گوگرد مورد نیاز خود را در سه ماهه اول سال جاری برای معادن نیکل خریداری نمود. در چین تقاضا برای خرید گوگرد گاهی زیاد و گاهی کم بود و مسیر مشخصی نداشت.

چشم انداز عرضه گوگرد در سه ماهه دوم سال جاری میلادی با توجه به کاهش مصرف گوگرد در پایین دست، افزایشی خواهد بود زیرا صنایع پایین دست به دلیل انجام تعمیرات فصلی خریدی نخواهند داشت و میزان عرضه در اروپا بر تقاضا غلبه خواهد یافت.

شرکت اروپایی Venator که تولید کننده TiO2 می باشد اعلام نمود که واحد خود در دویسبورگ آلمان را تعطیل خواهد نمود.

شرکت BASF نیز اعلام نمود که خط تولید Capro خود در شهر لودویگ سافت را تعطیل خواهد نمود. 

وابستگی تقاضای گوگرد به بازار اسید سولفوریک

در سه ماهه دوم سال جاری میلادی تقاضا برای خرید گوگرد در اروپا بستگی به بازار اسید سولفوریک و کاپرو خواهد داشت. چشم انداز عرضه گوگرد در آسیا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی با ثبات خواهد بود زیرا هیچ نشانه‌ای از قطع تولید در منطقه دیده نمی شود. چشم انداز تقاضای گوگرد در آسیا بستگی زیادی به عملکرد بازار پایین دست فسفات دارد. 
پیش بینی می‌شود که اندونزی مجدداً وارد بازار شود و برای معادن نیکل خود گوگرد خریداری کند.

عرضه زیاد اسید سولفوریک و کاهش تقاضای پایین دست

درسه ماه اول سال جاری میلادی میزان عرضه اسید سولفوریک بیشتر از میزان تقاضای آن بود که دلیل آن کاهش تقاضا از صنایع پایین دست و همچنین ثبات قیمت های فلزات پایه در قراردادهای دراز مدت بود که باعث شد تولیدکنندگان تولید خود را کاهش ندهند و تولیدات بیشتری را روانه بازار کنند حتی در شرایطی که تولید کنندگان کودهای شیمیایی به دلیل هزینه‌های بالای برق و گاز ناچار شدند تولید خود را کاهش دهند. 

فعالیت های صادراتی اروپا در خصوص اسید سولفوریک در سه ماهه اول سال جاری کاهش یافت. در آسیا در پایان سه ماهه اول سال جاری میلادی عرضه اسید سولفوریک برای فروش های آنی کاهش یافت. کره جنوبی و ژاپن مازاد تولید اسید سولفوریک خود را برای فروش آنی به بازارهای بین المللی عرضه نمودند.

در چین با توجه به کاهش تقاضا، بازارهای محلی با عرضه بیش از حد مواجه شدند و به ناچار اسید تولید شده خود را به سوی بنا در صادراتی ارسال نمودند تا در اسرع وقت صادر گردد. در چنین شرایطی با توجه به کاهش ذخایر موجود و فروش محصولات داخلی در پایان ماه مارس میزان عرضه برای صادرات کاهش یافت.

تقاضا برای اسید سولفوریک در سه ماهه اول سال جاری میلادی با ثبات بود. هرچند در شروع سال میلادی ، مخازن نگهداری گوگرد پر شده بود، در پایان ماه مارس، تولیدکنندگان اسید سولفوریک در کره جنوبی، چین و ژاپن مخازن خود را تخلیه نموده و سعی در صادرات داشتند. برگزاری مناقصات منظم برای فروش اسید سولفوریک باعث شد که خرید های زیادی صورت پذیرد و قیمت ها نیز کاهش یابد این کاهش در ژانویه آغاز گردید. 

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: www.icis.com

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *