چشم انداز نفت خام و فرآورده های نفتی تا سال ۲۰۲۵
پس از اعمال تحریم اتحادیه اروپا بر روی فرآورده های نفتی روسیه در ماه فوریه، کرک اسپرد دیزل کاهش یافت،ولی انتظار می رود که عرضه دیزل در اروپا تا ماه آوریل کاهش یابد و باعث بالا رفتن بیشتر کرکاسپرد دیزل شود.
کرک اسپرد بنزین به دلیل انجام تعمیرات متعدد در آمریکا بالا رفت که معمولاً در این فصل نباید تا این حد بالا رود ولی با کاهش تعداد تعمیرات که تا ماه مارس اتفاق خواهد افتاد می توان انتظار کاهش کرک اسپرد بنزین را تا قبل از شروع فصل اوج مصرف در تابستان داشت.
عواملی که می تواند باعث افزایش قیمت نفتخام در ماه مارس بشود
میزان صادرات نفتخام آمریکا نیز در ماه فوریه رکورد تازهای را ثبت نمود. ثبت میزان بالای تورم در اروپا و آمریکا که بیش از حد انتظار بوده است ممکن است منجر به افزایش نرخبهره در سال جاری گردد.
میزان بهره برداری از پروژه های در دست اقدام در ماه فوریه در آمریکا و اروپا کم بوده ودر عین حال نمودارهای بازدهی در خزانه داری آمریکابه طور کلی روند معکوس داشته است.
بازارهای نفتخام مجدداً در ماه فوریه نوساناتی از خود نشان دادند. برای دومین ماه متوالی قیمت های نفت خام در حدود ۵ دلار نوسان پیدا کردند و بین ۸۰ تا ۸۵ دلار در هر بشکه معامله شدند ولی البته نوسانات ماه فوریه کمتر از نوسانات ماه ژانویه بود.
قیمت نفت برنت دریای شمال با متوسط ۸۲.۵۰ دلار در هر بشکه بیشتر از پیشبینی اولیه آرگوس بود نشان از بهبود شرایط کلان اقتصادی دارد.
اگرچه در ابتدا به نظر می رسید که افزایش نرخ تورم و همچنین افزایش بهره بانکی تاثیر زیادی بر بازار نفت خام داشته باشد ولی اکنون مشخص شده است که این تاثیر عمق زیادی ندارد و به طور کلی امکان بهبود شرایط اقتصادی دیده می شود.
کاهش جهانی قیمت نفت و گاز و رسیدن قیمت گاز به سطوح قبل از شروع جنگ روسیه، تا حدودی باعث کنترل تورم و بازگشت آن از نقطه اوج گردیده و به بانک داران این امکان را داده که به وضعیت پولی قبلی خود بازگردند. البته موضوع تورم کماکان پابرجا و آزار دهنده می باشد و نشانه هایی از کاهش نرخ بهره در کوتاه مدت دیده نمی شود و حتی در بعضی از مناطق نرخ بهره افزایش یافته است. فشار نرخ برابری دلار بر روی بسیاری از بازارها دیده می شود و بعید است به زودی این فشار کاهش یابد.
چشم انداز نفت خام و فرآورده های نفتی تا سال ۲۰۲۵
مقایسه میزان تقاضا برای نفتخام در سه ماهه اول سال جاری در قیاس با سه ماهه اول سال گذشته تغییر چندانی را نشان نمی دهد ولی پیش بینی می شود که در بازه مشابه سال های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ میزان تقاضا ،اندکی افزایش یابد وبه حدود ۱۰۳میلیون بشکه در روز برسد.میزان عرضه نیز در سال های ۲۰۲۳ , ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ نسبت به سال ۲۰۲۲ بیشتر خواهد بود و به حدود ۱۰۰ تا ۱۰۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
چشم انداز نفت خام و فرآورده های نفتی تا سال ۲۰۲۵
در حالی که متوسط قیمت نفت خام آیس برنت در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۸۳.۴۰ دلار بوده است پیش بینی می شود که قیمت این نوع نفت در سال های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ افزایش یافته و به ۸۵ تا ۸۶ دلار برسد. در سال های مذکور نفت خام وست تگزاس اینتر مدییت بین ۸۰تا ۸۱ دلار و نفت خام آرال در حدود ۵۳ تا ۵۷ دلار خواهد بود.
چشم انداز نفت خام و فرآورده های نفتی تا سال ۲۰۲۵
بررسی تغییرات قیمتی انرژی، کودهای شیمیایی، فلزات اساسی، دانه های خوراکی، اولفین ها و سنگ آهن از ژانویه سال ۲۰۱۹ تا کنون حاکی از افزایش قیمت همه موارد بوده است که در این میان افزایش قیمت سنگ آهن و کودهای شیمیایی بیشتر از سایر موارد و افزایش قیمت اولفین ها کمتر از سایر موارد بوده است. قیمت انرژی اگر چه جهش زیادی در طی این مدت داشته است ولی در چند ماه اخیر در حال کاهش بوده است.
روسیه در سال ۲۰۲۲ و پس از اعمال تحریم های اتحادیه اروپا بر علیه روسیه، توانست کاهش صادرات خود به اروپا راباجایگزین نمودن مقاصد صادراتی خود در منطقه آسیا جبران نماید. بین فوریه سال گذشته و تا قبل از شروع جنگ اوکراین تا ژانویه سال ۲۰۲۳، صادرات نفتخام وفراورده های نفتی به آمریکا اروپا، انگلستان و کره و ژاپن۴.۱ ملیون بشکه در روز بوده است. این صادرات بعد از تحریم ها به مقاصدی همچون ترکیه، چین و هند و سایر مقاصد تغییر یافته است و در واقع صادرات روسیه کاهش نیافت بلکه به مقاصد دیگری ارسال شد.
اختصاصی بازار نفت گاز پتروشیمی
منبع: آرگوس
آخرین اخبار
مقاله های تحلیلی
آموزش
شماره تماس پشتیبانی در واتس اپ: 09337813003
ایمیل: iroilmarket2@gmail.com
© 2022 – تمامی حقوق برای بازار نفت و گاز پتروشیمی محفوظ است.