گزارش قیر هفتگی آرگوس
گزارش قیر هفتگی آرگوس به نقل از بازار نفت و گاز ایران منتشر شد .
قیمت قیر از بازارهای کلیدی صادراتی آسیا، به ویژه کره جنوبی و سنگاپور جهش کرد زیرا با وجود عرضه محدودتر، این بازارها تقویت شدند و در اروپا نیز قیمت بسیاری از کامیون ها به دلیل افزایش تقاضا، نفت خام و نفت کوره اوج گرفت.
صعود بازارهای اروپا با افزایش قیمت نفت
در گزارش قیر هفتگی آرگوس , قیمت کامیون ها در برخی از بازارهای اروپای مرکزی، در واکنش به افزایش مجدد بهای نفت خام و نفت کوره به شدت افزایش یافت؛
با اینکه قیمت محموله های قیر نیز جهش داشت. با اوج گرفتن فعالیت های ساخت و ساز و نرخ تقاضا در سراسر اروپای شمالی و مرکزی، اکثر بازارها پایین تر از حد انتظار باقی می مانند زیرا هزینه های بالای پروژه های جاده ای همچنان نرخ بهره وری را کاهش می دهند.
قیمت نهایی کامیون های صادراتی از مجارستان در هفته منتهی به 20 می برابر با 30 اردیبهشت 30 یورو در هر تن افزایش داشت؛
در حالی که این رقم در رومانی 20 یورو به ازای هر تن بود. با اوج گرفتن قیمت ها در چک، لهستان و اتریش شاخص قیمت کامیون های اروپای مرکزی آرگوس با 15 یورو افزایش به 600-590 یورو در هر تن ایکس ورک رسید.
قیمت محموله های روتردام و بالتیک به دلیل افزایش شدید HSFO روتردام صعود کرد؛
اگرچه اختلاف محموله قیر نسبت به این مقادیر ثابت یا کمتر بود. این امر تا حدی با گسترش اختلاف بین محموله هایHSFO با ترم fob روتردام و تخفیف های قابل ملاحظۀ محموله ها با ترم fob، به اکثر محموله های صادراتی مدیترانه کمک کرد.
اما افزایش نرخ های حمل و نقل با بیش از 130 دلار در تن برای محموله 5.000 تنی از مدیترانه تا شمال غربی اروپا و دسترسی دشوار به تانکرهای نقدی در بازار همچنان برای تأمین کنندگان مشکل ساز است.
تضعیف تقاضای مدیترانه
در تحلیل آرگوس از بازار جهانی قیر تقاضای منطقه ای در مدیترانه ضعیف باقی ماند؛
در حالی که افزایش شدید قیمت قیر در هفته منتهی به 20 می برابر با 30 اردیبهشت در بحبوحه نوسانات مجدد بازار نفت، خریداران در بازارهای کلیدی مدیترانه را بیشتر دلسرد کرد.
این امر به نوبه خود باعث شد تا بیشتر بهای محموله ها با تخفیف های قابل توجه fob برای HSFO مدیترانه حفظ شود؛
به استثنای اختلاف صادراتی اسپانیا بین 3-2 دلار در هر تن برای محموله های HSFO منطقه ای با ترم تحویل fob ارزیابی شد.
با وجود تغییر ارقام گزارش شده از تبادلات بزرگترین صادرکنندگان پالایشگاهی در یونان و ترکیه در مقایسه با حجم عرضه های رقابتی از پایانه های صادراتی این کشورها، صادرات آنها با تخفیف 15-10 دلار در تن fob برای محموله های نفت کوره بدون تغییر محاسبه شد.
محموله های ایتالیایی نیز بدون تغییر با تخفیف 20-15 دلار به ازای هر تن فوب برای محموله های HSFO مدیترانه ارزیابی شدند؛
در صورتی که بازارهای اصلی مدیترانه مانند الجزایر و تونس که توسط صادرکنندگان ایتالیایی تأمین می شوند، به دلیل کاهش فعالیت های ساخت و ساز، تقاضای قیر و الزامات واردات با مشکل مواجه شدند.
با اینکه مراکش یک مقصد مهم و نسبتآ با ثبات برای محموله های صادراتی است و تأمین کنندگان اسپانیایی در بهترین موقعیت برای تأمین این الزامات قرار دارند، مصر با صدور مناقصه واردات 6.000-5.000 تنی برای ژوئن از سوی پالایشگاه دولتی EGPC به شیوه ای متواضعانه به بازار بازگشت.
علیرغم کند شدن تقاضای واردات دریای سیاه، بازارهای شمال اروپا و غرب افریقا به برداشتن حجم مازاد خود از مدیترانه ادامه دادند.
قیمت قیر صادراتی ایران کاهش یافت
ادغام قیمت های قیر در بازار افریقا
روند قیمت ها در بازارهای افریقای جنوبی مختلط بود و برخی از محموله های به سمت غرب و جنوب افریقا افزایش نسبی داشت؛
در حالی که صادرات خلیج میدایست به مقاصد شرق افریقا کاهش داشت.
اگرچه محموله ها همچنان به بازارهای صادراتی و جنوب افریقا منتقل می شوند،
اما تأمین کنندگان بین المللی به افزایش اشتهای خرید حجم های فله و بسته بندی شده در بازارهای غرب افریقا اشاره کردند.
رکورد 8 سالۀ قیر سنگاپور
در گزارش قیر هفتگی آرگوس قیمت قیر سنگاپور در این هفته با ادامۀ کمبود عرضه به بالاترین حد خود در 8 سال گذشته رسید.
تولید در یکی دو ماه گذشته به دلیل افزایش قیمت تقطیر میانی کاهش داشت؛ این امر در هفته های اخیر باعث کمبود دسترسی به قیر و افزایش قیمت ها شده است.
در این هفته، هیچ محموله ای برای بارگیری در ژوئن داد و ستد نشد. یک لات 5.000 تنی برای بارگیری در ژوئیه با قیمت 565 دلار در هر تن fob سنگاپور به یک تاجر فروخته شد.
در این هفته، پیشنهاد برای محموله های ژوئن با شاخص های فروش 590-580 دلار در تن fob سنگاپور محدود بود؛
با اینکه شاخص های خرید از ویتنام تا پایان هفته به 570 دلار در هر تن افزایش یافت. شاخص های خرید از اندونزی در مقایسه با 555-550 دلار در هر تن ماه ژوئن، محدود تر و کمتر بود.
با اینکه برخی از خریداران به دنبال محموله های ژوئن بودند، اما برخی دیگر با وجود جهش قیمت ها در سنگاپور به دنبال محموله هایی از مبادی دیگر من جمله تایلند، تایوان و کره جنوبی بودند.
افزایش اخیر قیمت محموله های سنگاپور خریداران را وادار کرد تا مناقصه واردات را به مالزی، اندونزی و فیلیپین ارائه دهند و برهمین اساس، انتظار می رود با تنگ تر شدن حلقه عرضه، قیمت ها بیشتر افزایش یابد.
چین؛ بزرگترین مصرف کننده محموله های قیر کره
بازار چین پس از رکود نسبی از ابتدای سال جاری، به تدریج در حال بازگشت به روند تجاری است.
اخیرآ کاهش شدید داخلی چین با تأثیر کووید-19 بر اقتصاد این کشور، تصورات بازار از کاهش عرضه در آینده را تقویت کرده و برخی از واردکنندگان را تشویق به پیگیری محموله های دریایی کرده است.
در این هفته، قیمت های ایکس ورک داخلی چین در جنوب و شرق این کشور از اوایل می با قیمت 4.650-4.600 یوان در تن (معادل 696.85-689.36 دلار) نسبتآ ثابت ارزیابی شد.
این امر پنجره آربیتراژ را برای واردات به جنوب و شرق چین باز کرده است اما تاکنون بر محموله های کره جنوبی متمرکز بوده است زیرا قیمت های صادرکننده رقیب سنگاپور خارج از محدوده باقی مانده است.
برخی از محموله های 5.000 تنی با بارگیری در ژوئن از کره جنوبی با قیمت حدود 550-540 دلار در هر تن به خریداران در جنوب و شرق چین فروخته شد که به طور قابل توجهی بالاتر از سطح معمول 480-470 دلار در تن هفته گذشته است.
ریزش سریع بازار قیر در ایران
چون بسیاری از تأمین کنندگان پیشنهادات خود را پس گرفتند، قیمت ها به سرعت کاهش یافتند.
دورنمای بازار به دلیل نوسانات شدید قیمت HSFO و نفت خام در هفته جاری و نوسان نرخ ارز نامشخص بود.
محموله های فله بین 390-380 دلار در هر تن fob بندرعباس ارزیابی شدند.
تقاضا از سوی هند، امارات و عمان پیش از آغاز فصل بارندگی موسمی و به دلیل تأخیر در پرداخت بودجه عمومی در هند کاهش یافت.
در این هفته هیچ محموله جدیدی با ترم fob بندر امام خمینی (ره) (BIK) عرضه نشد و آخرین معامله به قیمت 410 دلار به ازای هر تن fob داد و ستد شد.
برخی از تأمین کنندگان با احتساب هزینه های تمام شده، محموله های فله را با قیمت 410-405 دلار در هر تن fob عرضه کردند.
صادرات به پاکستان افزایش یافت و قیمت ها حدود 2.000 ریال در کیلوگرم ریزش داشت. این هفته، محموله های فله بین 111-109 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم به فروش رسیدند.
یک تأمین کننده در مجموع 20.000 تن VG40 و گرید pen 70/60 را با قیمت 390 دلار در هر تن fob بندرعباس به هند، عمان و امارات متحده عربی برای تحویل 10 روزه و پرداخت نقدی معامله کرد.
بیشتر بخوانید : قیمت بنزین در اروپا تثبیت شد
اینستاگرام : https://www.instagram.com/iroilmarket/
تلگرام :https://t.me/iroilmarket
“اخبار بازار نفت گاز پتروشیمی انرژی بنزین و گازوئیل“
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.