امارات بزرگترین برنده کاهش تولید نفت عربستان سعودی است

امارات بزرگترین برنده کاهش تولید نفت عربستان سعودی است

کاهش تولید نفت عربستان سعودی

ماه گذشته، امارات متحده عربی اعلام کرد که در کاهش داوطلبانه تولید نفت به عربستان سعودی نمی‌پیوندد و ادعا کرد که کاهش‌های سعودی‌ها برای متعادل کردن بازارهای بین المللی کافی است.

اویل پرایس نوشت: با توجه به اینکه امارات متحده عربی مدتهاست استدلال می کند که باید اجازه تولید بیش از سهمیه فعلی اوپک را داشته باشد، موضع مقام های نفتی این کشور چندان تعجب آور نیست. اما سومین تولیدکننده بزرگ اوپک تنها به حفظ تولید فعلی خود راضی نبود. امارات امتیاز بزرگی را از اوپک در قالب تجدید نظر رو به بالا در سهمیه خود دریافت کرد که تولید آن را 200000 بشکه در روز در سال 2024 افزایش داده و به 3.2 میلیون بشکه می رساند.

اما امارات متحده عربی مجبور نیست تا سال 2024 صبر کند تا از مزایای زیرکی خود بهره مند شود. قیمت نفت از زمانی که عربستان سعودی کاهش یک میلیون بشکه ای داوطلبانه خود را آغاز کرد، حدود 15 درصد افزایش یافته است. در واقع، عربستان سعودی تمام کارهای سنگین را انجام می دهد، اما امارات بیشترین سود را می برد.

امارات قصد دارد ظرفیت تولید نفت خود را تا سال 2027 به پنج میلیون بشکه در روز برساند که بسیار بالاتر از سهمیه 3 میلیون بشکه در روز اوپک است. ویکتور کاتونا تحلیلگر ارشد شرکت تحقیقاتی کپلر گفت: عربستان سعودی به شدت در حال کاهش تولید است. روسیه نیز اعلام کرده است که تولید نفت را کاهش داده است.

نتیجه نهایی این است که عربستان سعودی تمام کارها را انجام می دهد و قیمت نفت امارات 15 درصد بیشتر از یک ماه پیش است. به هر حال، امارات برنده بزرگ تابستان امسال است.

وقتی در نظر بگیرید که امارات از نظر سرانه بسیار ثروتمندتر از عربستان سعودی است، وضعیت اوضاع حتی طعنه آمیزتر نیز به نظر می رسد، به این معنی که عربستان سعودی بیشتر نگران قیمت های کوتاه مدت است که می تواند هزینه های دولت را تحت فشار قرار دهد. با نرخ فعلی تولید، عربستان سعودی به نفت خام 100 دلاری در هر بشکه برای متعادل ساختن بودجه خود نیاز دارد.

کاهش عمیق‌تر تولید عربستان

امارات متحده عربی ممکن است شاهد افزایش مجدد درآمدهای خود باشد در حالی که عربستان سعودی تصمیم به کاهش شدیدتر تولید خود در تلاش برای افزایش قیمت نفت بگیرد. ماه گذشته، چندین کارشناس کامودیتی پیش‌بینی کردند که سعودی‌ها کاهش تولید داوطلبانه خود را تمدید خواهند کرد، اما با احیای 250 تا 500 هزار بشکه در روز تولید.

تضعیف تقاضا از سوی مصرف کنندگان عمده نفت نیز ممکن است عربستان سعودی را متقاعد کند که حتی تولید نفت خود را بیش از پیش کاهش دهد. آخرین داده‌های دریافتی از چین نشان می‌دهد که واردات نفت خام 2.412 میلیون بشکه در روز کاهش یافت و به پایین‌ترین حد خود در شش ماه گذشته یعنی 10.429 بشکه در روز رسید. البته واردات نفت چین نسبت به جولای سال گذشته با رشد 17 درصدی روبرو شده است.

در همین حال، تقاضای نفت هند در ماه جولای به 4.70 میلیون بشکه در روز رسید که ضعیف تر از انتظار وال استریت 4.83 میلیون بشکه در روز بود. سرعت رشد تقاضای سالانه این کشور از 190 هزار بشکه در روز در ژوئن به 84 هزار بشکه در روز در ماه جولای کاهش یافت. اما کاهش عمیق‌تر تولید عربستان قطعی نیست. تحلیلگران کامودیتی در استاندارد چارترد شرط بندی کرده اند که عربستان سعودی کاهش های خود را عمیق تر نخواهد کرد زیرا احتمال دارد ذخایر نفت خام در آینده به شدت کاهش یابد.

بیشتر کارشناسان انرژی پیش‌بینی کرده‌اند که بازارهای جهانی نفت به تدریج با کمبود شدید عرضه روبرو خواهد شد که این مساله می تواند موجب تقویت قیمت جهانی نفت شود.

آژانس بین‌المللی انرژی کمبود نفت را حدود 1.7 میلیون بشکه در روز در نیمه دوم سال پیش‌بینی کرده است. کارشناسان کالا در استاندارد چارترد پیش بینی کرده اند که بازارهای جهانی نفت در ماه اوت کسری عرضه 2.81 میلیون بشکه در روز را به ثبت خواهند رساند.

اختصاصی بازار نفت و گاز / پتروشیمی

منبع: اویل پرایس

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *