آینده بازار اوره
آینده بازار اوره به گزارش بازار نفت و گاز:
حجم بازار اوره در سال 2021 چیزی بالغ بر 183000 کیلو تن بود. همچنین پیش بینی می شود که در بازه زمانی سالهای 2022 تا 2027، حجم بازار اوره با نرخ رشد ترکیبی سالیانه در حدود 2 درصد افزایش یابد.
اوره و کاربردهای آن
اوره یا کاربامید یک دی آمید کربنیک اسید است. فرمول شیمیایی اوره به صورت H2NCONH2 میباشد. این ماده به صورت عمده به عنوان مکمل خوراک و کود استفاده می شود. همچنین از اوره به عنوان یک ماده اولیه برای ساخت پلاستیک ها و برخی از دارو ها استفاده می شود. اوره موجود در بازار را می توان به روش های مختلفی دسته بندی کرد.
بر اساس درجه کیفی اوره به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
همچنین بنابر محل مصرف نهایی، اوره کاربرد هایی از جمله مصارف کشاورزی، شیمیایی، صنایع خودرو سازی، پزشکی و سایر صنایع مرتبط مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف اوره در مناطق جغرافیایی مختلف نیز متفاوت است. از نظر جغرافیا می توان مصرف اوره را در 5 منطقه جغرافیایی آسیا-اقیانوسیه، آمریکای شمالی، اروپا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه و آفریقا مورد بررسی قرار داد. با ما در این مقاله همراه باشید تا بازار مصرف اوره را در هریک از بخش های فوق مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم.
تاثیر همه گیری کرونا بر بازار مصرف اوره
با اوج گرفتن همه گیری کووید 19، اکثر کشور های دنیا مجبور به اجرای قوانین مربوط به قرنطینه شدند. با اجرای قوانین قرنطینه، استفاده از وسایل نقلیه شخصی به صورت قابل توجهی کاهش یافت و به حداقل مقدار خود رسید.
به دنبال این اتفاق کارخانه های خودروسازی نیز تولید خود را موقتا متوقف کردند. توقف تولید کارخانه های خودروسازی منجر به کاهش مصرف کاتالیزور هایی بر پایه اوره در دنیا شد. بر اساس گزارش ارائه شده از سوی پایگاه OICA، میزان تولید جهانی خودرو در سال 2021 یک رشد 3 درصدی را تجربه کرده است. این افزایش رشد جهانی در تولید خودرو می تواند سبب افزایش مصرف جهانی اوره در سال های آینده شود.
همچنین لازم به ذکر است که در بازه زمانی کوتاهی، افزایش تقاضا برای کود های کشاورزی می تواند سبب افزایش مصرف جهانی اوره شود. از دیگر عواملی که می تواند سبب رشد بازار مصرف جهانی اوره شود، کاربرد اوره در تهیه آجر های زیستی یا bio-bricks است. همچنین عواملی مانند خطرات بهداشتی استفاده از اوره نیز می توانند از رشد بازار جهانی اوره جلوگیری کنند.
همانطور که در ابتدا اشاره شد، اوره را می توان بر اساس درجه کیفی، مصرف نهایی و همچنین ناحیه جغرافیایی استفاده از آن، به دسته های متعددی تقسیم بندی کرد. بر اساس درجه کیفی، بازار جهانی اوره به بخشهای کود، خوراک و فنی تقسیم می شود. براساس گروه های مصرف کننده نهایی نیز، بازار به صنایع کشاورزی، شیمیایی، خودروسازی، پزشکی و سایر صنایع مرتبط تقسیم می شود.
رشد کشاورزی در کشور های مختلف جهان و افزایش تقاضا برای استفاده از کودهای حاوی نیتروژن، زمینه ساز رشد بازار جهانی اوره خواهد شد. به بیان دیگر اوره و مشتقات آن به اندازه قابل توجهی به عنوان کودهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند. این کاربرد بیشتر در بازار کشورهای آمریکای شمالی، برزیل و هند مشهود است.
اوره همچنین به صورت گسترده در مواد شیمیایی دیگری مانند رزین اوره فرمالدهید UF مورد استفاده قرار میگیرد. اوره فرمالدهید از حرارت دیدن اوره و فرمالدهید در حضور یک ماده قلیایی قوی تولید می شود. رزین اوره فرمالدهید یک ماده پلیمری ترموست و غیر شفاف است. از این ماده در صنایع گوناگونی مانند تولید چسبهای رزینی، نساجی، تولید کاغذ و غیره استفاده می شود. افزایش تقاضا در هر یک از این صنایع سبب رشد بازار جهانی اوره خواهد شد.
روندهای کلیدی بازار
با توجه به روند کلی بازار، احتمالا بالاترین نرخ رشد بازار اوره مصرف متعلق به درجه کیفی فنی خواهد بود. در واقع تقاضا برای استفاده از اوره در کاربرد های فنی و صنعتی در حال افزایش است. در نتیجه این امر سبب رشد بازار جهانی خواهد شد. اوره در گرید فنی کاربرد های گسترده ای دارد. از این محصول در ساخت موادی مانند چسب، دارو، رنگ، مواد ضدعفونی کننده و لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین تخمیر کننده ها استفاده می شود.
اوره ای که دارای گرید فنی است، حاوی 46 درصد وزنی نیتروژن (به صورت خشک) است. همچنین از این گرید اوره در ساخت موادی مثل رزین اوره فرمالدهید که در بالا به آن شاره شد، چسبها، تخته های چند لایه، خوراک حیوانات و عوامل مورد استفاده برای بارور سازی ابرها نیز استفاده می شود. علاوه بر موارد گفته شده، اوره یک ماده اولیه پایه برای ساخت کرم های آرایشی است. در نتیجه انتظار می رود با افزایش تقاضا برای استفاده از لوازم آرایشی در نقاط مختلف جهان، تقاضا برای اوره در گرید فنی نیز افزایش یابد.
بازار مصرف اوره به تفکیک مناطق جغرافیایی
مصرف اوره در قسمت های مختلف جهان متفاوت است. ما در این مطلب میزان مصرف اوره در مناطق پنج گانه آسیا-اقیانوسیه، آمریکای شمالی، اروپا، آمریکای جنوبی و خاورمیانه و آفریقا را بررسی خواهیم کرد. در حال حاضر بیشترین میزان مصرف اوره در جهان متعلق به منطقه آسیا اقیانوسیه است. همچنین آمریکای شمالی نیز در رتبه دوم مصرف اوره در جهان قرار دارد.
افزایش جمعیت و به دنبال آن توسعه صنایعی مانند کشاورزی در کشور های پرجمعیت قاره آسیا مانند هند و چین، استفاده از کود های حاوی نیتروژن را افزایش می دهد. این افزایش در استفاده از کود های نیتروژنی سبب رشد بازار جهانی اوره در این کشور ها خواهد شد. علاوه بر کشاورزی، رشد صنایع دیگر مانند صنایع شیمیایی، خودرو سازی و پزشکی نیز سبب حرکت بیشتر بازار اوره در جهان و به ویژه منطقه آسیا-اقیانوسیه می شود.
چشم انداز رقابتی بازار اوره
بازار مصرف اوره در جهان، یک بازار پراکنده است. در این بازار تولید کنندگان زیادی که هر کدام سهم اندکی از بازار جهانی را به خود اختصاص می دهند مشغول فعالیت هستند. بعضی از نقش آفرینان اصلی این صنعت عباتند از:
- Industries Qatar
- SABIC
- OCI NV
- Yara
- CF Industries Holdings Inc
پیشرفت های اخیر در صنعت تولید اوره
در ژوئن سال 2021، با ساخت یک کارخانه جدید اوره و آمونیاک، از طرف شرکت EuroChem در شمال غربی روسیه موافقت شد. سرمایه درنظر گرفته شده برای ساخت این کارخانه چیزی در حدود 1.6 میلیارد دلار است. همچنین پیش بینی می شود که ظرفیت تولید اوره این کارخانه چیزی در حدود 1.4 میلیون تن در سال باشد. همچنین لازم به ذکر است که تولید تجاری این کارخانه در سال 2024 آغاز خواهد شد.
از سوی دیگر شرکت Paradeep Phosphates Ltd مجوز خرید کارخانه Zuari Agro Chemicals Ltd را از کمسیون رقابت کشور هند دریافت کرد. زمینه کاری کارخانه مذکور تولید اوره و سایر کود ها است. همزمان با این اتفاق در کشور هند تولید تجاری نانو اوره مایع نیز آغاز شد. در فاز اول این فناوری، ظرفیت تولید نانو اوره چیزی در حدود 14 کرور بطری است. همچنین پیش بینی میشود که تا سال 2023 این ظرفیت به 18 کرور بطری در فاز دوم افزایش یابد.
تا سال 2021 چهار کارخانه جدید تولید اوره در کشور هند افتتاح شد. همچنین انتظار میرود که تا سال 2023 یک کارخانه دیگر نیز در این کشور افتتاح شود. این عوامل در کنار همدیگر سبب کاهش وابستگی کشور هند به واردات اوره در سا ل های آینده خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.